Jump to content

Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

The New DirecTV Remote Control


  • Please log in to reply
355 replies to this topic

Poll: Do you like it smaller with fewer buttons? (396 member(s) have cast votes)

Do you like it smaller with fewer buttons?

  1. YES (139 votes [35.10%] - View)

    Percentage of vote: 35.10%

  2. NO (257 votes [64.90%] - View)

    Percentage of vote: 64.90%

Vote Guests cannot vote

#161 OFFLINE   RAD

RAD

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 15,986 posts
  • LocationDripping Springs, TX
Joined: Aug 05, 2002

Posted 14 June 2013 - 08:33 AM

I can't change inputs when the remote is setup with a Samsung code 54000

 

 

Press and hold enter till it pops up the input selection and then you should be able I adjust inputs. That's not working on your model? If so it needs to get fixed.

 

 

I tried that. Do you have a Samsung? Perhaps it works with the Sony's   I'm using code #54000.   The enter button does function so i know the key does work. 

 

Yea, it's a bug in the remote that you can't change inputs using the enter key when it's set to Samsung RVU mode.


  • Stevies3 likes this

See post My Setup for configuration info.


#162 OFFLINE   RunnerFL

RunnerFL

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 15,806 posts
Joined: Jan 04, 2006

Posted 14 June 2013 - 09:11 AM

Hey guys , I just bought one of these RC71 I'm going to use it on my HR34, Don't care about RF.   What is it you guys don't like about it?  I see so many votes that say NO!

Looks or function?   I should have mine today or Monday

 

The 2 biggest reasons I don't like it are 1. No stop button and 2. Pause and Play are the same button.


THIS SPACE FOR RENT

#163 OFFLINE   samrs

samrs

    MANC

  • DBSTalk Club
  • 1,237 posts
  • LocationFlat Branch, NC
Joined: May 30, 2004

Posted 14 June 2013 - 09:30 AM

Hey guys , I just bought one of these RC71 I'm going to use it on my HR34, Don't care about RF.   What is it you guys don't like about it?  I see so many votes that say NO!
Looks or function?   I should have mine today or Monday


I voted no, mostly because I am used to my RC65RX and resist change.

However, I did program it to work my Panny and took the HR34 out of RF mode. It's useless though because I use an AV receiver. I would need an HR44 to program this function. I don't know where the buttons are located so I am forced to look at the remote, the lights have to be on. So IMHO, it's a POS. Maybe if I had an HR44 I could learn to like it.
HR20-100, HR20-700, HR24-100, HR34-700/AM21

#164 OFFLINE   I WANT MORE

I WANT MORE

    CowboySooner

  • Registered
  • 1,119 posts
  • LocationNorthern plains
Joined: Oct 03, 2006

Posted 14 June 2013 - 10:22 AM

I like it other than I have not figured out how to control my Pioneer AVR with it.
Perhaps I Misremembered.

#165 OFFLINE   samrs

samrs

    MANC

  • DBSTalk Club
  • 1,237 posts
  • LocationFlat Branch, NC
Joined: May 30, 2004

Posted 14 June 2013 - 10:29 AM

I like it other than I have not figured out how to control my Pioneer AVR with it.


Do you have an HR44?
HR20-100, HR20-700, HR24-100, HR34-700/AM21

#166 OFFLINE   I WANT MORE

I WANT MORE

    CowboySooner

  • Registered
  • 1,119 posts
  • LocationNorthern plains
Joined: Oct 03, 2006

Posted 14 June 2013 - 11:14 AM

Do you have an HR44?


Sure do.
Perhaps I Misremembered.

#167 OFFLINE   Go Beavs

Go Beavs

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,302 posts
  • LocationPortland, OR DMA
Joined: Nov 18, 2008

Posted 14 June 2013 - 11:27 AM

I like it other than I have not figured out how to control my Pioneer AVR with it.

 

Unfortunately, it won't do anything but control the volume of an AVR. Does it do that?


Genie, Hx2x, nomad
D* customer since Oct '99


#168 OFFLINE   I WANT MORE

I WANT MORE

    CowboySooner

  • Registered
  • 1,119 posts
  • LocationNorthern plains
Joined: Oct 03, 2006

Posted 14 June 2013 - 12:28 PM

I'm not sure. I don't know what button to press to put it in "AVR Mode". The volume button controls the TV at present.
Perhaps I Misremembered.

#169 OFFLINE   RAD

RAD

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 15,986 posts
  • LocationDripping Springs, TX
Joined: Aug 05, 2002

Posted 14 June 2013 - 12:35 PM

I'm not sure. I don't know what button to press to put it in "AVR Mode". The volume button controls the TV at present.

IIRC, when you go through the setup, in RF mode, for the AVR you're given the option then to say lock the volumn to either the TV or the AVR.


See post My Setup for configuration info.


#170 OFFLINE   I WANT MORE

I WANT MORE

    CowboySooner

  • Registered
  • 1,119 posts
  • LocationNorthern plains
Joined: Oct 03, 2006

Posted 14 June 2013 - 12:42 PM

My AVR is not in the data base. Pioneer SC63.
Perhaps I Misremembered.

#171 OFFLINE   samrs

samrs

    MANC

  • DBSTalk Club
  • 1,237 posts
  • LocationFlat Branch, NC
Joined: May 30, 2004

Posted 14 June 2013 - 01:12 PM

Select "I don't know the model number", and let it try the other codes.


HR20-100, HR20-700, HR24-100, HR34-700/AM21

#172 OFFLINE   I WANT MORE

I WANT MORE

    CowboySooner

  • Registered
  • 1,119 posts
  • LocationNorthern plains
Joined: Oct 03, 2006

Posted 14 June 2013 - 01:37 PM

Still doesn't find it.
Perhaps I Misremembered.

#173 OFFLINE   samrs

samrs

    MANC

  • DBSTalk Club
  • 1,237 posts
  • LocationFlat Branch, NC
Joined: May 30, 2004

Posted 14 June 2013 - 02:08 PM

DirecTv designed the RC71 to be a learning remote, all the codes are stored in the HR44. They can update the code lists from time to time and at some point the code for your AVR might be there. Check it every so often.


HR20-100, HR20-700, HR24-100, HR34-700/AM21

#174 OFFLINE   Stevies3

Stevies3

    Legend

  • Registered
  • 212 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jul 22, 2004

Posted 14 June 2013 - 06:08 PM

Yea, it's a bug in the remote that you can't change inputs using the enter key when it's set to Samsung RVU mode.


Can this bug be fixed when the HR44 code list gets updated?

Edited by Stevies3, 15 June 2013 - 07:26 AM.

-------------------------

DirecTV since 1996

1 x HR44
1 x H24
2 x HR24

3 x RVU
SWM16

AU9-SL3


#175 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Fortuna! Fameux des Halles

  • DBSTalk Club
  • 12,000 posts
  • LocationWinters, California
Joined: Dec 02, 2010

Posted 14 June 2013 - 06:33 PM

Yes, ti could be fixed. 

 

You can also fix a post prematurely sent using the Edit button.


"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#176 OFFLINE   samrs

samrs

    MANC

  • DBSTalk Club
  • 1,237 posts
  • LocationFlat Branch, NC
Joined: May 30, 2004

Posted 14 June 2013 - 06:35 PM

Yes, ti could be fixed. 

 

You can also fix a post prematurely sent using the Edit button.

 

Right on. ;)


HR20-100, HR20-700, HR24-100, HR34-700/AM21

#177 OFFLINE   Stevies3

Stevies3

    Legend

  • Registered
  • 212 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jul 22, 2004

Posted 15 June 2013 - 08:35 AM

So far this is what I've discovered.  Using the RC71 with the HR44 the input key does indeed work as it should for both as an enter key if briefly depressed & as an input key if held down.   When using the RC71 with a RVU client the input key brings up the mini guide & also functions as an enter key when needed.  


Edited by Stevies3, 15 June 2013 - 08:35 AM.

-------------------------

DirecTV since 1996

1 x HR44
1 x H24
2 x HR24

3 x RVU
SWM16

AU9-SL3


#178 OFFLINE   am7crew

am7crew

    Legend

  • Registered
  • 267 posts
Joined: Jun 05, 2009

Posted 16 June 2013 - 01:43 AM

love the new remote.



#179 OFFLINE   djrobx

djrobx

    Godfather

  • Registered
  • 502 posts
Joined: Jan 26, 2009

Posted 17 June 2013 - 01:14 AM

Wonder what the reason was of them to remove AV1, AV2, and TV. With this remote I couldn't use it to operate my blu ray player it looks. Nor can I use it change inputs it appears. Also the play and pause button was combined not allowing you to see how much time remains in the show you are watching. And for new installs on the genie they are giving customers instructions for the old remote in the tips and tricks booklet instead of the new remote which is going to cause confusion. -.-

 

Yeah, i use the "universal" aspect of the old remotes a lot.     I can control a local Media Center PC, switch inputs to a game system, and operate a remote DirecTV box in RF mode.    The TV "Input" button was great to have.   I hate it when they fix stuff that isn't broken.   They could have just made the old remote a bit nicer with backlighting, instead of oversimplifying it. 



#180 OFFLINE   Volatility

Volatility

    Legend

  • Registered
  • 436 posts
Joined: May 22, 2010

Posted 17 June 2013 - 01:22 AM

I tried that. Do you have a Samsung? Perhaps it works with the Sony's I'm using code #54000. The enter button does function so i know the key does work.

I myself have a Samsung & doesn't work with either.

Edited by Volatility, 17 June 2013 - 03:38 PM.





spam firewall