Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

How to record more than 50 TV shows in Series Manager


  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 OFFLINE   delete2end

delete2end

    Mentor

  • Registered
  • 30 posts
Joined: Nov 05, 2008

Posted 10 January 2013 - 09:23 PM

I dislike Direct Tv's stupid 50 series limit in Series Manager. Through out the year, programs go on and off the air. Since I don't watch reruns, its annoying to manually delete 1 or 10 shows out of Series Manager so that I can record 10 different shows upcoming new season/episodes. About 6 months ago, I found a way to keep/record more than 50 shows in Series Manager. By adding new shows (Direct TV calls it series) to the Series Manager from my non DVR HR23 in my bedroom to the DVR in my living room i am able to keep more than 50 series recording in the Series Manager. I currently have 94 different TV series set to record on my single DVR. Now I will never miss the first episode of a new season for any TV show that I watch!

If this info has been posted elsewhere please forgive me as i searched several times before posting.
James

My Rig & Setup
Dell Latitude E6400
Core 2 Duo @ 2.8ghz
6 Gig Ram
256 MB NVIDIA Quadro NVS 160M
HR24-500

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,497 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 10 January 2013 - 09:29 PM

If you don't mind things being grouped together into a folder, a Boolean would do it on one. Like Aany csi bang ncis cchans 12 would record all versions of csi, ncis and bbt with one series link. But they would be in the same folder.

It's is the free way, otherwise it's a Genie, which can do 100.

Wait, you're saying adding it from an H23, it let you go past the 50 limit? You don't have an HR23 in the bedroom?

#3 OFFLINE   delete2end

delete2end

    Mentor

  • Topic Starter
  • Registered
  • 30 posts
Joined: Nov 05, 2008

Posted 10 January 2013 - 10:22 PM

If you don't mind things being grouped together into a folder, a Boolean would do it on one. Like Aany csi bang ncis cchans 12 would record all versions of csi, ncis and bbt with one series link. But they would be in the same folder.

It's is the free way, otherwise it's a Genie, which can do 100.

Wait, you're saying adding it from an H23, it let you go past the 50 limit? You don't have an HR23 in the bedroom?



Yes, it lets me go past the 50 series limit only if I add the TV series from a nonDVR. I currently have my hr24-500 recording 94 different TV shows. I have an hr23-600, which is a nonDVR in my bedroom. I really dont understand your first sentence. Yes, this method does record both new and reruns episodes but i just go to the upcoming recordings section of the HR24-500 and choose the TV show i just added and then manually change it to only record new episodes.

Edited by delete2end, 10 January 2013 - 10:36 PM.

James

My Rig & Setup
Dell Latitude E6400
Core 2 Duo @ 2.8ghz
6 Gig Ram
256 MB NVIDIA Quadro NVS 160M
HR24-500

#4 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,497 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 10 January 2013 - 10:28 PM

When you have multiple shows recorded in one series link, like several episodes of Big Bang Theory as an example, they are grouped together, in a folder. Using a series link with the type of terms I gave, it would be one series link that records anything with those words that appear on channel 12 (which is CBS for me.)

I guess I'm confused to, as you say that you do it from a non DVR, but say its an HR23, which is a DVR. If you go into your series manager, do you see 50 things listed or 100?

The only way I see this working is both boxes are DVRs and whole home is activated. The hr24 would have 50, the rest on the HR23. If it really is an H23, then I am really lost on how it's working.

#5 OFFLINE   delete2end

delete2end

    Mentor

  • Topic Starter
  • Registered
  • 30 posts
Joined: Nov 05, 2008

Posted 10 January 2013 - 10:34 PM

When you have multiple shows recorded in one series link, like several episodes of Big Bang Theory as an example, they are grouped together, in a folder. Using a series link with the type of terms I gave, it would be one series link that records anything with those words that appear on channel 12 (which is CBS for me.)

I guess I'm confused to, as you say that you do it from a non DVR, but say its an HR23, which is a DVR. If you go into your series manager, do you see 50 things listed or 100?

The only way I see this working is both boxes are DVRs and whole home is activated. The hr24 would have 50, the rest on the HR23. If it really is an H23, then I am really lost on how it's working.


I have an hr23-600 and its not a DVR... just a receiver. Actually, it only shows 50 but it records everything. thanks for the explanation in your first paragraph here. I think i will try that out. Oh, and i do have whole home DVR
James

My Rig & Setup
Dell Latitude E6400
Core 2 Duo @ 2.8ghz
6 Gig Ram
256 MB NVIDIA Quadro NVS 160M
HR24-500

#6 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,497 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 10 January 2013 - 10:38 PM

Just curios, what software version is on your non DVR? That's in menu, settings.

#7 OFFLINE   delete2end

delete2end

    Mentor

  • Topic Starter
  • Registered
  • 30 posts
Joined: Nov 05, 2008

Posted 10 January 2013 - 10:40 PM

Just curios, what software version is on your non DVR? That's in menu, settings.



0x462c


and this little trick has been working for 6 months or so.
James

My Rig & Setup
Dell Latitude E6400
Core 2 Duo @ 2.8ghz
6 Gig Ram
256 MB NVIDIA Quadro NVS 160M
HR24-500

#8 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,497 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 10 January 2013 - 10:42 PM

Not what I expected, so it is an H23...I've honestly never heard of this before. Going to have to try it with my H25 and genie.

#9 OFFLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,821 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 11 January 2013 - 05:36 AM

I have an hr23-600 and its not a DVR... just a receiver. Actually, it only shows 50 but it records everything. thanks for the explanation in your first paragraph here. I think i will try that out. Oh, and i do have whole home DVR



Press and hold the Info button on the remote of a receiver until the System Info comes to the screen.
The model number of the receiver is right there on that screen.

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM,   HR24-100 HDMI to 32" Sharp LED,
HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#10 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,497 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 11 January 2013 - 06:00 AM

I think you had the same thought I did. But his software version is for an H23. Actually, now that I think about it, I don't think there is an HR23-600, just the H23-600.

#11 OFFLINE   delete2end

delete2end

    Mentor

  • Topic Starter
  • Registered
  • 30 posts
Joined: Nov 05, 2008

Posted 11 January 2013 - 08:05 PM

I think you had the same thought I did. But his software version is for an H23. Actually, now that I think about it, I don't think there is an HR23-600, just the H23-600.


you are correct its an H23-600. sorry for my mistake.
James

My Rig & Setup
Dell Latitude E6400
Core 2 Duo @ 2.8ghz
6 Gig Ram
256 MB NVIDIA Quadro NVS 160M
HR24-500

#12 OFFLINE   spartanstew

spartanstew

    Dry as a bone

  • Registered
  • 12,496 posts
  • LocationWylie, Texas
Joined: Nov 16, 2005

Posted 11 January 2013 - 08:22 PM

If it only shows 50, how do you know it's recording 94?

I'm sure Directv can't wait to get their hands on your unit.

 
Directv customer since 2000

#13 OFFLINE   foilingfool

foilingfool

    New Member

  • Registered
  • 8 posts
Joined: Aug 25, 2006

Posted 15 January 2013 - 08:21 AM

Also, you mention going back to the DVR and changing the season pass to record only first run shows.... How do you do that if it only shows 50 entries in the series manager? How would you pick one of the other series links to adjust?

#14 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,497 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 15 January 2013 - 08:27 AM

That can also be set from a particular recording.

#15 OFFLINE   Rich

Rich

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 21,363 posts
  • LocationPiscataway, NJ
Joined: Feb 22, 2007

Posted 15 January 2013 - 12:18 PM

I think you had the same thought I did. But his software version is for an H23. Actually, now that I think about it, I don't think there is an HR23-600, just the H23-600.


Correct. The only 23 that's a DVR is the HR23-700.

Rich

#16 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,497 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 15 January 2013 - 03:11 PM

Still can't figure this one out though.

#17 OFFLINE   Hoosier205

Hoosier205

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,596 posts
Joined: Sep 03, 2007

Posted 15 January 2013 - 03:20 PM

I'm more surprised that anyone can find more than 50 different series to record.
DTV = Digital Television

#18 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,497 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 15 January 2013 - 03:25 PM

Not me, especially if you count all year then have shows for several family members. 50 or 100 shows in the list doesn't mean you're currently watching that many. Then add some British shows on BBCA that only air 6-8 episodes a season. It adds up. I set the 11 o'clock news for a particular channel, without a boolean, it takes two series links because they have a different enough name for it on Fridays.

#19 OFFLINE   spartanstew

spartanstew

    Dry as a bone

  • Registered
  • 12,496 posts
  • LocationWylie, Texas
Joined: Nov 16, 2005

Posted 15 January 2013 - 05:37 PM

I'm more surprised that anyone can find more than 50 different series to record.


I'm more surprised when people have less than 100

I'm sure Directv can't wait to get their hands on your unit.

 
Directv customer since 2000

#20 OFFLINE   CCarncross

CCarncross

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 7,058 posts
  • LocationJackson
Joined: Jul 19, 2005

Posted 16 January 2013 - 11:36 AM

Not me, especially if you count all year then have shows for several family members. 50 or 100 shows in the list doesn't mean you're currently watching that many. Then add some British shows on BBCA that only air 6-8 episodes a season. It adds up. I set the 11 o'clock news for a particular channel, without a boolean, it takes two series links because they have a different enough name for it on Fridays.


No why couldnt you just use a manual recording from 11-whenever for that channel, that way it would only take one SL? That way the title has nothing to do with it?




Protected By... spam firewall...And...