Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of DBSTalk by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Jonesboro AR locals


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 OFFLINE   jrcart

jrcart

    Cool Member

  • Registered
  • 28 posts
Joined: Oct 16, 2008

Posted 12 January 2013 - 09:44 PM

Is there a chance that the locals could ever be changed in Jonesboro, AR? Currently we receive the ABC that is in Jonesboro, KAIT. It has to be one of the sorriest stations for local news & weather I have ever seen! The rest of the local networks are in Paducah KY-Cape Girardeau MO. Before I moved to Jonesboro I was able to receive the Little Rock locals. When I had Directv installed in Jonesboro the receivers were still set for Little Rock. They came in crystal clear! So I know the signal is good enough. Plus the installer even said that he had a special perk and was able to get the Little Rock stations through his boss. I hate the fact that I still live in AR but cannot get all AR locals.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Davenlr

Davenlr

    Geek til I die

  • Registered
  • 9,085 posts
Joined: Sep 16, 2006

Posted 12 January 2013 - 09:57 PM

If you cannot get them via an antenna on the roof, chances are, you will never get them from DirecTv legally. You would have a better chance of them allowing you to get the Memphis locals (minus ABC).
You could put up an antenna, and pick up Memphis, and could probably pick up Little Rock on Spring and Fall evenings via skip.

Tivo Premier XL4, Tivo Premier, Tivo HD whole home on Xfinity HD, DirecTv Whole Home with 39" high gain KaKu dish, Roku3,SageTv 8 TB Win8 Server -> DVDO Edge-> Denon AVR, Klipsch KB15's/Panasonic 55ST60 plasma"


#3 OFFLINE   Dan9

Dan9

    Godfather

  • Registered
  • 320 posts
Joined: Feb 21, 2005

Posted 12 January 2013 - 10:06 PM

I've never understood D* reasoning for giving us those channels either, we are a lot closer to Memphis than Cape. I've e-mailed the program director for Fox 23 KBSI Cape, about getting their MY network TV subchannel, and he acted surprised that we even get his FOX affiliate. Trumann is only 15 miles away, and receives Memphis locals, which boggles my mind as to why we don't?

#4 OFFLINE   jrcart

jrcart

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 28 posts
Joined: Oct 16, 2008

Posted 12 January 2013 - 10:10 PM

I think I knew the answer would be no. I just needed to vent a little. I don't think an antenna would work for the Little Rock locals. I have several tall pine trees around my property. I might try the cable route. Aren't the cable companies supposed to have a life line package that just has the locals on it? I think they offer some of the Little Rock stations on their cable here. Not sure if it would be in HD or not.

#5 OFFLINE   HGuardian

HGuardian

    Godfather

  • Registered
  • 429 posts
Joined: Aug 09, 2010

Posted 12 January 2013 - 10:18 PM

Jonesboro is in the Little Rock DMA isn't it? Are you in a neighboring county outside where a majority of Jonesboro lies?

#6 OFFLINE   Davenlr

Davenlr

    Geek til I die

  • Registered
  • 9,085 posts
Joined: Sep 16, 2006

Posted 12 January 2013 - 10:19 PM

If cable offers them, it would probably be the only way if you cannot put up an antenna. I have about the highest gain antenna available, with a preamp, and can only get KAIT sporatically, so I doubt you would have much luck with our channels.

I would, however, put an antenna up if I lived there, just because you can get Cape, Paducah, Memphis, and occasionally Jackson...and at night, the signals really carry well up the Mississippi River from further south.

As for Little Rock, you can watch all the newscasts live on THV2.COM if you dont mind using a computer or internet connected box.

Tivo Premier XL4, Tivo Premier, Tivo HD whole home on Xfinity HD, DirecTv Whole Home with 39" high gain KaKu dish, Roku3,SageTv 8 TB Win8 Server -> DVDO Edge-> Denon AVR, Klipsch KB15's/Panasonic 55ST60 plasma"


#7 OFFLINE   Davenlr

Davenlr

    Geek til I die

  • Registered
  • 9,085 posts
Joined: Sep 16, 2006

Posted 12 January 2013 - 10:20 PM

Jonesboro is in the Little Rock DMA isn't it? Are you in a neighboring county outside where a majority of Jonesboro lies?


Jonesboro is outside the Little Rock DMA. They actually are their own DMA, but only have an ABC and PBS, and religious station present.

Tivo Premier XL4, Tivo Premier, Tivo HD whole home on Xfinity HD, DirecTv Whole Home with 39" high gain KaKu dish, Roku3,SageTv 8 TB Win8 Server -> DVDO Edge-> Denon AVR, Klipsch KB15's/Panasonic 55ST60 plasma"


#8 OFFLINE   HGuardian

HGuardian

    Godfather

  • Registered
  • 429 posts
Joined: Aug 09, 2010

Posted 12 January 2013 - 10:21 PM

Jonesboro is outside the Little Rock DMA. They actually are their own DMA, but only have an ABC and PBS, and religious station present.


OK. Thanks. :)

#9 OFFLINE   jrcart

jrcart

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 28 posts
Joined: Oct 16, 2008

Posted 12 January 2013 - 11:01 PM

If cable offers them, it would probably be the only way if you cannot put up an antenna. I have about the highest gain antenna available, with a preamp, and can only get KAIT sporatically, so I doubt you would have much luck with our channels.

I would, however, put an antenna up if I lived there, just because you can get Cape, Paducah, Memphis, and occasionally Jackson...and at night, the signals really carry well up the Mississippi River from further south.

As for Little Rock, you can watch all the newscasts live on THV2.COM if you dont mind using a computer or internet connected box.


Thanks for your input.

#10 OFFLINE   RML81

RML81

    Legend

  • Registered
  • 111 posts
Joined: Jul 03, 2011

Posted 12 January 2013 - 11:43 PM

I suspect that the reason Memphis stations aren't carried is that KAIT would then have to compete with them for ad revenues. Stations from Paducah and Cape Girardeau have no interest in advertising in the Jonesboro area.

#11 OFFLINE   Davenlr

Davenlr

    Geek til I die

  • Registered
  • 9,085 posts
Joined: Sep 16, 2006

Posted 13 January 2013 - 12:02 AM

Could be right....most decisions made in this country that screw over customers are based on greed or money somewhere in the uncontrollable chain.

Tivo Premier XL4, Tivo Premier, Tivo HD whole home on Xfinity HD, DirecTv Whole Home with 39" high gain KaKu dish, Roku3,SageTv 8 TB Win8 Server -> DVDO Edge-> Denon AVR, Klipsch KB15's/Panasonic 55ST60 plasma"


#12 OFFLINE   ronsanjim

ronsanjim

    Godfather

  • Registered
  • 417 posts
  • LocationCherokee Village, AR
Joined: Mar 18, 2008

Posted 13 January 2013 - 11:22 AM

And if you lived in Cherokee Village, AR, you would receive either Springfield, MO (for those residing in Fulton County) or the "locals" you listed (for those residing in Sharp County). It is absurb, but I just don't watch the locals for their news content.

I use to pay $3.50 each for the East/West feeds of the four networks and was quite happy to start receiving the locals you listed.

The Little Rock feed is illegal and I would hope those "installers" are caught and fired by Direct.

#13 OFFLINE   Davenlr

Davenlr

    Geek til I die

  • Registered
  • 9,085 posts
Joined: Sep 16, 2006

Posted 13 January 2013 - 11:33 AM

You probably would not want Little Rock locals anyway.
They spend all of their time trying to out compete each other as to how soon, and how far away from Little Rock they can interrupt programming to show weather alerts. The Fox station actually has to drop its programming to SD to show lower third graphics. It all makes it next to impossible to watch or enjoy a show. I installed a 10' BUD just so I could watch network programming without all that BS.

Tivo Premier XL4, Tivo Premier, Tivo HD whole home on Xfinity HD, DirecTv Whole Home with 39" high gain KaKu dish, Roku3,SageTv 8 TB Win8 Server -> DVDO Edge-> Denon AVR, Klipsch KB15's/Panasonic 55ST60 plasma"





spam firewall