Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Whole home over coax


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 OFFLINE   bgottschalk

bgottschalk

    Icon

  • Registered
  • 578 posts
Joined: Aug 30, 2007

Posted 13 January 2013 - 01:41 PM

I currently have 3 DVRs connected using whole home DVR (2 hr-24s and a hr-20 700) over Ethernet. Lately the playback for remote shows has been choppy. I'm wondering what equipment I would need to use the coax connections instead.
HR20-700 (7Mb DSL hardwired)
HR24-100 (7Mb DSL hardwired)
HR24-500 (7Mb DSL hardwired)
Samsung LCD LN55C650 (HDMI)
Panasonic Plasma TC-P50G10 (HDMI)
Panasonic Plasma TH-42PX60U (HDMI)

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   west99999

west99999

    Icon

  • Registered
  • 907 posts
Joined: May 11, 2007

Posted 13 January 2013 - 01:53 PM

Are you on a swm setup now? If so then all u need is a deca attached at the Hr20 and a CCK to put them all on internet.

#3 OFFLINE   bgottschalk

bgottschalk

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 578 posts
Joined: Aug 30, 2007

Posted 13 January 2013 - 01:56 PM

Yes I am on swm now. I know what the deca is. Not sure about the other. Do I just call Dtv and order those?
HR20-700 (7Mb DSL hardwired)
HR24-100 (7Mb DSL hardwired)
HR24-500 (7Mb DSL hardwired)
Samsung LCD LN55C650 (HDMI)
Panasonic Plasma TC-P50G10 (HDMI)
Panasonic Plasma TH-42PX60U (HDMI)

#4 OFFLINE   hilmar2k

hilmar2k

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,251 posts
Joined: Mar 18, 2007

Posted 13 January 2013 - 01:58 PM

This:

http://www.solidsign...-kit-(decabb1r0)

#5 OFFLINE   bgottschalk

bgottschalk

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 578 posts
Joined: Aug 30, 2007

Posted 13 January 2013 - 02:03 PM

Cool. So will that handle connecting to my Ethernet network and the hr20 or do I need another deca for the hr20? Sorry for all the questions.
HR20-700 (7Mb DSL hardwired)
HR24-100 (7Mb DSL hardwired)
HR24-500 (7Mb DSL hardwired)
Samsung LCD LN55C650 (HDMI)
Panasonic Plasma TC-P50G10 (HDMI)
Panasonic Plasma TH-42PX60U (HDMI)

#6 OFFLINE   west99999

west99999

    Icon

  • Registered
  • 907 posts
Joined: May 11, 2007

Posted 13 January 2013 - 02:03 PM

Yes I am on swm now. I know what the deca is. Not sure about the other. Do I just call Dtv and order those?


That would depend on the price they quote you and your technical ability. If the price is high and you can DIY then may be cheaper to order parts from Ebay.

#7 OFFLINE   hilmar2k

hilmar2k

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,251 posts
Joined: Mar 18, 2007

Posted 13 January 2013 - 02:23 PM

Cool. So will that handle connecting to my Ethernet network and the hr20 or do I need another deca for the hr20? Sorry for all the questions.


You need a DECA adapter to connect the HR20 to the DECA network. The CCK connects that network to the internet (your router).

#8 OFFLINE   bgottschalk

bgottschalk

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 578 posts
Joined: Aug 30, 2007

Posted 13 January 2013 - 02:31 PM

Thanks all! Looks like for around $25, I can get both on e-bay. Doesn't look too hard...

Not sure if it's really my network or my DVRs fruiting out. But this would eliminate the network.
HR20-700 (7Mb DSL hardwired)
HR24-100 (7Mb DSL hardwired)
HR24-500 (7Mb DSL hardwired)
Samsung LCD LN55C650 (HDMI)
Panasonic Plasma TC-P50G10 (HDMI)
Panasonic Plasma TH-42PX60U (HDMI)

#9 OFFLINE   bobnielsen

bobnielsen

    Éminence grise

  • DBSTalk Club
  • 7,982 posts
  • LocationBainbridge Island, WA
Joined: Jun 29, 2006

Posted 13 January 2013 - 05:32 PM

If you have an older SWM, you may need a bandstop filter at its output (to keep the SWM signal from overloading the SWM). You may also need to replace any splitters which DO NOT have green labels.

#10 OFFLINE   bgottschalk

bgottschalk

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 578 posts
Joined: Aug 30, 2007

Posted 13 January 2013 - 06:00 PM

If you have an older SWM, you may need a bandstop filter at its output (to keep the SWM signal from overloading the SWM). You may also need to replace any splitters which DO NOT have green labels.


So I have an swm3 (I believe) dish and a 4 way splitter with a green label (msplit 4r1-03). I do have another question. I've looked at some wiring diagrams and it looks like the bb deca is usually connected to the red port on the splitter (where I have my power inserter now). Does this mean that I don't need my power inserter any more or can I just connect the bb deca to another free (non red) output on the splitter?
HR20-700 (7Mb DSL hardwired)
HR24-100 (7Mb DSL hardwired)
HR24-500 (7Mb DSL hardwired)
Samsung LCD LN55C650 (HDMI)
Panasonic Plasma TC-P50G10 (HDMI)
Panasonic Plasma TH-42PX60U (HDMI)

#11 OFFLINE   carl6

carl6

    Hall Of Fame

  • Moderators
  • 10,937 posts
  • LocationSeattle, WA
Joined: Nov 15, 2005

Posted 13 January 2013 - 06:13 PM

You do need the power inserter. If you place it between the LNB and the splitter, then it doesn't matter what you connect to the red port on the splitter. If you place it after the splitter, then the power inserter must be connected to the red port and the bb deca can go on another port.

#12 OFFLINE   bgottschalk

bgottschalk

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 578 posts
Joined: Aug 30, 2007

Posted 13 January 2013 - 06:31 PM

You do need the power inserter. If you place it between the LNB and the splitter, then it doesn't matter what you connect to the red port on the splitter. If you place it after the splitter, then the power inserter must be connected to the red port and the bb deca can go on another port.


Got it. Thanks! :D
HR20-700 (7Mb DSL hardwired)
HR24-100 (7Mb DSL hardwired)
HR24-500 (7Mb DSL hardwired)
Samsung LCD LN55C650 (HDMI)
Panasonic Plasma TC-P50G10 (HDMI)
Panasonic Plasma TH-42PX60U (HDMI)

#13 OFFLINE   bgottschalk

bgottschalk

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 578 posts
Joined: Aug 30, 2007

Posted 25 January 2013 - 06:52 PM

Got my cck from eBay and installed. 2 out of 3 receivers now using deca. :)

Just waiting on my other deca for the hr20.

Thanks for all your help!
HR20-700 (7Mb DSL hardwired)
HR24-100 (7Mb DSL hardwired)
HR24-500 (7Mb DSL hardwired)
Samsung LCD LN55C650 (HDMI)
Panasonic Plasma TC-P50G10 (HDMI)
Panasonic Plasma TH-42PX60U (HDMI)

#14 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,888 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 25 January 2013 - 07:03 PM

would be interesting to know if you solved : "Lately the playback for remote shows has been choppy." ?

#15 OFFLINE   bgottschalk

bgottschalk

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 578 posts
Joined: Aug 30, 2007

Posted 25 January 2013 - 07:40 PM

would be interesting to know if you solved : "Lately the playback for remote shows has been choppy." ?


That's the plan. However most of the issue was playing shows from the hr20 so that test will have to wait till I get my extra deca. I'll try playing between the hr24's and let you know - but that was more hit or miss in the past.
HR20-700 (7Mb DSL hardwired)
HR24-100 (7Mb DSL hardwired)
HR24-500 (7Mb DSL hardwired)
Samsung LCD LN55C650 (HDMI)
Panasonic Plasma TC-P50G10 (HDMI)
Panasonic Plasma TH-42PX60U (HDMI)

#16 OFFLINE   bgottschalk

bgottschalk

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 578 posts
Joined: Aug 30, 2007

Posted 25 January 2013 - 09:41 PM

Hr24 to hr24 ok so far. Amazingly I watched a half hour cake boss (hd) from the hr20 to one of the hr24s and had no issues. That's one in the past my daughter has been unable to watch. Strange since the traffic from the hr20 would still be going over the network to get to the deca and the hr24. I'll try some more.
HR20-700 (7Mb DSL hardwired)
HR24-100 (7Mb DSL hardwired)
HR24-500 (7Mb DSL hardwired)
Samsung LCD LN55C650 (HDMI)
Panasonic Plasma TC-P50G10 (HDMI)
Panasonic Plasma TH-42PX60U (HDMI)

#17 OFFLINE   bgottschalk

bgottschalk

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 578 posts
Joined: Aug 30, 2007

Posted 28 January 2013 - 08:22 PM

Got the extra deca today. Not sure if it is the deca setup or all the reboots to get it working, but the issues seem to have cleared up for now.
HR20-700 (7Mb DSL hardwired)
HR24-100 (7Mb DSL hardwired)
HR24-500 (7Mb DSL hardwired)
Samsung LCD LN55C650 (HDMI)
Panasonic Plasma TC-P50G10 (HDMI)
Panasonic Plasma TH-42PX60U (HDMI)

#18 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Registered
  • 10,264 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 28 January 2013 - 08:49 PM

Got the extra deca today. Not sure if it is the deca setup or all the reboots to get it working, but the issues seem to have cleared up for now.


I don't mind. I'll take the credit. :)

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom





Protected By... spam firewall...And...