Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

622 External Hard Drive Portability


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 OFFLINE   the admiral

the admiral

    New Member

  • Registered
  • 9 posts
Joined: May 29, 2007

Posted 17 January 2013 - 09:57 PM

I have two 622's, 2007 vintage. I have ehd capability on both. If I take an EHD from one machine to use on the other, it does not seem to work at all.

Am I doing something wrong or is this normal?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Stewart Vernon

Stewart Vernon

    Excellent Adventurer

  • Moderators
  • 19,591 posts
  • LocationKittrell, NC
Joined: Jan 07, 2005

Posted 17 January 2013 - 10:28 PM

How do you mean "does not work at all"?

There's no reason that you can't share EHDs from one 622 to another 622 as long as they are both on the same account.

-- Respect the S.H.I.E.L.D.


#3 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,842 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 18 January 2013 - 10:28 AM

622 has second USB port, behind left front door - try it instead of rear connector

#4 OFFLINE   Henry

Henry

    Retired Member

  • DBSTalk Club
  • 3,243 posts
  • LocationPine, CO
Joined: Nov 15, 2007

Posted 18 January 2013 - 01:17 PM

Did you disconnect the other EHD first?
VIP722kDVR (Living Room)
VIP211 (Bedroom)
VIP622DVR (Art Room)

DMA 18 (Denver)

#5 OFFLINE   the admiral

the admiral

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 9 posts
Joined: May 29, 2007

Posted 18 January 2013 - 11:25 PM

When I plug the drive into the second machine, it acts like it has never been used and wants to reformat for use. Is the formatting specific to each machine?

#6 OFFLINE   some guy

some guy

    Godfather

  • Registered
  • 413 posts
Joined: Oct 26, 2012

Posted 19 January 2013 - 01:03 AM

When I plug the drive into the second machine, it acts like it has never been used and wants to reformat for use. Is the formatting specific to each machine?


Are both receivers on the same account? I would ask DIRT to send a hit to your box or chat in for help.

#7 OFFLINE   Jim5506

Jim5506

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,465 posts
Joined: Jun 07, 2004

Posted 19 January 2013 - 10:01 AM

You might try a hard (power cord) reboot of the receiver.
Tuners: Hopper 2000; Hopper w/Sling; 3 Joeys; Samsung SIR-T351; Accurian 6000;2 X HD TiVo; 2 X TiVo Series 2 Stand alone; Panasonic Showstopper 2000
Dish 1000.2 @ 110, 119, 129; dish 500 @ 61.5
Antennas - CM4228; RS U75-R; coathanger; Funke PSP.1922 (stillin the box); paperclip
Displays: Sony VPH D50Q with HD Fury HDMI input; Hitachi 57F59; Sony Bravia LCD;Sanyo 32" LCD; Panasonic 42" plasma
Sony 80GB PS3; Toshiba HD-DVD

Give me a Finco colinear array and I'll rule the world - HA-HA-HA-HA!

#8 OFFLINE   the admiral

the admiral

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 9 posts
Joined: May 29, 2007

Posted 19 January 2013 - 01:36 PM

Thanks for the ideas, I will try the power cord reboot then call dish

#9 OFFLINE   Stewart Vernon

Stewart Vernon

    Excellent Adventurer

  • Moderators
  • 19,591 posts
  • LocationKittrell, NC
Joined: Jan 07, 2005

Posted 19 January 2013 - 04:23 PM

I still haven't seen an answer to the most basic question... are both receivers activated on the same account?

-- Respect the S.H.I.E.L.D.


#10 OFFLINE   mikepd

mikepd

    Mentor

  • Registered
  • 37 posts
  • LocationFlorida
Joined: Dec 21, 2004

Posted 21 January 2013 - 09:07 AM

AFAIK, both receivers must be on the same account. I believe the EHD fee need be paid only one time as it applies to the account rather than each drive.

You may need to have a DIRT member apply a hit to your system as mine required one before I could record to EHD.

PM a DIRT member and explain your situation.

All the best,

Michael Daly
Dish 1000.2
Dish 722
Dish 722K
Home Theater-
Samsung HL-T5676S DLP
Panasonic SC-PT750

#11 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,842 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 21 January 2013 - 11:42 AM

AFAIK, both receivers must be on the same account. I believe the EHD fee need be paid only one time as it applies to the account rather than each drive.

You may need to have a DIRT member apply a hit to your system as mine required one before I could record to EHD.

PM a DIRT member and explain your situation.

All the best,

Michael Daly


NO fee for 622...913 models, only 211[k] and 411 still had the $40 one time fee.




Protected By... spam firewall...And...