Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Code for Samsung UN60EH6000


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   anon1000

anon1000

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Jan 30, 2013

Posted 30 January 2013 - 09:24 PM

Have the Genie and 65 series remote. I could not find Samsung UN60EH6000 on the remote list and could not get the most common codes to work either.

Any suggestions as to the code or how to do it?

...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   RAD

RAD

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,094 posts
  • LocationDripping Springs, TX
Joined: Aug 05, 2002

Posted 30 January 2013 - 09:37 PM

Try checking at http://www.directv.c...nt/remote_codes

See post My Setup for configuration info.


#3 OFFLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,842 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 30 January 2013 - 09:54 PM

If your remote is the RC65X or RC65RX model you can follow the on screen instructions and when you get to the model number choose "I don't know" and it will automatically search for a code.

It has to have the "X" after the 65 in the model number.

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM,   HR24-100 HDMI to 32" Sharp LED,
HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#4 OFFLINE   anon1000

anon1000

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3 posts
Joined: Jan 30, 2013

Posted 31 January 2013 - 08:29 PM

so, I tried the most common codes for Samsung per directv website, they do not work. Remote is the 65RX

Weird thing is that when I go to the client C31 and start going through Samsung models, the one that I need shows up on the C31, but it won't show up on the server and that is where the new Samsung is connected to.

The auto discovery says trying 1 out of 57 codes, and then just fails right away and tell to call directv. I got the C31 tvs working fine, an older Samsung and a Pioneer TV.

Pretty strange. Can anybody see Samsung UN60EH6000 on their Genie remote list? Mine says there are 5000 samsung models, and I do not see any of the new tvs on that list..

#5 OFFLINE   samrs

samrs

    MANC

  • DBSTalk Club
  • 1,303 posts
  • LocationFlat Branch, NC
Joined: May 30, 2004

Posted 31 January 2013 - 09:17 PM

All Samsungs respond to 10812.
HR20-100, HR20-700, HR24-100, HR34-700/AM21

#6 OFFLINE   anon1000

anon1000

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3 posts
Joined: Jan 30, 2013

Posted 31 January 2013 - 09:35 PM

Thats the one I tried, 10812. It fails. but Hitting menu button is bringing the tv menu up, but volume and power buttons display not allowed error on screen. So, sort of responds, but does not work. I will try all the samdung codes to see if i get one to work with volume. It is just strange that it does bot even show the samsung new line up tvs as choices..anythig newer than 2011

#7 OFFLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,842 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 31 January 2013 - 09:54 PM

If you get one that will turn the TV OFF, use it and then program in 993 and the Select button. This should make the volume and the mute work with the slider in the DTV spot.

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM,   HR24-100 HDMI to 32" Sharp LED,
HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD





Protected By... spam firewall...And...