Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of DBSTalk by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo

DVR Corrupted Recordings?


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 OFFLINE   imikeyy

imikeyy

    New Member

  • Registered
  • 6 posts
Joined: Aug 05, 2012

Posted 09 March 2013 - 10:04 PM

I've been having this problem for a while, but I decided I wanted to fix it. Whenever I scroll down my playlist, when I reach a certain point, my list will just freeze. There are still more recordings below the one I am frozen at, I can see with the indicator arrow pointing down, but I can't get to them. I assume there is some kind of corrupted error, that maybe the receiver can't read the hard drive, but idk. Is there a way to remotely delete the recordings online? I'm connected through whole-home, and the same issue happens when I try to delete the recordings from other receivers in the house. If anybody has any advice, that's be great. I'd like to steer clear from wiping the drive completely, I have a lot of season passes. Thanks for the help

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,412 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 09 March 2013 - 10:30 PM

Not sure what's going on here, but if you want to remove some recordings, you might go to each DVR and change the playlist option from "all" to local. This will then show only the recordings on that DVR. Delete what you want, then change back to "all" and move to the next DVR and repeat this.
A.K.A VOS

#3 OFFLINE   imikeyy

imikeyy

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 6 posts
Joined: Aug 05, 2012

Posted 09 March 2013 - 10:33 PM

Oh yeah I've tried that. It's recordings only on the DVR in my room. I can't get to the ones on my DVR that I want to delete because when I scroll down my playlist, it will freeze, and then I have to exit the playlist in order to do anything b

#4 OFFLINE   ssandhoops

ssandhoops

    AllStar

  • Registered
  • 94 posts
Joined: Dec 02, 2007

Posted 10 March 2013 - 08:22 AM

If you have an iPad, you can delete recordings via the iPad app.

#5 OFFLINE   imikeyy

imikeyy

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 6 posts
Joined: Aug 05, 2012

Posted 10 March 2013 - 12:14 PM

If you have an iPad, you can delete recordings via the iPad app.


The DirectTV for iPad? Or that Nomad app?

#6 OFFLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,743 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 10 March 2013 - 12:38 PM

Have you tried the Channel Down button to jump a page at a time ? Maybe it would jump over the problematic item. ??

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM,   HR24-100 HDMI to 32" Sharp LED,
HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#7 OFFLINE   imikeyy

imikeyy

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 6 posts
Joined: Aug 05, 2012

Posted 10 March 2013 - 08:38 PM

Have you tried the Channel Down button to jump a page at a time ? Maybe it would jump over the problematic item. ??


Whether I do it one page or one item at a time it's the same problem. It gets stuck.

#8 OFFLINE   CCarncross

CCarncross

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 7,039 posts
  • LocationJackson
Joined: Jul 19, 2005

Posted 10 March 2013 - 08:44 PM

Have you done a menu restart? You may have but I dont see where you say you did unless I missed it. If there are bad areas of the drive it will try and correct during the reboot process and attempt to fix what it can if it truly is a corrupt recording(s)

#9 OFFLINE   imikeyy

imikeyy

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 6 posts
Joined: Aug 05, 2012

Posted 10 March 2013 - 09:02 PM

Have you done a menu restart? You may have but I dont see where you say you did unless I missed it. If there are bad areas of the drive it will try and correct during the reboot process and attempt to fix what it can if it truly is a corrupt recording(s)


I hadn't done that, I didn't know that was possible, never heard of it. That won't delete any shows or season passes right?

#10 OFFLINE   spartanstew

spartanstew

    Dry as a bone

  • Registered
  • 12,427 posts
  • LocationWylie, Texas
Joined: Nov 16, 2005

Posted 10 March 2013 - 09:50 PM

No.

Unless, of course, the HD is bad and it crashes on reboot - which would happen eventually anyway.

I'm sure Directv can't wait to get their hands on your unit.

 
Directv customer since 2000

#11 OFFLINE   imikeyy

imikeyy

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 6 posts
Joined: Aug 05, 2012

Posted 10 March 2013 - 09:51 PM

How do I do that then?

#12 OFFLINE   spartanstew

spartanstew

    Dry as a bone

  • Registered
  • 12,427 posts
  • LocationWylie, Texas
Joined: Nov 16, 2005

Posted 10 March 2013 - 09:54 PM

Menu - Settings - Reset - Restart Receiver

I'm sure Directv can't wait to get their hands on your unit.

 
Directv customer since 2000




spam firewall