Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

HR34 Genie, 0x067E - Issues/Discussion


  • Please log in to reply
119 replies to this topic

#81 OFFLINE   rey_1178

rey_1178

    Icon

  • Registered
  • 679 posts
  • LocationFlorida
Joined: Dec 12, 2007

Posted 01 April 2013 - 06:27 PM

Does a reset improve the lag? Mine seems to be getting progressively worse since this version was installed.


What dataag said :)
Directv member since 2008 HR34-700,HR24-500 & HR20-700-swm lnb
Sirius member since 2003

Dish member from 1999-2008 vip 622 & vip 211



RIP john h..........

...Ads Help To Support This SIte...

#82 OFFLINE   SteelDog

SteelDog

    Cool Member

  • Registered
  • 25 posts
Joined: Feb 08, 2007

Posted 01 April 2013 - 07:50 PM

After the software update I seem to have fewer issues with pausing in the middle of a program. However, the skip/fast forward issue is as god awful as ever. Still the worst functioning in this regard of any receiver I have had to date.

Maybe someone "in the know" with DirectTV know if this problem is ever going to be fixed?

#83 OFFLINE   chiefgeek

chiefgeek

    Cool Member

  • Registered
  • 27 posts
Joined: Nov 19, 2006

Posted 03 April 2013 - 06:51 AM

I have had the hr34 for about 2 months and have thus far been disappointed. I have noticed that when using guide the small window with the current program on will go blank when you press guide again and select a filter, seems to happen briefly during transitions.

I have an Onkyo TXSR876 receiver hooked up to it and occasionally I get a message on the screen saying something to the effect that this program can not be viewed on your tv. It took me awhile to figure out the easiest fix was to power cycle the receiver.

When watching a program from a remote hr2x receiver on the hr34, only happened two times so far, the remote appeared to stop working. RBR got it everything working. The second time it happened I tried the front panel buttons and they did not work either. This time I let the program run to completion and everything started working again with no intervention.
Slimline-5 -> swim16 -> HR34-700, HR24-100, 2 HR23-700, HR21-700
Object Oriented Javascript

#84 OFFLINE   augisdad

augisdad

    AllStar

  • Registered
  • 114 posts
Joined: Sep 29, 2011

Posted 05 April 2013 - 07:37 AM

Started up The Office last night. After watching, FF to the end brought me back to the beginning. FF to the end again brought me back to the beginning. FF again to the end, dumped me back to the list. Delete/keep never came up. Had to delete from the list.

Edited by augisdad, 05 April 2013 - 07:38 AM.
fixed wording

HR20-100 since 2008 w/27" Sony SDTV
HR34 since 4/3/2012 w/47" Mitsubishi HDTV
HMC since 4/3/2012

#85 OFFLINE   TomF

TomF

    Icon

  • Registered
  • 744 posts
Joined: Sep 20, 2006

Posted 08 April 2013 - 02:16 PM

Well my 3D is back to normal with this release and this is the first Wednesday that I haven't had to reboot the HR34. :joy: Good Job.


MY HR34-700 was installed on 3/14 and continuously refuses to acknowledge that my Panasonic TC-P65GT50 is 3D capable. If I reboot it it will acknowledge the 3D capability for a while but then the capability goes away.

I have an HR21-200 and an HR21-700 both connected to the same TV through a Onkyo TX-NR809 AV receiver. Neither of the HR21s have ever had this problem.
Tom

Family Room:
Panasonic
TC-P65GT50 Plasma 3D HDTV | Onkyo TX-NR809 Receiver
- HR34-700 | HR21-200 | HR21-700
Master Bedroom:
Panasonic TH-42PC77U Plasma 720p HDTV | Sony STR-DG510 Receiver
- Genie C31 Client
Guest Bedroom:
Vizio E320-A1 LED 720p HDTV
- Genie C31 Client

#86 OFFLINE   TomF

TomF

    Icon

  • Registered
  • 744 posts
Joined: Sep 20, 2006

Posted 08 April 2013 - 02:21 PM

I searched these threads and realized just how obsolete I've become. We have a whole house system using four DVRs that was a beta. Separate sub router (switch) that is wired (cat5) to the dvrs, never upgraded to a SWiM....


This is the wrong thread to ask your questions. This thread is for issues/discussion for those who already have a HR34 Genie with firmware 0x067E. Try creating a new thread in the HD DVR/Receiver Discussion forum.
Tom

Family Room:
Panasonic
TC-P65GT50 Plasma 3D HDTV | Onkyo TX-NR809 Receiver
- HR34-700 | HR21-200 | HR21-700
Master Bedroom:
Panasonic TH-42PC77U Plasma 720p HDTV | Sony STR-DG510 Receiver
- Genie C31 Client
Guest Bedroom:
Vizio E320-A1 LED 720p HDTV
- Genie C31 Client

#87 OFFLINE   Joseph Blowinsky

Joseph Blowinsky

    Cool Member

  • Registered
  • 18 posts
Joined: May 06, 2008

Posted 08 April 2013 - 08:14 PM

I'm still having the same issues with this software version that I reported in the previous software version thread -- occasionally, my HR34 will stop responding to any remote commands (when this happens the receiver also doesn't respond to any button presses on the front of the unit as well)

I had tried Stuart's suggestion of disconnecting the DirecTV Cinema Connection Kit but it did not resolve my problem. I have turned off UPnP on my router too, but haven't noticed any improvement.

Finally called into DirecTV to report my issues and was told they had a bulletin in their notes saying that a fix to the HR34 not responding to the remote was set to be fixed in a late April software update that was coming down the pipe..

Not sure if that is to be believed, if true, I may just have to look into cutting some edges in the near future, unless anyone else has suggestions

#88 OFFLINE   usnret

usnret

    Icon

  • Registered
  • 572 posts
Joined: Jan 16, 2009

Posted 08 April 2013 - 08:29 PM

Joseph - my 34 does the same thing. About every 2 weeks I have to do a reset. Sure hope the fix comes soon.
Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning to dance in the rain.

#89 OFFLINE   Joseph Blowinsky

Joseph Blowinsky

    Cool Member

  • Registered
  • 18 posts
Joined: May 06, 2008

Posted 08 April 2013 - 10:11 PM

Joseph - my 34 does the same thing. About every 2 weeks I have to do a reset. Sure hope the fix comes soon.


I don't think my HR34 has ever lasted that long before the problems resurface ..

the worst thing is with the HR34 having five tuners and my TV habits, I'm almost always recording stuff -- when the problems arise, I'm basically stuck dealing with them all night as I try to use the HR34 ..

I'm beyond the point of frustration, I'm ready to return this thing or request to have it replaced

#90 OFFLINE   usnret

usnret

    Icon

  • Registered
  • 572 posts
Joined: Jan 16, 2009

Posted 09 April 2013 - 07:31 AM

A reset only takes approx 5 minutes and, if you "replace" your 34 you will loose all of your recorded programs. Just have a bit more patience (I know its hard) and wait for "the fix".
Am pretty sure that at least one of the programs that you record will be repeated so maybe record the repeat and do the reset (not a RBR but the manual one).
Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning to dance in the rain.

#91 OFFLINE   Bajanjack

Bajanjack

    Icon

  • Registered
  • 667 posts
Joined: Oct 22, 2006

Posted 09 April 2013 - 07:43 AM

MY HR34-700 was installed on 3/14 and continuously refuses to acknowledge that my Panasonic TC-P65GT50 is 3D capable. If I reboot it it will acknowledge the 3D capability for a while but then the capability goes away.

I have an HR21-200 and an HR21-700 both connected to the same TV through a Onkyo TX-NR809 AV receiver. Neither of the HR21s have ever had this problem.


Known issue with 3D....for temporary fix, while watching tv, put unit into standby and then back on, rather then "rebooting"...works for me......
HR34-700, HR20-700, HR21-100,HR24-500,H24-100, R16-300

#92 OFFLINE   Datagg

Datagg

    Legend

  • Registered
  • 247 posts
  • LocationMesa, AZ
Joined: May 17, 2009

Posted 12 April 2013 - 01:06 AM

Joseph - my 34 does the same thing. About every 2 weeks I have to do a reset. Sure hope the fix comes soon.


3-5 days here... RBR gives some relief. As for them saying a fix down the pipe... :rotfl:

#93 OFFLINE   jmf243

jmf243

    Legend

  • Registered
  • 154 posts
Joined: Sep 06, 2004

Posted 15 April 2013 - 06:32 PM

1. I get an error message when trying to use one click on demand saying my internet connection is not fast enough for instant streaming.  I have 20mbs down and it works fine on my 4 other HR2x receivers.

 

2. No buffer out of stand by

 

3.  3D channels not working on my 3d capable system.

 

4.  SD channels do not stretch (as I have the setting set for).  Have to change to original format and then back to stretch to get the image to stretch (native output on).



#94 OFFLINE   pappasbike

pappasbike

    Godfather

  • Registered
  • 486 posts
Joined: Sep 19, 2006

Posted 17 April 2013 - 04:56 AM

Attempted to watch a recorded program from last night and got a message saying "all or part othis program was not recorded due to a problem at broadcast time. Please wait while we scan for viewable content". I've never seen this before, anyone know what it means? I just backed out of it and deleted the show. I had waited for a couple of minutes but nothing happened.

#95 OFFLINE   rmmccann

rmmccann

    AllStar

  • Registered
  • 163 posts
  • LocationND, USA
Joined: Apr 16, 2012

Posted 17 April 2013 - 09:13 AM

Attempted to watch a recorded program from last night and got a message saying "all or part othis program was not recorded due to a problem at broadcast time. Please wait while we scan for viewable content". I've never seen this before, anyone know what it means? I just backed out of it and deleted the show. I had waited for a couple of minutes but nothing happened.

I've seen this happen when sat signal was unavailable during recording time (ie weather related outage or something).


If you judge a fish on its ability to climb a tree, you will live your whole life believing it is stupid.

#96 OFFLINE   acostapimps

acostapimps

    Hall Of Famer

  • DBSTalk Club
  • 1,539 posts
  • LocationIllinois
Joined: Nov 05, 2011

Posted 18 April 2013 - 07:47 PM

I've seen this happen when sat signal was unavailable during recording time (ie weather related outage or something).


+1 especially with the hard rain we had on Thursday but surprised it was only one recorded program with that message, I would think with all the rain this week I'll have rain fade issues but not the case other than that day.

Directv Genie DVR HR44-700
Directv HD DVR HR24-500
Directv HD Receiver H24-200
Directv Wireless Mini Client C41W-100
Directv Standard SD Receiver D12-700 
Directv Subscriber From 2009-?


#97 OFFLINE   mrcon0728

mrcon0728

    AllStar

  • Registered
  • 53 posts
Joined: Oct 19, 2007

Posted 24 April 2013 - 01:04 PM

Very slow menu scrolling and channel changes since the latest update. Another issue is trying to play longer youtube videos say 1 hour or longer will not work.



#98 OFFLINE   Smooth Jazzer

Smooth Jazzer

    Legend

  • Registered
  • 183 posts
Joined: Sep 04, 2007

Posted 24 April 2013 - 05:51 PM

Very slow menu scrolling and channel changes since the latest update. Another issue is trying to play longer youtube videos say 1 hour or longer will not work.

Reset?



#99 OFFLINE   Datagg

Datagg

    Legend

  • Registered
  • 247 posts
  • LocationMesa, AZ
Joined: May 17, 2009

Posted 24 April 2013 - 06:24 PM

Very slow menu scrolling and channel changes since the latest update. Another issue is trying to play longer youtube videos say 1 hour or longer will not work.

 

HR34 Loves the RBR button.... Matter of fact it should be part of its main instruction manual first page in BOLD letters.



#100 OFFLINE   wingrider01

wingrider01

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,764 posts
Joined: Sep 09, 2005

Posted 25 April 2013 - 05:28 AM

HR34 Loves the RBR button.... Matter of fact it should be part of its main instruction manual first page in BOLD letters.

 

guess I have a different one then you, have RBR'd 3 times, 2 times where because network changes, once because I changed the VLAN and the DHCP subnet that the units where on, the third time was at the request of a CSR call for an issue that was occurring, other then that have not touched the button


Edited by wingrider01, 25 April 2013 - 05:30 AM.





spam firewall