Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

HR44-500/700 Genie, 0x0696 - Issues/Discussion


  • This topic is locked This topic is locked
85 replies to this topic

#1 OFFLINE   Scott Kocourek

Scott Kocourek

    On the edge

  • Super Moderators
  • 9,017 posts
  • LocationWisconsin
Joined: Jun 13, 2009

Posted 20 March 2013 - 06:24 AM

This is the official Issues and Discussion thread for HR44-500/700 Genie, version 0x0696

Release notes: http://www.dbstalk.c...ad.php?t=213660

We ask that you keep polite and focused within this thread, and post as much detail as possible. If your receiver is set up for network issue reporting, please post the key generated by the receiver.

Being part of the DBSTalk community means working together to help each other document issues and come up with solutions. While everyone gets upset from time to time, this is not the appropriate place for vents or rants. All off-topic posts and discussion will be deleted.


Thanks!

Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, Dish Network, or any other company.
Become a DBSTalk.com member or join the CE program HERE


...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   AppAlum2003

AppAlum2003

    AllStar

  • Registered
  • 51 posts
Joined: Sep 14, 2006

Posted 25 March 2013 - 04:09 PM

Weird issue after first boot of C41's. The LIST button was performing a MENU function. A few minutes later, the box did its own software update and the issue went away.

No major bugs to report at this time.

#3 OFFLINE   vapor21

vapor21

    Cool Member

  • Registered
  • 30 posts
Joined: Sep 01, 2012

Posted 25 March 2013 - 04:25 PM

Weird issue after first boot of C41's. The LIST button was performing a MENU function. A few minutes later, the box did its own software update and the issue went away.

No major bugs to report at this time.


I've noticed that too. When the 41s are first install they are all buggy but as soon as they download the update from the 44 they work fine.

#4 OFFLINE   kram

kram

    Godfather

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Sep 03, 2006

Posted 25 March 2013 - 04:31 PM

HR44-500 installed today. Problem connecting to my wireless network with secured access. All other devices connect with no problem -- as did the wireless CCK used previously for Whole Home (installer disconnected and took it).

I use a secured access list to allow devices to connect to my wireless router. Usually, when I add a device and its MAC address to the list, the device connects automatically. Unfortunately, however, the HR44 connects to my router ONLY when this access list is disabled. If secure access is enabled, the HR44 disconnects from the router.

Also, there seemed to be two (2) MAC addresses -- an initial one, and one that showed up after I was able to connect to my router. However, neither of these worked when I enabled secure access.

I was told that engineers are on the fast track for resolving HR44 bugs and releasing software updates.

Note: This problem occurs only if you are using a secure access list with your wireless router.

Edited by kram, 25 March 2013 - 04:37 PM.

<p>5-LNB SlimLine w/SWM16 // HR44-700 w/Samsung UN40ES6100 // HR24-200 w/Sony KDL-46XBR9 // HR23-700 w/Samsung UN32D4000 // Pioneer Elite VSX-23TXH A/V Receiver // Sony Blu-ray BDP-S3100 // DirecTV since 2000

#5 OFFLINE   kram

kram

    Godfather

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Sep 03, 2006

Posted 25 March 2013 - 04:52 PM

RC71 won't turn TV off. Two installers tried to program the remote, but all attempts failed. I just tried programming in both IR and RF mode, following the on-screen directions. Yes, I pressed the Enter key when instructed to. Neither methods worked. The remote only operates the HR44. It will not turn the TV on or off.:(
<p>5-LNB SlimLine w/SWM16 // HR44-700 w/Samsung UN40ES6100 // HR24-200 w/Sony KDL-46XBR9 // HR23-700 w/Samsung UN32D4000 // Pioneer Elite VSX-23TXH A/V Receiver // Sony Blu-ray BDP-S3100 // DirecTV since 2000

#6 OFFLINE   Scott Kocourek

Scott Kocourek

    On the edge

  • Topic Starter
  • Super Moderators
  • 9,017 posts
  • LocationWisconsin
Joined: Jun 13, 2009

Posted 25 March 2013 - 05:22 PM

RC71 won't turn TV off. Two installers tried to program the remote, but all attempts failed. I just tried programming in both IR and RF mode, following the on-screen directions. Yes, I pressed the Enter key when instructed to. Neither methods worked. The remote only operates the HR44. It will not turn the TV on or off.:(


Go to your make (Sony, VIZIO) and try the option that says "I do not know the model of my tv" that may get you rolling with the on/off.

Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, Dish Network, or any other company.
Become a DBSTalk.com member or join the CE program HERE


#7 OFFLINE   kram

kram

    Godfather

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Sep 03, 2006

Posted 25 March 2013 - 06:30 PM

Go to your make (Sony, VIZIO) and try the option that says "I do not know the model of my tv" that may get you rolling with the on/off.


Scott: There are absolutely no such options available. There simply are two sets of instruction - one for RF and one for IR.
<p>5-LNB SlimLine w/SWM16 // HR44-700 w/Samsung UN40ES6100 // HR24-200 w/Sony KDL-46XBR9 // HR23-700 w/Samsung UN32D4000 // Pioneer Elite VSX-23TXH A/V Receiver // Sony Blu-ray BDP-S3100 // DirecTV since 2000

#8 OFFLINE   JBv

JBv

    Godfather

  • Registered
  • 796 posts
  • LocationTulsa, OK
Joined: Oct 05, 2011

Posted 25 March 2013 - 06:49 PM

Go to your make (Sony, VIZIO) and try the option that says "I do not know the model of my tv" that may get you rolling with the on/off.


On some TVs the HR34 (and I would assume the HR44) are attempting to auto-detect the TV type...my HR34 will just say "Programming for your SAMSUNG TV" with no brand or model select given.
I want to say the RC71 will use the RC65 remote codes too for manually programming but I can't recall how to program them in. [I can't even recall if that is correct as there is limited info available on those and all I've found are RC70s, for some reason I haven't seen any RC71s]

Edited by JBv, 25 March 2013 - 06:54 PM.

DirecTV Employee
The postings on this site are my own and do not represent DirecTV's positions, strategies, or opinions.

#9 OFFLINE   kram

kram

    Godfather

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Sep 03, 2006

Posted 25 March 2013 - 06:53 PM

On some TVs the HR34 (and I would assume the HR44) are attempting to auto-detect the TV type...my HR34 will just say "Programming for your SAMSUNG TV" with no model select given. I want to say the RC71 will use the RC65 remote codes too for manually programming but I can't recall how to program them in.


My HR44 doesn't even say that. It just provides one code to enter. You can't even try any other codes. No option to do anything manually.
<p>5-LNB SlimLine w/SWM16 // HR44-700 w/Samsung UN40ES6100 // HR24-200 w/Sony KDL-46XBR9 // HR23-700 w/Samsung UN32D4000 // Pioneer Elite VSX-23TXH A/V Receiver // Sony Blu-ray BDP-S3100 // DirecTV since 2000

#10 OFFLINE   Scott Kocourek

Scott Kocourek

    On the edge

  • Topic Starter
  • Super Moderators
  • 9,017 posts
  • LocationWisconsin
Joined: Jun 13, 2009

Posted 25 March 2013 - 07:41 PM

Scott: There are absolutely no such options available. There simply are two sets of instruction - one for RF and one for IR.


Do the RF setup first, then the tv setup, when in the tv setup select the brand and then choose I don't know.

Try and stand 3' - 4' from the receiver when doing the remote programming, too close and you may not be able to program.

Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, Dish Network, or any other company.
Become a DBSTalk.com member or join the CE program HERE


#11 OFFLINE   kram

kram

    Godfather

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Sep 03, 2006

Posted 25 March 2013 - 07:58 PM

Do the RF setup first, then the tv setup, when in the tv setup select the brand and then choose I don't know.

Try and stand 3' - 4' from the receiver when doing the remote programming, too close and you may not be able to program.


If you're referring to Display setup, there's no option to select a TV brand.
<p>5-LNB SlimLine w/SWM16 // HR44-700 w/Samsung UN40ES6100 // HR24-200 w/Sony KDL-46XBR9 // HR23-700 w/Samsung UN32D4000 // Pioneer Elite VSX-23TXH A/V Receiver // Sony Blu-ray BDP-S3100 // DirecTV since 2000

#12 OFFLINE   Supramom2000

Supramom2000

    In Loving Memory of Onyx-2/23/09

  • DBSTalk Club
  • 3,120 posts
  • LocationSpokane, WA
Joined: Jun 20, 2007

Posted 25 March 2013 - 08:01 PM

You need to go to menu - settings - remote control - IR/RF set up. Set it up in RF. Then go back and choose program remote. It should ask you if you want to program the TV or an A/V.

"But the freedom that they fought for, and the country grand they wrought for, is their monument today, and for aye." "This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave."

My Setup


#13 OFFLINE   kram

kram

    Godfather

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Sep 03, 2006

Posted 25 March 2013 - 08:13 PM

I got it to work! We were all using the wrong Channel Up button. This button on the RC71 is different from what it is on the RC65. On the RC 71, it's a little "rocker" button just to the left of the Prev button and to the right of the Vol "rocker" button. The channel up and down buttons are NOT the arrow buttons.
<p>5-LNB SlimLine w/SWM16 // HR44-700 w/Samsung UN40ES6100 // HR24-200 w/Sony KDL-46XBR9 // HR23-700 w/Samsung UN32D4000 // Pioneer Elite VSX-23TXH A/V Receiver // Sony Blu-ray BDP-S3100 // DirecTV since 2000

#14 OFFLINE   Scott Kocourek

Scott Kocourek

    On the edge

  • Topic Starter
  • Super Moderators
  • 9,017 posts
  • LocationWisconsin
Joined: Jun 13, 2009

Posted 25 March 2013 - 08:20 PM

I got it to work! We were all using the wrong Channel Up button. This button on the RC71 is different from what it is on the RC65. On the RC 71, it's a little "rocker" button just to the left of the Prev button and to the right of the Vol "rocker" button. The channel up and down buttons are NOT the arrow buttons.


Its hard to troubleshoot that. ;)

Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, Dish Network, or any other company.
Become a DBSTalk.com member or join the CE program HERE


#15 OFFLINE   kram

kram

    Godfather

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Sep 03, 2006

Posted 26 March 2013 - 02:20 PM

HR44 is now connected to my secured wireless network. This morning I added the second MAC address to my secure-access list and then enabled the feature. I don't if adding the second MAC address had anything to do with it -- or if somehow, miraculously, it just took a while for the HR44 to connect itself to the secure network -- but it now works. Other DVRs in the chain also connected.:):)
<p>5-LNB SlimLine w/SWM16 // HR44-700 w/Samsung UN40ES6100 // HR24-200 w/Sony KDL-46XBR9 // HR23-700 w/Samsung UN32D4000 // Pioneer Elite VSX-23TXH A/V Receiver // Sony Blu-ray BDP-S3100 // DirecTV since 2000

#16 OFFLINE   kram

kram

    Godfather

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Sep 03, 2006

Posted 26 March 2013 - 03:05 PM

Lost my shared Playlist. Had to do a Reset. Notified tech support.
<p>5-LNB SlimLine w/SWM16 // HR44-700 w/Samsung UN40ES6100 // HR24-200 w/Sony KDL-46XBR9 // HR23-700 w/Samsung UN32D4000 // Pioneer Elite VSX-23TXH A/V Receiver // Sony Blu-ray BDP-S3100 // DirecTV since 2000

#17 OFFLINE   Datagg

Datagg

    Legend

  • Registered
  • 247 posts
  • LocationMesa, AZ
Joined: May 17, 2009

Posted 26 March 2013 - 04:51 PM

I was told that engineers are on the fast track for resolving HR44 bugs and releasing software updates.


What a life changer it would be If I had a dime every time I heard that.... :lol:

#18 OFFLINE   kram

kram

    Godfather

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Sep 03, 2006

Posted 27 March 2013 - 07:00 PM

New problem: DoD PPV hasn't populated with "watch now" movies. I filed a report, but who knows what'll happen....
<p>5-LNB SlimLine w/SWM16 // HR44-700 w/Samsung UN40ES6100 // HR24-200 w/Sony KDL-46XBR9 // HR23-700 w/Samsung UN32D4000 // Pioneer Elite VSX-23TXH A/V Receiver // Sony Blu-ray BDP-S3100 // DirecTV since 2000

#19 OFFLINE   mark p

mark p

    New Member

  • Registered
  • 2 posts
Joined: Mar 27, 2013

Posted 27 March 2013 - 08:02 PM

I have installed a half dozen hr44's in the last 2 days. I have a list of IR codes for the remote and I programmed the remote to my HR24 at my house. I am wondering if there is a way to do a code search (IR) on the new Genie remote? It would save a lot of time on installs not having to wait for the c-41 (clients) to download before I can get the code

Anyone have any ideas

#20 OFFLINE   RunnerFL

RunnerFL

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 15,722 posts
Joined: Jan 04, 2006

Posted 27 March 2013 - 08:51 PM

I have installed a half dozen hr44's in the last 2 days. I have a list of IR codes for the remote and I programmed the remote to my HR24 at my house. I am wondering if there is a way to do a code search (IR) on the new Genie remote? It would save a lot of time on installs not having to wait for the c-41 (clients) to download before I can get the code

Anyone have any ideas


The new RC71 remote requires being in RF mode before you can setup remote codes for TV's and AVR's.
THIS SPACE FOR RENT




spam firewall