Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

HR44-500/700 Genie, 0x0696 - Issues/Discussion


  • This topic is locked This topic is locked
85 replies to this topic

#61 ONLINE   Laxguy

Laxguy

    Fortuna! Fameux des Halles

  • DBSTalk Club
  • 11,614 posts
  • LocationWinters, California
Joined: Dec 02, 2010

Posted 07 April 2013 - 12:51 PM

You ought to reset everything- ie. the other two boxes. Also, run through Network settings, even if you don't change anything.
"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

...Ads Help To Support This SIte...

#62 ONLINE   Laxguy

Laxguy

    Fortuna! Fameux des Halles

  • DBSTalk Club
  • 11,614 posts
  • LocationWinters, California
Joined: Dec 02, 2010

Posted 07 April 2013 - 12:54 PM

I had bought a Samsung 60' plasma & have had problems with the motion blur, no setting on the plasmas. I had two different techs out only to tell me it is not the TV, they said it was the source, like putting cheap gas in a high performance car. My question is, is there any settings on the HR44 box that would help the problem?


Please see the thread you started, the many answers given, and questions of you that have gone unanswered.
"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#63 OFFLINE   kram

kram

    Godfather

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Sep 03, 2006

Posted 07 April 2013 - 02:42 PM

You ought to reset everything- ie. the other two boxes. Also, run through Network settings, even if you don't change anything.


If you're posting to me, I already did that several times.
<p>5-LNB SlimLine w/SWM16 // HR44-700 w/Samsung UN40ES6100 // HR24-200 w/Sony KDL-46XBR9 // HR23-700 w/Samsung UN32D4000 // Pioneer Elite VSX-23TXH A/V Receiver // Sony Blu-ray BDP-S3100 // DirecTV since 2000

#64 OFFLINE   NR4P

NR4P

    Dad

  • DBSTalk Club
  • 4,815 posts
  • LocationSunny Florida
Joined: Jan 15, 2007

Posted 07 April 2013 - 03:41 PM

No A/V receiver on the HR44. Direct to TV via HDMI.


How about trying component cables instead of HDMI? See if the freezes go away.

#65 OFFLINE   kram

kram

    Godfather

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Sep 03, 2006

Posted 07 April 2013 - 03:57 PM

How about trying component cables instead of HDMI? See if the freezes go away.


HR44 replaced HR23with same setup. No freezes in 8 years with all other current and previous DVRs. Am working with Case Management as a customer beta tester. Senior tech and supervisor coming out again on Tuesday. Most likely a software issue, but they need to troubleshoot and gather more data to confirm.
<p>5-LNB SlimLine w/SWM16 // HR44-700 w/Samsung UN40ES6100 // HR24-200 w/Sony KDL-46XBR9 // HR23-700 w/Samsung UN32D4000 // Pioneer Elite VSX-23TXH A/V Receiver // Sony Blu-ray BDP-S3100 // DirecTV since 2000

#66 OFFLINE   sigma1914

sigma1914

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,841 posts
  • LocationAllen, TX
Joined: Sep 05, 2006

Posted 07 April 2013 - 04:03 PM

HR44 replaced HR23with same setup. No freezes in 8 years with all other current and previous DVRs. Am working with Case Management as a customer beta tester. Senior tech and supervisor coming out again on Tuesday. Most likely a software issue, but they need to troubleshoot and gather more data to confirm.


What's a customer beta tester do?
If you stop responding to them or put them on ignore, then eventually they'll go away.

#67 OFFLINE   kram

kram

    Godfather

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Sep 03, 2006

Posted 07 April 2013 - 04:15 PM

What's a customer beta tester do?


Works with HR44 specialists, reporting bugs and submitting diagnostic reports.
<p>5-LNB SlimLine w/SWM16 // HR44-700 w/Samsung UN40ES6100 // HR24-200 w/Sony KDL-46XBR9 // HR23-700 w/Samsung UN32D4000 // Pioneer Elite VSX-23TXH A/V Receiver // Sony Blu-ray BDP-S3100 // DirecTV since 2000

#68 OFFLINE   i hate liers

i hate liers

    Duplicate User (Account Closed)

  • Banned User
  • 1 posts
Joined: Apr 09, 2013

Posted 09 April 2013 - 01:37 PM

News flash beta test is over.we are now beta testing wireless and hr54.beta test is before it is released.some people on here like to tell stories and pretend that they are something they are not.thousands and thousands of hr44 are out there with no problems.we dont control your wifi passwords and settings.we have thousands of hr44s connected to wifi without problems.beta tester and case management is not the same.case management is for people who call in with lost of problems.well thats the way it is supposed to be.some people cry and wine over every little thing and make it case managment.next people cry that the hr44 was pushed back then get it and complain that it isnt perfect.do you go to the baker and tell him give me my cake now then complain that it doesnt have frosting/tell the cook to hurry on your steak then complain that it isnt cook enough????its pretty sad that this is your life.there is a whole world out there.turn off the tv/internet and do some thing.

#69 OFFLINE   kram

kram

    Godfather

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Sep 03, 2006

Posted 09 April 2013 - 01:54 PM

News flash beta test is over.we are now beta testing wireless and hr54.beta test is before it is released.some people on here like to tell stories and pretend that they are something they are not.thousands and thousands of hr44 are out there with no problems.we dont control your wifi passwords and settings.we have thousands of hr44s connected to wifi without problems.beta tester and case management is not the same.case management is for people who call in with lost of problems.well thats the way it is supposed to be.some people cry and wine over every little thing and make it case managment.next people cry that the hr44 was pushed back then get it and complain that it isnt perfect.do you go to the baker and tell him give me my cake now then complain that it doesnt have frosting/tell the cook to hurry on your steak then complain that it isnt cook enough????its pretty sad that this is your life.there is a whole world out there.turn off the tv/internet and do some thing.


Perhaps you should learn how to spell....

Edited by kram, 09 April 2013 - 02:15 PM.

<p>5-LNB SlimLine w/SWM16 // HR44-700 w/Samsung UN40ES6100 // HR24-200 w/Sony KDL-46XBR9 // HR23-700 w/Samsung UN32D4000 // Pioneer Elite VSX-23TXH A/V Receiver // Sony Blu-ray BDP-S3100 // DirecTV since 2000

#70 OFFLINE   Datagg

Datagg

    Legend

  • Registered
  • 247 posts
  • LocationMesa, AZ
Joined: May 17, 2009

Posted 12 April 2013 - 12:56 AM

Perhaps you should learn how to spell....


+1.... As for Beta testers..We all are, every week I or anyone else calls and complains about laag, freezing, FF issues, buffer issues, .etc, etc. We all are beta testers. Fanboys need not apply.

#71 OFFLINE   mitchflorida

mitchflorida

    Godfather

  • Registered
  • 423 posts
Joined: May 18, 2009

Posted 16 April 2013 - 09:07 AM

I think the term is guinea pig, not Beta Tester . .lol



#72 OFFLINE   machavez00

machavez00

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,602 posts
  • LocationPhoenix, Arizona
Joined: Nov 02, 2006

Posted 16 April 2013 - 10:21 AM

C41-700s (0x69d) do not change channels after channel entry only.   They will change if entered as 0231, or enter is pressed after 231,



#73 OFFLINE   undertaker67

undertaker67

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
Joined: Feb 19, 2007

Posted 16 April 2013 - 07:40 PM

I LIVE IN MOKENA IL. I HAVE INSTALL SETUP FOR TOMORROW FOR THE GENIE WHAT ARE MY ODDS ON GETTING A HR44-500 



#74 ONLINE   Laxguy

Laxguy

    Fortuna! Fameux des Halles

  • DBSTalk Club
  • 11,614 posts
  • LocationWinters, California
Joined: Dec 02, 2010

Posted 16 April 2013 - 11:30 PM

I'd guess one in twenty. Kinda kidding; just dunno. Didja request one? Are you in the test area? New customer? Hi-pay old one? 

 

Best of luck, however! Please let us know how it goes.....


"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#75 OFFLINE   LawHawk

LawHawk

    Cool Member

  • Registered
  • 40 posts
Joined: Mar 08, 2013

Posted 18 April 2013 - 05:13 PM

With the new remote, and no blue button, how do you get the small one-line guide at the bottom of the screen?

 

Very sorry if this is covered somewhere; I searched and didn't find it.



#76 OFFLINE   Supramom2000

Supramom2000

    In Loving Memory of Onyx-2/23/09

  • DBSTalk Club
  • 3,121 posts
  • LocationSpokane, WA
Joined: Jun 20, 2007

Posted 18 April 2013 - 05:54 PM

Quick press of the "enter" button on the bottom right.  It also says "input" under it.  Press and hold will bring up input selections if you have your TV programmed to the remote.

 

 

With the new remote, and no blue button, how do you get the small one-line guide at the bottom of the screen?

 

Very sorry if this is covered somewhere; I searched and didn't find it.


"But the freedom that they fought for, and the country grand they wrought for, is their monument today, and for aye." "This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave."

My Setup


#77 OFFLINE   LawHawk

LawHawk

    Cool Member

  • Registered
  • 40 posts
Joined: Mar 08, 2013

Posted 18 April 2013 - 08:22 PM

I knew it would be something simple like that.  Thanks so much for your help!

 

Quick press of the "enter" button on the bottom right.  It also says "input" under it.  Press and hold will bring up input selections if you have your TV programmed to the remote.



#78 OFFLINE   Supramom2000

Supramom2000

    In Loving Memory of Onyx-2/23/09

  • DBSTalk Club
  • 3,121 posts
  • LocationSpokane, WA
Joined: Jun 20, 2007

Posted 18 April 2013 - 09:25 PM

I knew it would be something simple like that.  Thanks so much for your help!

No worries!  That's what we are all here for.  A couple of weeks ago I had to ask how to turn Genie Recommends off!!  For the life of me, I couldn't find it nor remember how to access it.


"But the freedom that they fought for, and the country grand they wrought for, is their monument today, and for aye." "This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave."

My Setup


#79 OFFLINE   kram

kram

    Godfather

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Sep 03, 2006

Posted 19 April 2013 - 12:56 PM

HR-44 croaked this morning. Totally unresponsive. Had to do a red button reset. Reported it to Case Management.
<p>5-LNB SlimLine w/SWM16 // HR44-700 w/Samsung UN40ES6100 // HR24-200 w/Sony KDL-46XBR9 // HR23-700 w/Samsung UN32D4000 // Pioneer Elite VSX-23TXH A/V Receiver // Sony Blu-ray BDP-S3100 // DirecTV since 2000

#80 OFFLINE   hypractv

hypractv

    New Member

  • Registered
  • 2 posts
Joined: Jan 02, 2009

Posted 28 April 2013 - 07:12 PM

Why is the IR/RF setup option greyed out / disabled under the Remote Control menu on the HR44-500?

 

My father in law was recently installed with an HR44-500.  The tech did not have an RF remote with him that day and came back a few days later with the RC65RBX.  When I stopped over at his house tonight I came to find out the RF remote was operating in IR mode so I started to help him out.

 

Steps I took.

 

1)  Went to Menu -> Settings -> Remote Control -> but the IR/RF setup is disabled.

 

2) I followed the instructions that came with the remote.

 

Upon activating the RF transmitter in the remote, the HR44-500 stopped receiving signals from the remote.  If I deactivate the RF on the remote, the receiver / remote combo works fine.

 

Is the HR44-500 not RF capable or does it require a newer version of the RF remote?

 

Thanks!






spam firewall