Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

TV hooked up to Little Joey Blacking out


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   frisbeguy4

frisbeguy4

    New Member

  • Registered
  • 2 posts
Joined: Apr 03, 2013

Posted 03 April 2013 - 02:30 PM

I have recently had Dish Network hook up a Hopper with Sling and two Joeys, one for the bedroom and one for the kitchen. After about 10 to 20 minutes the tv blacks out with no sound or picture. Dish techs. have replace the line from the dish to the switch on the house, replaced the LNB, replaced the cable from the hopper to the switch outside, replaced the hopper and the two joeys. We thought it was the ethernet cable, so we unplugged the cable. All of this has been done and I am still having "Blackout Issues" Any suggestions other than not having DishNetwork? :(

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,992 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 03 April 2013 - 02:52 PM

the forum is full of info about issues ... seems to me your J has old problem - overheating.

#3 OFFLINE   Stewart Vernon

Stewart Vernon

    Excellent Adventurer

  • Moderators
  • 19,796 posts
  • LocationKittrell, NC
Joined: Jan 07, 2005

Posted 03 April 2013 - 05:39 PM

Is it a Joey blacking out? Is it just the one Joey and not the other? Have you tried moving the Joeys (swapping their locations) to see if the problem follows the Joey?

It is possible to have overheating issues, depending on where you have it installed... but there may be other factors at work too.

-- Respect the S.H.I.E.L.D.


#4 OFFLINE   frisbeguy4

frisbeguy4

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 2 posts
Joined: Apr 03, 2013

Posted 03 April 2013 - 05:49 PM

It is possible that my router had to be reset and a new ethernet cable installed. I spent the afternoon working with the Belkin Technicians and Dish Network Technicians on the telephone. Maybe it is going to working.

#5 OFFLINE   jerry downing

jerry downing

    Godfather

  • Registered
  • 541 posts
  • LocationIllinois
Joined: Mar 07, 2004

Posted 04 April 2013 - 05:22 PM

If it is caused by overheating, I have seen that mounting the Joey vertically on it's stand makes it run much cooler than having it lie horizontally.




Protected By... spam firewall...And...