Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Dish Receiver model 3700


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 OFFLINE   wcalifas254

wcalifas254

    Mentor

  • Registered
  • 46 posts
Joined: Sep 22, 2007

Posted 30 April 2013 - 05:46 PM

Someone gave me this receiver model 3700, is it still able to be activated?



...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,988 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 30 April 2013 - 05:50 PM

yes, it become 3900 as many FW of different models united in less lines ... you will need G3 card (yellow) if it not



#3 OFFLINE   JBv

JBv

    Godfather

  • Registered
  • 901 posts
  • LocationTulsa, OK
Joined: Oct 05, 2011

Posted 30 April 2013 - 07:37 PM

Someone gave me this receiver model 3700, is it still able to be activated?

 

Call them or better yet chat with Dish online...pretty sure they won't activate any legacy equipment anymore. Just give them the R00.


DirecTV Employee
The postings on this site are my own and do not represent DirecTV's positions, strategies, or opinions.

#4 OFFLINE   harsh

harsh

    Beware the Attack Basset

  • Registered
  • 19,215 posts
  • LocationSalem, OR
Joined: Jun 14, 2003

Posted 01 May 2013 - 11:10 AM

If it can be activated, it won't be for much longer.  Almost certainly not worth the purchase of a new card given what you can get for not too much more.


Too often we enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thought. -- JFK


#5 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,988 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 01 May 2013 - 12:54 PM

you can't legally purchase smart card; it's owning by nagrastar company; so the price you'll pay  is for shipping or so :(



#6 OFFLINE   RBA

RBA

    Godfather

  • Registered
  • 404 posts
Joined: Apr 14, 2013

Posted 01 May 2013 - 04:44 PM

Forgedd about it's so old it's an antique.  If you want another receiver you need at least a 311 on Western Arc or a 211 on Eastern Arc.



#7 OFFLINE   Mike.H_DISHNetwork

Mike.H_DISHNetwork

    Godfather

  • DISH Representative
  • 301 posts
Joined: Feb 01, 2011

Posted 02 May 2013 - 10:28 AM

Someone gave me this receiver model 3700, is it still able to be activated?

We would be able to activate the 3700 receiver but as soon as we did it would say the Smartcard is not valid. Would you PM me with the phone number on the account to better answer your questions?

Thanks



#8 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,988 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 02 May 2013 - 11:06 AM

Forgedd about it's so old it's an antique.  If you want another receiver you need at least a 311 on Western Arc or a 211 on Eastern Arc.

wanna eat the crow ?



#9 OFFLINE   RBA

RBA

    Godfather

  • Registered
  • 404 posts
Joined: Apr 14, 2013

Posted 02 May 2013 - 06:03 PM

wanna eat the crow ?

Read MikeH I think he agrees.



#10 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,988 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 02 May 2013 - 06:07 PM

Read MikeH I think he agrees.

We would be able to activate the 3700 receive

 

I'm holding the crow ! Quick !! :D



#11 OFFLINE   James Long

James Long

    Ready for Uplink!

  • Super Moderators
  • 40,114 posts
Joined: Apr 17, 2003

Posted 02 May 2013 - 11:38 PM

Being able to activate a receiver and actually wanting that receiver once it is activated are two different things.

 

I believe RBA was expressing his opinion that a 311 or 211 would be a better choice. Not saying that the 3700 could not be activated. And it may just be more trouble than it is worth.


Welcome to DBS Talk - Let's talk about DBS! (The Digital Bit Stream)
DISH Network vs DirecTV: HD Channel List - DISH Network HD Capacity, HD Conversion and more.
DISH Network complete channel lists and lists by satellite location are in The Uplink Activity Center.
Unless otherwise noted, I speak for myself. Content is not controlled by DISH Network, DirecTV or any other company.

#12 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,988 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 03 May 2013 - 10:45 AM

Seems to me DIRT member has no problem to activate it. So, RBA categorized statement "Forgedd about it's so old it's an antique" is wrong. Hence I'm holding the crow ! :D



#13 OFFLINE   RBA

RBA

    Godfather

  • Registered
  • 404 posts
Joined: Apr 14, 2013

Posted 03 May 2013 - 04:43 PM

Seems to me DIRT member has no problem to activate it. So, RBA categorized statement "Forgedd about it's so old it's an antique" is wrong. Hence I'm holding the crow ! :D

Thank you for continually repeating the message that the 3700 isn't worth much anymore.  As far as the CROW goes you are perfectly welcome to my share you seem to like it. 



#14 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,988 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 03 May 2013 - 05:45 PM

:D



#15 OFFLINE   Stewart Vernon

Stewart Vernon

    Excellent Adventurer

  • Moderators
  • 19,796 posts
  • LocationKittrell, NC
Joined: Jan 07, 2005

Posted 03 May 2013 - 06:19 PM

I think the crow has been beaten (and perhaps eaten) to death now...  it would be better to return to the actual topic, if that hasn't already been answered sufficiently.  Thanks!


  • RBA likes this

-- Respect the S.H.I.E.L.D.


#16 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,988 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 03 May 2013 - 08:28 PM

time to close the thread



#17 OFFLINE   scooper

scooper

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,796 posts
  • LocationYoungsville NC
Joined: Apr 22, 2002

Posted 04 May 2013 - 10:44 AM

My take on this -

I had an old 4700./4900 that I had been using on a DishPro Plus Twin. When I fried the 2nd DPP convertor, I said uncle and had Dish swap it for a 311.

 

The only bad thing to that swap is that I had originally gotten that 4900 for the UHF remote -


Edited by scooper, 04 May 2013 - 10:44 AM.

You CAN put antennas on your owned and/or controlled property...

http://www.fcc.gov/mb/facts/otard.html

#18 OFFLINE   shadough

shadough

    Icon

  • Registered
  • 678 posts
Joined: Dec 31, 2006

Posted 05 May 2013 - 03:58 PM

The trouble with the 3700 is the processor is very slow. Normal tv watching is fine but if you want to use the guide to look what's coming up in the future, as I recall, it can only hold just a few hours of data, which means lots of downloading new data for every few hours you want to view.

http://shad.is.dream...fl/collect.html 1000 AFL games and counting......





Protected By... spam firewall...And...