Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Genie, Version 0x06D8 - Issues/Discussion


  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#26 OFFLINE   EmilG

EmilG

    Cool Member

  • Registered
  • 27 posts
Joined: Apr 09, 2008

Posted 04 June 2013 - 09:37 AM

Well, if they went to a lower resolution to speed up the response of the guide, then I hate it. I wold easliy sacrifice a faster quide for the highest picture quality possibe. And now thatyou mention it, it sure does seem to me that all the sports channels, at least, have worse pictures during live sports. Maybe they cut back on the resolution across the board.I hope not. I would be really disappointed if D* did that.

They lowered the resolution of the guide, not the picture.

The picture quality is still the same - excellent.


Panasonic P65VT30
Panasonic L42E50
HR34, C31

...Ads Help To Support This Site...

#27 OFFLINE   indiix2

indiix2

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Jun 04, 2013

Posted 04 June 2013 - 02:21 PM

Does everyone with this update see a lower res Menu screen? Mine went lower res a few days ago and i've been trying everything under the sun to fix it back. I thought maybe something had happened when my Harmony HD got stuck under an iPad that was put on top of it. The remote started firing off commands and the DVR went berserk for a few moments scrolling through the menu until it finally got caught up with the buffer of all the commands sent to it. However it appears that the menu is in SD while the picture quality to me is still the same (HD 1080p is all i have selected in the Setting menu). But to me this sucks, because my Guide has always been rock solid and super fast in HD and seeing the crappy lower quality guide and running at the exact same speed is a big step backward for me. It looks like crap IMHO. 

 

So i'm asking are others seeing this issue, or could something be out of sorts with mine?


Edited by indiix2, 04 June 2013 - 02:30 PM.


#28 OFFLINE   MysteryMan

MysteryMan

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 7,075 posts
  • LocationUSA
Joined: May 17, 2010

Posted 04 June 2013 - 02:37 PM

Does everyone with this update see a lower res Menu screen? Mine went lower res a few days ago and i've been trying everything under the sun to fix it back. I thought maybe something had happened when my Harmony HD got stuck under an iPad that was put on top of it. The remote started firing off commands and the DVR went berserk for a few moments scrolling through the menu until it finally got caught up with the buffer of all the commands sent to it. However it appears that the menu is in SD while the picture quality to me is still the same (HD 1080p is all i have selected in the Setting menu). But to me this sucks, because my Guide has always been rock solid and super fast in HD and seeing the crappy lower quality guide and running at the exact same speed is a big step backward for me. It looks like crap IMHO. 

 

So i'm asking are others seeing this issue, or could something be out of sorts with mine?

On my HR34-700 when I'm viewing a HD channel the menu is in HD. When I'm viewing a SD channel the menu is in SD.


DIRECTV customer since 1995.


#29 OFFLINE   gator5000e

gator5000e

    Godfather

  • Registered
  • 310 posts
  • LocationWinter Park, Florida
Joined: Aug 29, 2006

Posted 04 June 2013 - 02:38 PM

I'm seeing reduced quality in everything, guide and the picture. The reduced picture quality is mostly noticable to me, as I said before, which watching live sports, especially the NHL playoffs on NBCSN. Also, the ticker on ESPN looks awful and is blurry most of the time. All this was fine until the last 2 updates. If D* is cutting back on picture quality, I am going to be very disappointed, to say the least. EmilG and indiix2, how big are your TV screens?


GO GATORS!!!

#30 OFFLINE   indiix2

indiix2

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Jun 04, 2013

Posted 04 June 2013 - 02:41 PM

I'm seeing reduced quality in everything, guide and the picture. The reduced picture quality is mostly noticable to me, as I said before, which watching live sports, especially the NHL playoffs on NBCSN. Also, the ticker on ESPN looks awful and is blurry most of the time. All this was fine until the last 2 updates. If D* is cutting back on picture quality, I am going to be very disappointed, to say the least. EmilG and indiix2, how big are your TV screens?

Mine is a 50" Panasonic plasma. I get an SD menu on either HD or nonHD channels.



#31 OFFLINE   gator5000e

gator5000e

    Godfather

  • Registered
  • 310 posts
  • LocationWinter Park, Florida
Joined: Aug 29, 2006

Posted 04 June 2013 - 02:48 PM

I have a 60" Pioneer and while the guide to me doesn't look full SD on HD channels, it doesn't appare to be full HD anymore. Just like the picture. It's harder to notice on my other 42" (Samsung) and 50" (Pioneer) inch TVs but it is really pretty noticable on my 60" box. I'm hopefull this is just a sowtware glitch and it will get fixed soon.


GO GATORS!!!

#32 OFFLINE   EmilG

EmilG

    Cool Member

  • Registered
  • 27 posts
Joined: Apr 09, 2008

Posted 05 June 2013 - 05:20 AM

I'm seeing reduced quality in everything, guide and the picture. The reduced picture quality is mostly noticable to me, as I said before, which watching live sports, especially the NHL playoffs on NBCSN. Also, the ticker on ESPN looks awful and is blurry most of the time. All this was fine until the last 2 updates. If D* is cutting back on picture quality, I am going to be very disappointed, to say the least. EmilG and indiix2, how big are your TV screens?

I have a 65" Panny so it's very apparent. Make sure your screen resolutions didn't get changed also.

 

Does everyone with this update see a lower res Menu screen? Mine went lower res a few days ago and i've been trying everything under the sun to fix it back. I thought maybe something had happened when my Harmony HD got stuck under an iPad that was put on top of it. The remote started firing off commands and the DVR went berserk for a few moments scrolling through the menu until it finally got caught up with the buffer of all the commands sent to it. However it appears that the menu is in SD while the picture quality to me is still the same (HD 1080p is all i have selected in the Setting menu). But to me this sucks, because my Guide has always been rock solid and super fast in HD and seeing the crappy lower quality guide and running at the exact same speed is a big step backward for me. It looks like crap IMHO. 

 

So i'm asking are others seeing this issue, or could something be out of sorts with mine?

Look at my post #24 above, the answer is yes.

 

 

My HR34 was very slow going down/up page by page in the guide, it would take a few seconds. If I would hold the scroll it was fast but actually too fast. Right now at the lower res it does a page down/up in about a second and at least for me all I'm interested in is getting information, it don't have to be pretty.


Edited by EmilG, 05 June 2013 - 05:27 AM.

Panasonic P65VT30
Panasonic L42E50
HR34, C31

#33 OFFLINE   gator5000e

gator5000e

    Godfather

  • Registered
  • 310 posts
  • LocationWinter Park, Florida
Joined: Aug 29, 2006

Posted 05 June 2013 - 09:35 AM

All the resolutions in video settings in the HR34 are checked so i am getting whatever is being pumped out by the HR34. I do have Native off - I've always been a bit confused if that should be on or off. For the most part, I leave it off. If I should turn it on, someone please let me know.


GO GATORS!!!

#34 OFFLINE   EmilG

EmilG

    Cool Member

  • Registered
  • 27 posts
Joined: Apr 09, 2008

Posted 05 June 2013 - 12:01 PM

All the resolutions in video settings in the HR34 are checked so i am getting whatever is being pumped out by the HR34. I do have Native off - I've always been a bit confused if that should be on or off. For the most part, I leave it off. If I should turn it on, someone please let me know.

Maybe you should try just selecting your native resolution which is probably 1080i and 1080p, deselect the others.

Native means the resolution as it is sent from the station goes directly to the tv. When you turn it off the HR34 does the up/down scaling for you. Normally when you're scanning channels keeping native off is faster.


Panasonic P65VT30
Panasonic L42E50
HR34, C31

#35 OFFLINE   indiix2

indiix2

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Jun 04, 2013

Posted 05 June 2013 - 09:01 PM

When I turned on my tv today there was a message to push the Res button on the front until it gets to 1080i. That solved my menu problem! Back in HD again.
  • EmilG likes this

#36 OFFLINE   mrcon0728

mrcon0728

    AllStar

  • Registered
  • 53 posts
Joined: Oct 19, 2007

Posted 08 June 2013 - 03:57 PM

Having slow remote control responses, 2-3 second delays between button pushes.



#37 OFFLINE   acostapimps

acostapimps

    Hall Of Famer

  • Registered
  • 1,864 posts
  • LocationIllinois
Joined: Nov 05, 2011

Posted 08 June 2013 - 09:25 PM

HR44-700 Trickplay isn't as smooth or as fast as the HR24, even ffwd 4x speed creates some delay but not too much
There is definitely some Trickplay glitch even on the HR34.

Directv Genie DVR HR44-700
Directv HD DVR HR24-500
Directv HD Receiver H24-200
Directv Wireless Mini Client C41W-100 (Deactivated)
Directv Standard SD Receiver D12-700 

SWM 16  SWM 8-Way Splitter  SWM 2-Way Splitter  Slimline 5LNB  

Directv Subscriber From 2009-?


#38 OFFLINE   gator5000e

gator5000e

    Godfather

  • Registered
  • 310 posts
  • LocationWinter Park, Florida
Joined: Aug 29, 2006

Posted 09 June 2013 - 02:53 PM

Thank you for everybody's suggestions and help. I am still not convinced there isn't an issue with my receiver. Even though the resolution settings are correct, everything, especially sports, looks like it is in a bit of slow motion With a great deal of motion artifact. Everything looks like it's on video, not live. It used to look like I was looking through a pane of glass at a game. Now it looks like I'm watching the off a video.

At this point I am tired of messing with it. I know there has been a change and I still believe it is the receiver. I don't know how I would get DirecTV to replace the receiver. I do have the protection plan but I am afraid if somebody sees the picture who is not used to the way it was before the updates, they will not agree that there is something wrong with it. I guess it comes down to a matter of degree and what you think is acceptable or not. I suppose it is subjective. If anyone has any ideas on where I should go from this point, I would appreciate hearing them. In the meantime, again, thank you for all your assistance.
GO GATORS!!!

#39 OFFLINE   dshafer

dshafer

    Mentor

  • Registered
  • 41 posts
Joined: Dec 15, 2006

Posted 09 June 2013 - 03:26 PM

How do you reselect the RF remote. I have hr44-500, started using the RF remote and really like it, but tried out the old IR. Went to setting - Remote setup and switched to IR, but now I want to go back and the IR/RF setup select is greyed out. Is there no way to go back to RF?



#40 OFFLINE   sbl

sbl

    Icon

  • DBSTalk Club
  • 855 posts
Joined: Jul 21, 2007

Posted 10 June 2013 - 02:19 PM

I've switched back and forth following the on-screen instructions.


Steve

My Setup


#41 OFFLINE   dshafer

dshafer

    Mentor

  • Registered
  • 41 posts
Joined: Dec 15, 2006

Posted 10 June 2013 - 02:41 PM

I wish I could. The option to setup IR/RF remote is grayed out on the remote option once selected from the settings screen. Is there another way to get to that option?



#42 OFFLINE   sbl

sbl

    Icon

  • DBSTalk Club
  • 855 posts
Joined: Jul 21, 2007

Posted 10 June 2013 - 07:07 PM

Is the "Reset Remote" button disabled too?

 

Here are the instructions for toggling the remote, but I don't know if this will help you.

 

To set to IR mode, hold down Mute and Select until light flashes twice. Press 961, channel-up and then press Select.

To set to RF mode, hold down Mute and Select until light flashes twice. Press 961, channel-down and then Enter.


Steve

My Setup


#43 OFFLINE   samthegam

samthegam

    Cool Member

  • Registered
  • 73 posts
Joined: Dec 11, 2011

Posted 10 June 2013 - 10:08 PM

My HR44-700 received 0x06DB this morning from 0x06D8.


Edited by samthegam, 11 June 2013 - 01:50 AM.


#44 OFFLINE   Jerry_K

Jerry_K

    Godfather

  • Registered
  • 433 posts
Joined: Oct 21, 2006

Posted 11 June 2013 - 08:39 AM

No buffer after watching recorded show

 

About twice an hour a one second no audio glitch with attendant video frame loss

 

Horrible response to remote very very slow (nothing new here it has always been slow as is the HR24)

 

Cannot set 480i or 480p resolutions this is new with D8

 

Cannot view low def without the picture being stretched which is horrible at best

 

The HR34 worked best before the downgrade to the supposedly Hi Def Guide. Who cares? Like the poster above, all I want is the info, putting makeup on it thirty inches thick and ruining functionality does no good at all. 


Edited by Jerry_K, 11 June 2013 - 08:40 AM.

Genie (nee HR34) 2TB Internal, Magnavox NR1601, Sharp 40" LED
HR24 2TB Internal, Magnavox NR1501, Sansui 32" LCD

#45 OFFLINE   mark_winn

mark_winn

    Legend

  • Registered
  • 207 posts
Joined: Nov 03, 2005

Posted 11 June 2013 - 07:12 PM

Starting show out of the playlist automatically goes to the delete now or keep it screen when it is recorded on the HR44 directly b
2 HR24's,1 HR20,2 HR21
2- 46" Samsung LCD,,32" Samsung LCD, 27" Samsung LCD,HDMI Connected to Sammy's
Native On,Slimeline 5LNB, AT&T DSL 6MBPS All HR2X networked enabled Network Enabled, VOD

#46 OFFLINE   rmmccann

rmmccann

    AllStar

  • Registered
  • 195 posts
  • LocationND, USA
Joined: Apr 16, 2012

Posted 11 June 2013 - 08:39 PM

Thank you for everybody's suggestions and help. I am still not convinced there isn't an issue with my receiver. Even though the resolution settings are correct, everything, especially sports, looks like it is in a bit of slow motion With a great deal of motion artifact. Everything looks like it's on video, not live. It used to look like I was looking through a pane of glass at a game. Now it looks like I'm watching the off a video.


I just noticed this behavior tonight and made the connection to your post. I've seen it before but I figured it was my eyes playing tricks on me as I've been sick. It's definitely something odd on the receiver that rolled through on one of these recent updates. As it's not football season I can't comment on how it is with sports, but just with some of the programming on DIY I've seen the stuttering and slow motion effect on faster moving scenes. Very odd. I adjusted my 120Hz sync settings on my tv which made it better but it's still not like it was before.
If you judge a fish on its ability to climb a tree, you will live your whole life believing it is stupid.

#47 OFFLINE   Smooth Jazzer

Smooth Jazzer

    Legend

  • Registered
  • 183 posts
Joined: Sep 04, 2007

Posted 20 June 2013 - 12:47 PM

I got the Software 0x6db Tuesday Jun 18  2013 @ 0417. If this a repeat where is the new  thread?

Thanks



#48 OFFLINE   LlamaLarry

LlamaLarry

    Legend

  • Registered
  • 187 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Apr 21, 2007

Posted 20 June 2013 - 07:45 PM

I got the Software 0x6db Tuesday Jun 18  2013 @ 0417. If this a repeat where is the new  thread?

Thanks

http://www.dbstalk.c...suesdiscussion/


--Larry
2 HR20-100 * 1 HR21-700 * 1 HR20-700 * 1 HR23-700 * 2 H23-xxx
AU9-SL3/WB616 MS/OTA (CM4228+CM7777)

#49 OFFLINE   greenwave

greenwave

    Legend

  • Registered
  • 213 posts
Joined: Oct 23, 2006

Posted 21 June 2013 - 06:30 AM

Moved to control4 system while I was traveling Wed and came back to a "cabling code 776" error message on my HR34. All channels and DVR appear to work fine, but the error message window persists. Disappears for a minute or so if I change channels and then returns. Checked system info and saw that the software updated early Tues AM, but the issue did not show up until Wed so I am thinking it is install related. Could the control4 equipment somehow confuse the swim into believing I have more connected tuners or something?
DirecTV since 2002?
Slimline DIsh
HR20-700/OTA/Networked
HR10-250

#50 OFFLINE   Smooth Jazzer

Smooth Jazzer

    Legend

  • Registered
  • 183 posts
Joined: Sep 04, 2007

Posted 02 July 2013 - 12:20 AM

I hate to ask this. Is there a way to schedule a show in case you forget to tune it in on time?

Thanks






Protected By... spam firewall...And...