Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

GenieGO Remote Streaming

DIRECTV GenieGO Nomad HDDVR Genie streaming slingbox

  • Please log in to reply
359 replies to this topic

#26 OFFLINE   mikefour77

mikefour77

    Mentor

  • Registered
  • 53 posts
Joined: Jan 24, 2011

Posted 27 June 2013 - 08:21 AM

Am I missing something, but is the out of home streaming only for iPhone and PC?  There doesn't seem to be any message about a restriction on the DTV website.  

 

I have an android phone and the streaming option would finally make the Genie Go worth it to me, but I am not going to plunk down $100 bucks on a 'later this year promise' based on the delays with the original Genie Go android app.



...Ads Help To Support This Site...

#27 OFFLINE   willardcpa

willardcpa

    Legend

  • Registered
  • 168 posts
  • LocationEugene, OR
Joined: Jun 05, 2007

Posted 27 June 2013 - 08:26 AM

Yes, I just finished downloading them and re-installing on two computers.

 

Just go to www.directv.com/geniego and download them. 

This worked for me.  Under "system info" old application was 1.4.55.3, new one is 1.5.0.69.    And under Settings down at the bottom I have a "Out of home access is successfully set up" message.    I guess the only way to test for sure it is to go away from my home network.   My old programs downloaded to my PC seem to have migrated to the new app SW version OK.



#28 OFFLINE   mrdobolina

mrdobolina

    AllStar

  • Registered
  • 350 posts
  • LocationA Mile High
Joined: Aug 28, 2006

Posted 27 June 2013 - 08:29 AM

Here's a couple of good questions:  Do you have to be on your home network when you inititally set up for "out of home" access?  Or can you do that remotely? 

 

Are there any special router settings needed?  Or does the app set up process take care of that? 


DirecTV Customer Since 1997

#29 OFFLINE   willardcpa

willardcpa

    Legend

  • Registered
  • 168 posts
  • LocationEugene, OR
Joined: Jun 05, 2007

Posted 27 June 2013 - 08:33 AM

It will allow you to schedule new shows for download when "out of home".  It will not let you remotely copy the transcoded files to your client, however. You must be home for that. Only OOH (and local) streaming is supported at this time.

Looks like I was wrong on my speculation regarding scheduling new shows for download when "out of home" :blackeye:



#30 OFFLINE   sigma1914

sigma1914

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 14,347 posts
  • LocationAllen, TX
Joined: Sep 05, 2006

Posted 27 June 2013 - 08:36 AM

Is the GenieGO wireless? I'm out of Cat5 connection.


If you stop responding to them or put them on ignore, then eventually they'll go away.

#31 OFFLINE   willardcpa

willardcpa

    Legend

  • Registered
  • 168 posts
  • LocationEugene, OR
Joined: Jun 05, 2007

Posted 27 June 2013 - 08:41 AM

Here's a couple of good questions:  Do you have to be on your home network when you inititally set up for "out of home" access?  Or can you do that remotely? 

 

Are there any special router settings needed?  Or does the app set up process take care of that? 

Special router settings needed -   Yes, you need to set up "port forwarding" to forward a couple of ports to the LAN address of your computer.

Can you do it remotely?   -  No, I don't think so, unless you can access your router away from your home network?

Does the app process take care of that?   -   I think that it can, when going through the set up of "away from home access", one of the options was to let the "set up process" automatically configure the router.   I can't personally say whether or not this works, as I had already set up port forwarding on my router before I loaded the new apps on my PC and IPAD.



#32 OFFLINE   Crow159

Crow159

    Godfather

  • Registered
  • 491 posts
Joined: May 23, 2007

Posted 27 June 2013 - 08:46 AM

Does the app process take care of that?   -   I think that it can, when going through the set up of "away from home access", one of the options was to let the "set up process" automatically configure the router.   I can't personally say whether or not this works, as I had already set up port forwarding on my router before I loaded the new apps on my PC and IPAD.

 

It did for me. The PC app gives you a list of routers, you pick your router and it automatically sets it up.



#33 OFFLINE   willardcpa

willardcpa

    Legend

  • Registered
  • 168 posts
  • LocationEugene, OR
Joined: Jun 05, 2007

Posted 27 June 2013 - 08:46 AM

Is the GenieGO wireless? I'm out of Cat5 connection.

Not wireless, gotta be attached with Cat5.   I've got mine plugged into a "switch" quite aways away from my router, switches can be bought pretty cheap.



#34 ONLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 9,252 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 27 June 2013 - 08:51 AM

Is the GenieGO wireless? I'm out of Cat5 connection.

It requires Ethernet but I have mine attached to a DECA in the basement on the wall with my Swims / splitters.  Or a small switch will get you more ports.


Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#35 OFFLINE   HoTat2

HoTat2

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,639 posts
  • LocationLos Angeles, CA.
Joined: Nov 16, 2005

Posted 27 June 2013 - 10:10 AM

Looks like I was wrong on my speculation regarding scheduling new shows for download when "out of home" :blackeye:

Yea ... but I was wrong as well thinking Engadget was wrong as it didn't support OOH streaming, ala the Slingbox. :sure:  

 

But I really didn't see that feature mentioned in Scott's write up in the first post. :engel08:  


Edited by HoTat2, 27 June 2013 - 10:11 AM.

DIRECTV sub. since Sep. of '95


#36 OFFLINE   mfeinstein

mfeinstein

    Godfather

  • Registered
  • 325 posts
Joined: Sep 01, 2007

Posted 27 June 2013 - 10:56 AM

So do I have to download a new PC app or will the old one automatically update?

I downloaded the new version from the DirecTV website as the PC application had no option to check for an update.



#37 OFFLINE   davemayo

davemayo

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,118 posts
Joined: Nov 17, 2005

Posted 27 June 2013 - 11:37 AM

I updated the iPhone app.  Upon launching the new app, I get "Loading GenieGo Content" on the screen for 10 mins.  Then it said there is no recorded content and hung the app.  When I restarted, I get the same "Loading GenieGo Content for 10 mins.  I haven't seen any option to set up my router.  I am not on my home network.


Go Hoos!

#38 OFFLINE   willardcpa

willardcpa

    Legend

  • Registered
  • 168 posts
  • LocationEugene, OR
Joined: Jun 05, 2007

Posted 27 June 2013 - 11:49 AM

I updated the iPhone app.  Upon launching the new app, I get "Loading GenieGo Content" on the screen for 10 mins.  Then it said there is no recorded content and hung the app.  When I restarted, I get the same "Loading GenieGo Content for 10 mins.  I haven't seen any option to set up my router.  I am not on my home network.

"I am not on my home network"   -   I think that is your problem, the new app wants to hook up with your home network and "do some magic" in order to set up "away from home".   It's probably "hanging" because it can't hook up with the GenieGo box.



#39 ONLINE   dconfer

dconfer

    Legend

  • Registered
  • 251 posts
Joined: Nov 18, 2005

Posted 27 June 2013 - 12:55 PM

What do you do if you dont have one of the routers on the list? I checked the onlline list and mine is not there.

I have to wait for andriod again so I guess there is no hurry. Soon



#40 ONLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 9,252 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 27 June 2013 - 01:11 PM

What do you do if you dont have one of the routers on the list? I checked the onlline list and mine is not there.

I have to wait for andriod again so I guess there is no hurry. Soon

You need to forward ports 8082 and 8083 to the IP of the geniego.  The geniego should be listed in your DHCP list or you can set a DHCP reservation for it's MAC address outside of the DHCP Range.  There's no way to set the geniego to a Static IP.


Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#41 OFFLINE   willardcpa

willardcpa

    Legend

  • Registered
  • 168 posts
  • LocationEugene, OR
Joined: Jun 05, 2007

Posted 27 June 2013 - 01:24 PM

OK, gave it the "supreme test" went to the local public library, got onto their wifi and tried to connect to GenieGO.   To no avail, get a "Can't connect to GenieGo" message.   On the IPAD under "Network Assistant" it fails Connectivity Tests numbers 3, 4 and 6.   On my laptop it also fails numbers 3, 4 and 6 under the "Diagnostic" tab.

I know that I'm OK on the library's wifi, as that is how I am sending this message.

Maybe DTV hasn't turned on a switch somewhere that routes my computer request through the Vapornet to my GenieGO that is at home dutifully hooked up to my home network???



#42 OFFLINE   Rob Dawn

Rob Dawn

    AllStar

  • Registered
  • 101 posts
  • LocationColorado
Joined: Jan 11, 2006

Posted 27 June 2013 - 01:27 PM

I don't have a Nomad/GenieGo yet so maybe that's why I'm confused. So sorry in advance if this is an obvious question:

 

If I have an episode of Walking Dead on my Genie & a GenieGo, AND have not previously downloaded that episode from the GenieGo to my PC or iPhone, can I watch that episode on my PC or iPhone if I am away from home ?

 

Thanks!!



#43 OFFLINE   lucky13

lucky13

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,973 posts
  • LocationMaryland, DC suburbs
Joined: Nov 27, 2006

Posted 27 June 2013 - 01:30 PM

I updated the app on my iPhone and iPad.  Will set up the streaming when I get home.

I never added my laptops to Nomad, as I don't walk around the house with them, and it's easier to use the iPad.

Do I have to dl the app to a laptop to set up the remote streaming?

Once streaming is set up, can I delete the app from the computer if I need to stay under the device limit?



#44 OFFLINE   willardcpa

willardcpa

    Legend

  • Registered
  • 168 posts
  • LocationEugene, OR
Joined: Jun 05, 2007

Posted 27 June 2013 - 01:31 PM

You need to forward ports 8082 and 8083 to the IP of the geniego.  The geniego should be listed in your DHCP list or you can set a DHCP reservation for it's MAC address outside of the DHCP Range.  There's no way to set the geniego to a Static IP.

It may be different for other routers, but for my Actiontec Q1000 it said to set up two separate Port forwarding "lines" one with a starting and ending number of 8082 and the other one with a starting and ending number of 8083.    When I set up port forwarding for my HR20-700's I just set up one line with (for example) a starting number of 8082 and ending number of 8083, and my HR20*s seem to work just fine with the internet (with apps, utube, and Pandora, etc.)



#45 OFFLINE   willardcpa

willardcpa

    Legend

  • Registered
  • 168 posts
  • LocationEugene, OR
Joined: Jun 05, 2007

Posted 27 June 2013 - 01:35 PM

I don't have a Nomad/GenieGo yet so maybe that's why I'm confused. So sorry in advance if this is an obvious question:

 

If I have an episode of Walking Dead on my Genie & a GenieGo, AND have not previously downloaded that episode from the GenieGo to my PC or iPhone, can I watch that episode on my PC or iPhone if I am away from home ?

 

Thanks!!

That's one of the purposes for the new "streaming" update that is occurring today.   So yes, after you get the new app set up on your yet to be acquired GenieGO



#46 OFFLINE   willardcpa

willardcpa

    Legend

  • Registered
  • 168 posts
  • LocationEugene, OR
Joined: Jun 05, 2007

Posted 27 June 2013 - 01:44 PM

I updated the app on my iPhone and iPad.  Will set up the streaming when I get home.

I never added my laptops to Nomad, as I don't walk around the house with them, and it's easier to use the iPad.

Do I have to dl the app to a laptop to set up the remote streaming?

Once streaming is set up, can I delete the app from the computer if I need to stay under the device limit?

Take a look at post number 12 above.   In it I have a link to the new GenieGO manual, the answers to you questions are on page 5 of the manual.



#47 OFFLINE   lucky13

lucky13

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,973 posts
  • LocationMaryland, DC suburbs
Joined: Nov 27, 2006

Posted 27 June 2013 - 01:49 PM

Take a look at post number 12 above.   In it I have a link to the new GenieGO manual, the answers to you questions are on page 5 of the manual.

 

Thanks.



#48 ONLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 9,252 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 27 June 2013 - 01:50 PM

It may be different for other routers, but for my Actiontec Q1000 it said to set up two separate Port forwarding "lines" one with a starting and ending number of 8082 and the other one with a starting and ending number of 8083.    When I set up port forwarding for my HR20-700's I just set up one line with (for example) a starting number of 8082 and ending number of 8083, and my HR20*s seem to work just fine with the internet (with apps, utube, and Pandora, etc.)

You don't need to set up port forwarding for an HRXX.  The geniego communicates with your HRs on your local LAN.  The port forwarding is for your mobile device to get back to your geniego when you're out of home (OOH).


Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#49 OFFLINE   HoTat2

HoTat2

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,639 posts
  • LocationLos Angeles, CA.
Joined: Nov 16, 2005

Posted 27 June 2013 - 02:01 PM

You need to forward ports 8082 and 8083 to the IP of the geniego.  The geniego should be listed in your DHCP list or you can set a DHCP reservation for it's MAC address outside of the DHCP Range.  There's no way to set the geniego to a Static IP.

Sorry for the noobish sounding networking question dennisj00;

 

But you say DHCP reservations are setup "outside" the router's DHCP range?


DIRECTV sub. since Sep. of '95


#50 OFFLINE   willardcpa

willardcpa

    Legend

  • Registered
  • 168 posts
  • LocationEugene, OR
Joined: Jun 05, 2007

Posted 27 June 2013 - 02:06 PM

You don't need to set up port forwarding for an HRXX.  The geniego communicates with your HRs on your local LAN.  The port forwarding is for your mobile device to get back to your geniego when you're out of home (OOH).

Sorry to introduce confusion.   The only reason I mentioned the HRXX was to draw attention to the way DTV was instructing us to set up two "lines" of port forwarding for the GenieGO.   With each "line" dedicated to one of the ports (8082 and 8083) instead of one "line" with a range of 8082 to 8083.   I actually set mine up for port forwarding yesterday after reading the manual, and used the "range", and then this morning I saw that it needed separate "lines" for each port.







Also tagged with one or more of these keywords: DIRECTV, GenieGO, Nomad, HDDVR, Genie, streaming, slingbox

Protected By... spam firewall...And...