Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

iPhone app: "Loading Channels..." problem


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 OFFLINE   LawHawk

LawHawk

    Cool Member

  • Registered
  • 40 posts
Joined: Mar 08, 2013

Posted 25 June 2013 - 02:09 PM

The DirecTV iPhone app is seriously problematic for me.  This is not limited to the most recent update or anything; I've had the same problem through several updates and "bug fixes."

 

The problem is that when I open the app, it says "Loading Channels..." for a long time, like 5 minutes at least.  Then it gives me an error message saying "There was an error initializing the application.  Please close the app and try again."  When I do that, it does exactly the same thing again.  

 

I have this problem at least 2/3 of the time that I open the app.  It is not related to the phone falling asleep - it happens if I let the phone fall asleep and also happens if I periodically tap the screen to keep it awake.  It is not related to internet connection - it happens on home wifi, office wifi, and 3G. 

 

I did try deleting and reinstalling the app.  I did it once a long time ago and again today.  Did not fix the problem.

 

Are others having this problem?  Is there a solution?



...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 10,749 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 25 June 2013 - 04:52 PM

I would try the "clear@ log in setting" fisrt.
Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#3 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Fortuna! Fameux des Halles

  • DBSTalk Club
  • 12,248 posts
  • LocationWinters, California
Joined: Dec 02, 2010

Posted 25 June 2013 - 07:55 PM

That's in Settings of the 'Phone, not the ones in the app. 


"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#4 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 10,749 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 25 June 2013 - 07:57 PM

That's in Settings of the 'Phone, not the ones in the app.


Right, thanks for the clarification
Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#5 OFFLINE   LawHawk

LawHawk

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 40 posts
Joined: Mar 08, 2013

Posted 28 June 2013 - 06:55 AM

I found it, thanks.  What an annoying "fix," though - I don't really want to have to type in my email and password every time I start the app, especially now that we all have to have such long, nonsense passwords for everything.



#6 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 10,749 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 28 June 2013 - 07:13 AM

I found it, thanks. What an annoying "fix," though - I don't really want to have to type in my email and password every time I start the app, especially now that we all have to have such long, nonsense passwords for everything.


Awesome, thanks for the update
Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#7 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Fortuna! Fameux des Halles

  • DBSTalk Club
  • 12,248 posts
  • LocationWinters, California
Joined: Dec 02, 2010

Posted 28 June 2013 - 08:29 AM

I found it, thanks.  What an annoying "fix," though - I don't really want to have to type in my email and password every time I start the app, especially now that we all have to have such long, nonsense passwords for everything.

Doesn't have to be that way! Try toggling back to the other setting.


"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#8 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 10,749 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 28 June 2013 - 08:30 AM

Doesn't have to be that way! Try toggling back to the other setting.


Hmm, what other setting. the "clear @ log in" only applies to the next boot up of the app
Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#9 OFFLINE   LawHawk

LawHawk

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 40 posts
Joined: Mar 08, 2013

Posted 28 June 2013 - 08:13 PM

Yep, sure enough, it automatically went back to storing my password, and so far it has not had the "Loading Channels..." problem.  Hope it stays this way.  Thanks for the help.



#10 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 10,749 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 30 June 2013 - 09:16 PM

Yep, sure enough, it automatically went back to storing my password, and so far it has not had the "Loading Channels..." problem. Hope it stays this way. Thanks for the help.


Awesome. thanks for the update
Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#11 OFFLINE   LawHawk

LawHawk

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 40 posts
Joined: Mar 08, 2013

Posted 02 July 2013 - 07:42 AM

I've now started the app 20 times or so and I haven't had the problem once.  Thanks a million!



#12 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 10,749 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 02 July 2013 - 08:57 PM

You are welcome 


Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#13 OFFLINE   LawHawk

LawHawk

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 40 posts
Joined: Mar 08, 2013

Posted 31 July 2013 - 09:37 AM

Well, I don't know what happened, but now the problem is back and the "Clear Login @ Startup" doesn't fix it.  That is, it doesn't even get the app to load correctly one time, let alone permanently.  Previously, it seemed like one shot of "Clear Login @ Startup" fixed the problem permanently.  Once again, deleting and re-installing the app doesn't help.

 

Maybe I should reset my receiver  :grin:






Protected By... spam firewall...And...