Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Genie Upgrade Questions


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#21 OFFLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 8,485 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 13 July 2013 - 05:40 PM

The HR21 stays connected like it is now (other than they may switch you to the SWiM system) but it's a fully functioning  the DVR along with the Genie. . .and MORE recording space.

 

I've got 6 DVRs and a Genie (7 DVRs in Total)  I wouldn't replace a DVR with a client (31/41) as long as it costs the same monthly. (which it does)



Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


...Ads Help To Support This SIte...

#22 OFFLINE   ticmxman

ticmxman

    Legend

  • Registered
  • 282 posts
Joined: Aug 27, 2007

Posted 13 July 2013 - 05:41 PM

Thanks. So how does the old hr21-100?hook up to the genie?


Via your network the tech will connect all units to the network thru the coax lines that also carry the satellite signal. Some models require a separate adaptor to connect the tech should install what ever is needed. Just let them know you want all units to be on the whole home system.
T

#23 OFFLINE   ticmxman

ticmxman

    Legend

  • Registered
  • 282 posts
Joined: Aug 27, 2007

Posted 13 July 2013 - 05:44 PM

Good topic to learn about the system and options.

http://www.dbstalk.c...s/#entry2845009
T

#24 OFFLINE   VaJim

VaJim

    Godfather

  • Topic Starter
  • Registered
  • 648 posts
  • LocationVirginia beach va
Joined: Jul 26, 2006

Posted 13 July 2013 - 05:48 PM

Thanks

Our house was pre-wired for cable. When we got DVT they used the same basic wiring. The closet area that contains the wiring brain. Looks like a war zone

Edited by VaJim, 13 July 2013 - 05:50 PM.





Protected By... spam firewall...And...