Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

sonictap 883 mirroring 838


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 OFFLINE   D_Art

D_Art

    New Member

  • Registered
  • 9 posts
  • LocationN. Calif.
Joined: Jul 23, 2013

Posted 23 July 2013 - 02:02 PM

greetings all,

 

I hope someone out there can help fix or at least confirm a problem.

 

I recently had a whole home DVR system upgrade installed in my families home. This included an HR34/700, (2) C31/700, and an old H23/600.

As best I can tell it is working as advertised except for 1 or 2 issues. A number of Sonictap channels that we previously received no longer have the correct programming. Specifically 883 (Irish music) channel now mirrors 838 (Reality Bites).

 

After numerous phone calls. I supposedly have a CAD? posted to be dealt with by the "engineers" in the next few days/weeks.

 

What makes me wonder.  The directv installer put in (or left in place) a 3 lnb dish that he originally set to "slimline 3" in setup. This made it impossible to see satellite 119 and channel 883 was not visible at all. During troubleshooting Technical help had me change satellite setting to "slimline 5s".  This resulted in channel 883 (among others) becoming visible. Satellite 119 is now visible  1-21 N/A  22-32  99 95 0 95 0 95 58 96 98 95 99   99% signal strength.  Technical help said all looked fine on their end and that the "slimline 5s" setting gave no errors despite only having a 3 lnb.

 

I'm confused - It seems the 5 lnb setting should not work with a 3 lnb unit. I can see satellite 119 but I'm apparently receiving the wrong programming from it. It seems either the programming on 883 is wrong or They needed to install a 5 lnb at the time of the upgrade. I don't know enough to guess and Technical help has given me somewhat conflicting information.  Any guidance would be appreciated.

 

Thanks,

D_Art



...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   KyL416

KyL416

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,130 posts
  • LocationTobyhanna, PA
Joined: Nov 10, 2005

Posted 23 July 2013 - 02:10 PM

You can not see the 119 satellite with a Slimline 3. 119 uses some of the same transponder frequencies used by 101, so if you incorrectly have your receiver set to Slimline 5 you'll see the 119 channels in the guide but you will get programming from the channels on 101 when you tune to them.

In order to get the correct channels from 119 you need to have a Slimline 5

Edited by KyL416, 23 July 2013 - 02:11 PM.


#3 OFFLINE   D_Art

D_Art

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 9 posts
  • LocationN. Calif.
Joined: Jul 23, 2013

Posted 23 July 2013 - 02:28 PM

In order to get the correct channels from 119 you need to have a Slimline 5

 

Thank you, That is what I suspected.






Protected By... spam firewall...And...