Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

HR44 and programming RC71 for TV in IR mode


Best Answer RAD , 21 September 2013 - 06:40 PM

You need to put the RC71 in RF mode first and then you'll be able to program the TV mode.


Sent from my iPhone using DBSTalk Go to the full post


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 OFFLINE   Soulweeper

Soulweeper

    Icon

  • Registered
  • 953 posts
Joined: Jan 09, 2005

Posted 21 September 2013 - 04:09 PM

My glitchy HR34 was swapped out today for and HR44, and so far so good, but when trying to program the RC71 remote to work my TV, I don't even get the option to program it to other devices. When it's on "program remote" and I hit select on the RC71 remote, it takes me to a screen that only gives me the choice of programming it to IR or RF. However, If I pick up the old remote, and select "program remote", the next screen that comes up lets me select another device. Do I have a defective remote, HR44, or am I missing something really simple? Thanks in advance!


DIRECTV since '97
HR44-500 (Leased)
HR24-200 (Owned)
HR24-200 (Owned/spare)

Samsung HLP5063


...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   RAD

RAD

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,027 posts
  • LocationDripping Springs, TX
Joined: Aug 05, 2002

Posted 21 September 2013 - 06:40 PM   Best Answer

You need to put the RC71 in RF mode first and then you'll be able to program the TV mode.


Sent from my iPhone using DBSTalk

See post My Setup for configuration info.


#3 OFFLINE   Soulweeper

Soulweeper

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 953 posts
Joined: Jan 09, 2005

Posted 21 September 2013 - 07:55 PM

You need to put the RC71 in RF mode first and then you'll be able to program the TV mode.


Sent from my iPhone using DBSTalk

Yeah.....I Googled it after I posted and after a little searching, found that out. The tech said he didn't even know how to do it, which seemed odd.

 

Thank you.


DIRECTV since '97
HR44-500 (Leased)
HR24-200 (Owned)
HR24-200 (Owned/spare)

Samsung HLP5063


#4 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 11,484 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 22 September 2013 - 08:43 PM

you can press and hold MUTE and ENTER for about 4 seconds to put the RC71 in RF mode.


Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 




Protected By... spam firewall...And...