Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Genie Go Questions


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 OFFLINE   mreaves53

mreaves53

    Cool Member

  • Registered
  • 39 posts
Joined: Oct 25, 2008

Posted 08 October 2013 - 08:18 AM

I have just recently installed a Genie Go.  I have several questions that I hope people on this forum that are smarter than I can help me with.

 

I have Windstream as my ISP.  I had to disconnec the power to my Genie Go and when I did, my DSL modem did not assign the Genie Go the static IP I had programmed into the modem.  Any ideas why not?

 

Since that happened I had to change the port forwarding on the modem.  My laptop works with OOH, but my Galaxy S III does not.  Is there any way I can sync my Galaxy S III remotely.

 

Does the Genie Go have a GUI that is accessible to the end user?

 

Is there any way to remotely restart the Genie Go?

 

Thanks in advance.


Thanks,

Michael
DirecTv Genie,
Genie Client,
Genie Go
Multi-room viewing
Vizo 60" LED w/ Vizio Apps
Vizio 32" LCD w/ Vizio Apps
Toshiba DVDR/VHS
LG Soundbar


...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 12,360 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 08 October 2013 - 09:23 AM

I have just recently installed a Genie Go. I have several questions that I hope people on this forum that are smarter than I can help me with.

I have Windstream as my ISP. I had to disconnec the power to my Genie Go and when I did, my DSL modem did not assign the Genie Go the static IP I had programmed into the modem. Any ideas why not?

Since that happened I had to change the port forwarding on the modem. My laptop works with OOH, but my Galaxy S III does not. Is there any way I can sync my Galaxy S III remotely.

Does the Genie Go have a GUI that is accessible to the end user?

Is there any way to remotely restart the Genie Go?

Thanks in advance.

OOH in not yet supported on Android. There is no "settings" GUI on the GenieGo. No way to restart the GenieGo from afar, short of calling "significant other" over the phone to do a reset.


Sent from my iPad using DBSTalk
Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#3 OFFLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 8,922 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 08 October 2013 - 09:47 AM

Double-check the MAC address of the GenieGo is what you assigned to the reservation in the modem / router.   Some routers allow setting a reservation outside of the DHCP range, some don't.  Once it's reserved, it really doesn't matter.



Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#4 OFFLINE   harsh

harsh

    Beware the Attack Basset

  • Registered
  • 19,419 posts
  • LocationSalem, OR
Joined: Jun 14, 2003

Posted 08 October 2013 - 10:07 AM

DSL modems do not assign IP addresses. If you have a somewhat sophisticated router or DSL gateway (combination modem and router), you may be able to set up a DHCP reservation based on the GenieGo's MAC address. Many modern routers will remember MAC addresses and assign the same IP address to a device each time it makes a request in essence creating their own address reservation system.

Obviously, the long term secret to success lies in not carelessly chopping the power to the GenieGo.

Helpful tips:
  • Don't used switched outlet strips with sophisticated electronic devices.
  • Don't leave any free outlets; they tend to attract vacuum cleaners and carpet shampooers.
  • Don't put sophisticated electronics on circuits that also serve appliances.
  • Monster branded equipment has work-alikes that will be significantly cheaper and every bit as effective.

Too often we enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thought. -- JFK


#5 OFFLINE   mreaves53

mreaves53

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 39 posts
Joined: Oct 25, 2008

Posted 14 October 2013 - 09:12 AM

Does OOH work on iPhones?


Thanks,

Michael
DirecTv Genie,
Genie Client,
Genie Go
Multi-room viewing
Vizo 60" LED w/ Vizio Apps
Vizio 32" LCD w/ Vizio Apps
Toshiba DVDR/VHS
LG Soundbar


#6 OFFLINE   HoTat2

HoTat2

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,272 posts
  • LocationLos Angeles, CA.
Joined: Nov 16, 2005

Posted 14 October 2013 - 09:27 AM

Does OOH work on iPhones?

Yes;

 

Not on Android though yet ... 


DIRECTV sub. since Sep. of '95


#7 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Never say 'never'.

  • DBSTalk Club
  • 13,352 posts
  • LocationWinters, CA, between Napa and Sacramento
Joined: Dec 02, 2010

Posted 14 October 2013 - 09:30 AM

Yes.


"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#8 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 12,360 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 14 October 2013 - 08:44 PM

Does OOH work on iPhones?

Of course.  Apple devices always seems to get more love from DirecTV than Android!


Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#9 OFFLINE   GLJones

GLJones

    AllStar

  • Registered
  • 110 posts
Joined: Feb 12, 2008

Posted 14 October 2013 - 09:10 PM

Android is so fragmented it takes a lot more effort to build the apps than the one build to reach a larger potential iOS audience.


Edited by GLJones, 14 October 2013 - 09:11 PM.


#10 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 12,360 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 15 October 2013 - 12:07 PM

Android is so fragmented it takes a lot more effort to build the apps than the one build to reach a larger potential iOS audience.

Exactly!


Sent from my iPad using Tapatalk HD
Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 




Protected By... spam firewall...And...