Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

GenieGo only sees Playlist from one of four DVRs

GenieGo

  • Please log in to reply
88 replies to this topic

#51 OFFLINE   LoweBoy

LoweBoy

    Legend

  • Registered
  • 112 posts
Joined: Sep 15, 2006

Posted 13 November 2013 - 07:51 PM

My GeneGo issues seams to have cleared up with today's update I received. Now I will see how long it lasts.


Sent from my iPhone using DBSTalk
LoweBoy
1 HR34-700 -- Pioneer VSX-1021 -- Samsung 55" B8k
1 HR24-500 -- Samsung 46" C8k
1 HR20-100 -- Vizio 32"
1 H25-700-- Vizio 32"
1 H25-500-- Samsung 40"

nomad & MRV all self installed
iPads & iPhones & AppleTV

...Ads Help To Support This Site...

#52 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 11,804 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 14 November 2013 - 12:26 AM

My GeneGo issues seams to have cleared up with today's update I received. Now I will see how long it lasts.


Sent from my iPhone using DBSTalk

What model DVR(s)?  What software version?


HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


#53 OFFLINE   LoweBoy

LoweBoy

    Legend

  • Registered
  • 112 posts
Joined: Sep 15, 2006

Posted 14 November 2013 - 04:48 AM

HR34 was updated to 0x799 yesterday. Now that I look back my HR24 is still not listed. So now I see my HR34 & HR20 only.


Sent from my iPhone using DBSTalk
LoweBoy
1 HR34-700 -- Pioneer VSX-1021 -- Samsung 55" B8k
1 HR24-500 -- Samsung 46" C8k
1 HR20-100 -- Vizio 32"
1 H25-700-- Vizio 32"
1 H25-500-- Samsung 40"

nomad & MRV all self installed
iPads & iPhones & AppleTV

#54 OFFLINE   mrdobolina

mrdobolina

    AllStar

  • Registered
  • 349 posts
  • LocationA Mile High
Joined: Aug 28, 2006

Posted 20 November 2013 - 02:57 PM

I was also having problems with the GenieGo seeing 2 of my DVRs (HR44-500, HR24-100) but not a third DVR (HR22-100) for a couple of weeks.  It wasn't a big deal because I only have movies and stuff for my daughter on the HR22.  However, we are going to be doing a long driving trip next week, and I wanted to put some movies and shows for my daughter onto the iPad, so I did a 2 minute reset last night, and everything now shows up.  I prepared some movies and shows today and will put them on the iPad tonight. 


DirecTV Customer Since 1997

#55 OFFLINE   trh

trh

    This Space for Sale

  • Registered
  • 3,584 posts
  • LocationNE FL
Joined: Nov 02, 2007

Posted 20 November 2013 - 03:34 PM

Is it a 2 minute or 3 minute reset?

#56 OFFLINE   mrdobolina

mrdobolina

    AllStar

  • Registered
  • 349 posts
  • LocationA Mile High
Joined: Aug 28, 2006

Posted 21 November 2013 - 02:20 PM

I did 2 minutes and change, meaning I counted in my head to 65, twice. 

 

Perhaps you know this already, but I believe this long reset erases anything that's been prepared to the GenieGo and resets back to factory. 


DirecTV Customer Since 1997

#57 OFFLINE   trh

trh

    This Space for Sale

  • Registered
  • 3,584 posts
  • LocationNE FL
Joined: Nov 02, 2007

Posted 21 November 2013 - 05:05 PM

I did 2 minutes and change, meaning I counted in my head to 65, twice. 

 

Perhaps you know this already, but I believe this long reset erases anything that's been prepared to the GenieGo and resets back to factory. 

 

Yes, I know that.

 

I was trying to erase everything on my GenieGo using the 2-minute reset. I tried it three times and it didn't work (the last two times I used a stop watch to ensure I was going 2 minutes). I thought someone had said before a 3-minute reset so I tried that. Wiped my GenieGo clean.



#58 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • DBSTalk Club
  • 10,280 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 21 November 2013 - 07:51 PM

We don't "know" anything. However, the problem appears to have started for most of us the same day that we received the 0x744 release. Mine came back a few weeks later, without a new release. So, while it is probably release related, there appears to be something else that contributes to it. Otherwise, mine would not have returned.


Well, I just got the new NR yesterday and miraculously I can now see all programming via my GenieGo apps. It also started to re-transcode all the shows that had been erased for the Genie during my initial troubleshooting phase.


- Merg

Sent from my iPad using Tapatalk

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#59 OFFLINE   Bill Broderick

Bill Broderick

    Icon

  • Registered
  • 1,754 posts
  • LocationLong Island
Joined: Aug 25, 2006

Posted 22 November 2013 - 11:46 AM

Well, I just got the new NR yesterday and miraculously I can now see all programming via my GenieGo apps. It also started to re-transcode all the shows that had been erased for the Genie during my initial troubleshooting phase.


- Merg

Sent from my iPad using Tapatalk

 

Good.  I'm happy to hear that.  I have no idea why mine came back early.  But it's good to know that it's now coming back for others.



#60 OFFLINE   Sully

Sully

    AllStar

  • Registered
  • 108 posts
  • LocationDecorah, IA
Joined: Dec 05, 2005

Posted 22 November 2013 - 10:20 PM

I can now see the playlists from all of my DVRs via GenieGo again...yes!!


Sent from my iPhone using DBSTalk

HR23, HR24, HR34


#61 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 11,804 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 23 November 2013 - 12:45 AM

I wonder if there was an update to the GenieGo firmware?   My GenieGo Clients are now seeing recordings from my HD DVRs, too!   


HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


#62 ONLINE   NR4P

NR4P

    Dad

  • DBSTalk Club
  • 5,532 posts
  • LocationSunny Florida
Joined: Jan 15, 2007

Posted 23 November 2013 - 09:08 AM

I believe the latest NR in the HD DVRs has fixed a number of GenieGO issues.  I know with certainty that it has improved my Genie connectivity and the latest transcodes (prepare) no longer have any pixelation or breakups or audio sync issues after transferring.  



#63 OFFLINE   hdtvfan0001

hdtvfan0001

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 32,379 posts
Joined: Jul 28, 2004

Posted 23 November 2013 - 09:11 AM

I believe the latest NR in the HD DVRs has fixed a number of GenieGO issues.  I know with certainty that it has improved my Genie connectivity and the latest transcodes (prepare) no longer have any pixelation or breakups or audio sync issues after transferring.  

I believe you are right.


DBSTalk CHAT ROOM MODERATOR
DirecTV Customer Since 1996

#64 OFFLINE   dualsub2006

dualsub2006

    Icon

  • Registered
  • 874 posts
Joined: Aug 28, 2007

Posted 06 December 2013 - 03:21 PM

I just got my GenieGo, hooked it all up and everything worked perfectly for 10 minutes.

The GenieGo sees only the HR-24 consistently, my two HR-23's come and go.

My CCK and GenieGo are both connected to the same switch. Connecting them both to the AirPort Extreme directly isn't possible.

I see a lot of people having the same issues as me, but what worries me is, I don't see a lot of solutions.

I've tried resetting everything, the GenieGo even got a couple of 2 minute resets. Still nothing.

#65 ONLINE   NR4P

NR4P

    Dad

  • DBSTalk Club
  • 5,532 posts
  • LocationSunny Florida
Joined: Jan 15, 2007

Posted 06 December 2013 - 08:23 PM

I just got my GenieGo, hooked it all up and everything worked perfectly for 10 minutes.

The GenieGo sees only the HR-24 consistently, my two HR-23's come and go.

My CCK and GenieGo are both connected to the same switch. Connecting them both to the AirPort Extreme directly isn't possible.

I see a lot of people having the same issues as me, but what worries me is, I don't see a lot of solutions.

I've tried resetting everything, the GenieGo even got a couple of 2 minute resets. Still nothing.

 

I've been a GenieGO user since it was available and have learned that the product is finicky when wireless connections are used and remote switches off a central router.  

GenieGO will be very reliable if it and every DVR is directly connected back to the home router with internet access.

I have tried remote switches, wireless HR44 connections and sooner or later one or more DVR's drop off as you describled.

 

If your switch is Cat5 wired to your router  and the CCK and GenieGO are connected to that same switch with Cat5 cable, it should be stable.  But will depend on how your switch gets to the router.

 

If you post a drawing of all your connections, it will help get you to solid performance. And posting which Airport Extreme product you have an how it connects to the modem will help too.



#66 OFFLINE   dualsub2006

dualsub2006

    Icon

  • Registered
  • 874 posts
Joined: Aug 28, 2007

Posted 06 December 2013 - 08:41 PM

Everything is together. My cable modem, security system, CCK, GenieGo and the switch are all right next to one another. The entire network is freshly pulled Cat6 and freshly made Cat6 cables to the devices.

Modem plugs directly into the AirPort Extreme (previous model) and the switch and security system are plugged into the AirPort and my entire house is plugged into that switch.

I have some far flung switches in various parts of my house, but those are for game consoles and AirPort Express Extenders. There's a Blu-ray player plugged in here and there as well, but everything for D* runs off of the main switch.

I swapped the security system for the GenieGo, but my HR-23's don't show up unless I do a 2 minute reset, then they're gone again in a few minutes.

#67 OFFLINE   dualsub2006

dualsub2006

    Icon

  • Registered
  • 874 posts
Joined: Aug 28, 2007

Posted 08 December 2013 - 12:11 PM

OK, so I've been working much harder on this than anyone should have to, and I'm still stuck in the same spot. I separated my CCK and GenieGo off onto their own hub, not a switch. Everything worked fine for 10 minutes after a 2 minute reset. As I was re-configuring everything on my AirPort Extreme, I discovered that it doesn't have two Ethernet ports, it has three. I'm currently running the CCK and GenieGo off of the AirPort Extreme directly. Everything works fine for 10 minutes after a 2 minute reset. 

 

I called support for this, and I'm waiting to hear if whichever department the rep escalated this to comes back and says anything. At this point, the only thing that I haven't changed is switching from my AirPort Extreme to another router type, which I won't do. I use three AirPort Express units to extend both the wired and wireless network all throughout my house, and I'm not willing to spend the kind of money it would take to replace all of that with another brand when the GenieGo is the only thing having an issue.

 

Unless D* gets back to me with some solution that clears this all up, it looks like the GenieGo is going back.


Edited by dualsub2006, 08 December 2013 - 12:12 PM.


#68 OFFLINE   trh

trh

    This Space for Sale

  • Registered
  • 3,584 posts
  • LocationNE FL
Joined: Nov 02, 2007

Posted 08 December 2013 - 12:32 PM

Did you try a 3-minute reset?  As I mentioned before, the 2-minute reset did not reset/erase my GenieGo, so someone mentioned 3 minutes. I tried it and that worked.

 

Not sure if that will solve your problems, but you mentioned 2-minute reset twice in your last post.



#69 OFFLINE   dualsub2006

dualsub2006

    Icon

  • Registered
  • 874 posts
Joined: Aug 28, 2007

Posted 08 December 2013 - 02:26 PM

The 2 minute reset has wiped mine each time that I've done it.

Sent from my Nexus 7 using DBSTalk mobile app



#70 OFFLINE   dualsub2006

dualsub2006

    Icon

  • Registered
  • 874 posts
Joined: Aug 28, 2007

Posted 09 December 2013 - 02:20 PM

D* did get back to me, and all they said was the Android 4.4 and Windows 8 aren't supported OS versions.

I got my iPad out running iOS 5 and MacBook running 10.6, both of which ARE supported, and got the same results.

Instead of calling Case Management back I'm going to call and return it.

#71 OFFLINE   bones boy

bones boy

    Godfather

  • Registered
  • 274 posts
Joined: Aug 25, 2007

Posted 03 January 2014 - 04:47 AM

Is the latest release (for HD DVRs not Genies) 0x79b? Because i just received this release and continuing to have programs from 2 of my 4 HR24 DVRs unavailable in the GenieGo app. In the newly updated DTV app the programs show up in Playlist but there is no download button (from the 2 affected DVRs).

A 30 second button reset on the GenieGo makes missing programs from the affected 2 DVRs available for about 5 mins and then they disappear again. Unplugging the GenieGo for 5+ minutes has no effect.

This sucks. Any ideas? Is there a different NR that is fixing some of your issues?

Edited by bones boy, 03 January 2014 - 04:49 AM.


#72 ONLINE   NR4P

NR4P

    Dad

  • DBSTalk Club
  • 5,532 posts
  • LocationSunny Florida
Joined: Jan 15, 2007

Posted 03 January 2014 - 07:49 AM

Perhaps if you re-read my Post 65 above, and follow the suggestion in the last line, a number of folks will be able to help resolve the issue.  There's a few folks here with lots of expertise.  Some more than Directv folks on the phone.

 

Wordy descriptions and previous model designations leave a lot to guesswork but a drawing with part numbers make things very clear and easy to decipher.



#73 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • DBSTalk Club
  • 10,280 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 05 January 2014 - 07:39 AM

Is the latest release (for HD DVRs not Genies) 0x79b? Because i just received this release and continuing to have programs from 2 of my 4 HR24 DVRs unavailable in the GenieGo app. In the newly updated DTV app the programs show up in Playlist but there is no download button (from the 2 affected DVRs).

A 30 second button reset on the GenieGo makes missing programs from the affected 2 DVRs available for about 5 mins and then they disappear again. Unplugging the GenieGo for 5+ minutes has no effect.

This sucks. Any ideas? Is there a different NR that is fixing some of your issues?


I am still having that exact issue with my HR44-700. Hopefully a new software release (or an update to the DirecTV app) will resolve the issue.


- Merg

Sent from my iPhone using DBSTalk

#74 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • DBSTalk Club
  • 10,280 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 12 January 2014 - 01:45 PM

I am still having that exact issue with my HR44-700. Hopefully a new software release (or an update to the DirecTV app) will resolve the issue. - Merg Sent from my iPhone using DBSTalk

 

For those wondering, after updating my HR44 with a CE release this past weekend, the Genie now sees my HR44 without issue. So it does appear that a future release will resolve this issue with the HR44's not being seen by the GenieGo.

 

- Merg


Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#75 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 14,337 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 12 January 2014 - 02:25 PM

I never had any issues with my HR44 seeing my GenieGo running the current NR


Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 





Also tagged with one or more of these keywords: GenieGo

Protected By... spam firewall...And...