Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Genie, 0x0797/0x799, Issues/Discussion


  • Please log in to reply
116 replies to this topic

#26 OFFLINE   tonydi

tonydi

    Mentor

  • Registered
  • 62 posts
Joined: Jul 10, 2010

Posted 14 November 2013 - 07:39 PM

Well, I don't know if this has anything to do specifically with 0x799, but I received it two nights ago.  Last night I noticed that I couldn't back up in the live buffer.  If I tried, the video just locked up until I went back to current time.

 

It was late so I left it alone but tonight it was still doing it so I did a menu restart.

 

When it came back up I tested the live buffer and it was back to normal.  Then I tested how fluid it was changing channels and that seemed fine but I noticed I was hitting a bunch of channels not normally programmed into my remote.

 

I looked and my remote's custom channel list was empty.  Ok, no biggie, I'll just reprogram those.

 

Then I looked at the To Do list and instead of the normal 70-80 things in there, there were ZERO.

 

Instead of the 50+ shows in Series Manager, there were ZERO.

 

And worst of all, while there are a FEW shows in my recorded programs list, some pretty old movies and three series with a couple of episodes each, the other shows are completely GONE!

 

I'd say probably at least 100 recordings just went poof.  There's no discernable pattern to which shows disappeared and which remained.

 

I almost thought I did this myself, somehow telling it to reset everything, but then nothing would have been saved in the recorded shows.  While I've never done a total reset, I would think there would be a few more warnings than just hit "-".  So I'm back to being sure I just told it to restart, hit the "-" sign and waited.

 

At that point I tried one more reset on the hopes that it might wake up and find all the settings and recordings, but of course that was not the case.

 

ETA....ok, figured out why only some recordings remained.  Those are on the HR24 in the other room.  So it does look like the restart did a full wipe on the HR34 for some reason.

 

Oy.


Edited by tonydi, 14 November 2013 - 07:54 PM.


...Ads Help To Support This Site...

#27 OFFLINE   TJNash

TJNash

    AllStar

  • Registered
  • 175 posts
  • LocationSan Diego
Joined: Jun 05, 2012

Posted 15 November 2013 - 12:17 PM

This update wiped out my closed caption/directv caption functionality, as well as at least 1/2 of our on demand channels.  I have done the red button reset as well as the online receiver refresh.  HR34.



#28 OFFLINE   Strog

Strog

    Mentor

  • Registered
  • 42 posts
Joined: Dec 20, 2011

Posted 15 November 2013 - 08:30 PM

I got it yesterday and had to do RBR twice so far on my H34.  I have three C31 clients and with this update they all froze or got a grey screen both times.  With previous 0x744 update only one of the clients was freezing once\twice a week and I had to do RBR on H34 to resolve that.  It was smooth sailing for me since last December (not a single reboot) till firmware got over 0x7XX.  If this continues I might have to pay ETF and look elsewhere.  I'm tired of hearing that there is a cabling issue in my house every time I call.



#29 OFFLINE   jcwest

jcwest

    Legend

  • DBSTalk Club
  • 310 posts
Joined: May 03, 2006

Posted 16 November 2013 - 06:02 AM

HR34/AM21

 

Running 0799, for the first time ever since installing the 34 over a year ago the AM21 powers down when the 34 is put in standby. Before 799 the power light would remain on all the time.

 

J C


HR20-700
HR34-700 AM21
HR21-200 AM21N
HR21-200


#30 OFFLINE   Bill Milford

Bill Milford

    Cool Member

  • Registered
  • 22 posts
Joined: Dec 17, 2006

Posted 16 November 2013 - 10:20 AM

Nothing but trouble since this update hit this week.  Sluggish remote response.  30 second skip sometimes skips to end and frustrates my wife and daughter.  The guide takes many seconds to appear.  Have tried restarting several times -- even waited 48 hours to see if it would get better - it didn't.  I am at wits end.  

 

HR34+AM21, 2 clients, 2 hr21-700's 



#31 OFFLINE   Datagg

Datagg

    Legend

  • Registered
  • 248 posts
  • LocationMesa, AZ
Joined: May 17, 2009

Posted 16 November 2013 - 03:19 PM

  I am at wits end.  

 

So am I. I have never seen a company go backwards in basic functionality as much as DTV does. They need to work on fixing the issues for the core and stop spending time on fluff.


Edited by Datagg, 16 November 2013 - 04:08 PM.


#32 OFFLINE   bpratt

bpratt

    Godfather

  • Registered
  • 616 posts
  • LocationSalt Lake City, Utah
Joined: Nov 24, 2005

Posted 16 November 2013 - 05:06 PM

So am I. I have never seen a company go backwards in basic functionality as much as DTV does. They need to work on fixing the issues for the core and stop spending time on fluff.

+1.  0x0744 and 0x0797 both have problems with a recording freezing for 20 or 30 seconds.  That should be a high priority issue.


HR10-250   250G WD  6.4a
HR21-700   750G WD 0x097f AM21
HR21-700 2000G WD 0x097f AM21
HR44-500 2000G WD 0x0a02
DirecTV since 1997


#33 OFFLINE   inkahauts

inkahauts

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 18,045 posts
Joined: Nov 13, 2006

Posted 17 November 2013 - 04:15 AM

Nothing but trouble since this update hit this week. Sluggish remote response. 30 second skip sometimes skips to end and frustrates my wife and daughter. The guide takes many seconds to appear. Have tried restarting several times -- even waited 48 hours to see if it would get better - it didn't. I am at wits end.

HR34+AM21, 2 clients, 2 hr21-700's

. Did you do a reset, wait till its back to live TV then do another one again immediately? That will flush guide data that way and sometimes helps clear certain issues.

#34 OFFLINE   Jason Whiddon

Jason Whiddon

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,282 posts
Joined: Aug 17, 2006

Posted 17 November 2013 - 08:50 AM

MY HR44 was fine until 744, then I get this weird pause on recordings and live tv video, then it finally does something. I also start getting this herky jerky movement on 720p stuff like ESPN. Only way to fix is to tune to a 1080i channel, then back.


65" VT50 / BDP-S7200
Denon AVR-4520CI
Klipsch RF82 II and RC62 II / Hsu VTF-15H (2)
Directv HR44-200 / HR24-500

 


#35 OFFLINE   jcwest

jcwest

    Legend

  • DBSTalk Club
  • 310 posts
Joined: May 03, 2006

Posted 17 November 2013 - 01:21 PM

Found another bug on the HR34-700 running 0799.

 

What I do is list all the NFL ST channels in a Custom menu. I use the PIP feature to be able to see two games at once. I use the channel up to select the next available game during breaks.

 

The DOWN arrow to switch PIP views is the problem.

When a ST channel is first selected the message (ONLY ON DIRECTV MENU) to bring up scores is displayed in the lower left corner of the TV. 

 

Until this message is displayed and cleared the Genie will ignore the down arrow to switch PIP, no matter how many times I hit the down arrow it will not work until the MENU prompt has cleared.  

If I tune the main picture to a local channel it switches instantly.

 

J C


HR20-700
HR34-700 AM21
HR21-200 AM21N
HR21-200


#36 OFFLINE   thecougarguy

thecougarguy

    Mentor

  • Registered
  • 41 posts
Joined: Feb 07, 2006

Posted 18 November 2013 - 03:11 PM

WHat I'm noticiing is the skip is pretty quick, but there's a long lag in the progress bar catching up.

 

You are correct.  I also noticed that it only is happening on the live buffer.  On recordings, skip to tick works fine.



#37 OFFLINE   codespy

codespy

    Go Pack Go!

  • DBSTalk Club
  • 757 posts
  • LocationWisconsin
Joined: Mar 29, 2006

Posted 18 November 2013 - 09:27 PM

HR34/AM21
 
Running 0799, for the first time ever since installing the 34 over a year ago the AM21 powers down when the 34 is put in standby. Before 799 the power light would remain on all the time.
 
J C


This was a welcome surprise I noticed too on my HR34/AM21, thanks for fixing this DirecTV. Now if we can get this horrendous skipping and freezing issue fixed before my wife decides to file divorce papers over the TV with the last two updates, that would be great.

Customer since 1998.  13 DirecTV HD-DVR's including 11 AM21's, a Genie, a GenieGO, 3 HR10-250 deactivated OTA tuners, and many TV's!


#38 OFFLINE   Jason Whiddon

Jason Whiddon

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,282 posts
Joined: Aug 17, 2006

Posted 19 November 2013 - 09:00 AM

They are obviously getting worse. I got my HR44 late Sept and it worked great; ever since 744 its been developing issues. No excuse for backward movements at this point.

 

Im starting to wonder if the CE program (amateurs) is the only way they Beta test...


65" VT50 / BDP-S7200
Denon AVR-4520CI
Klipsch RF82 II and RC62 II / Hsu VTF-15H (2)
Directv HR44-200 / HR24-500

 


#39 ONLINE   sigma1914

sigma1914

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 14,406 posts
  • LocationAllen, TX
Joined: Sep 05, 2006

Posted 19 November 2013 - 09:15 AM

Received the update last night on a 44-200... All seemed fine. After watching a recording and ESPN the 'Ok' command wouldn't work via IR or IP control. Turned the unit off (not reset) and back on, the button then worked fine. Weird.


If you stop responding to them or put them on ignore, then eventually they'll go away.

#40 OFFLINE   bpratt

bpratt

    Godfather

  • Registered
  • 616 posts
  • LocationSalt Lake City, Utah
Joined: Nov 24, 2005

Posted 19 November 2013 - 10:25 AM

Last night I had a new problem with 797.  I noticed about 5 minutes past 7:00 that Almost Human was not recording.  I tuned to Fox (channel 13 in my area) and only had a black screen.  I then tried to tune to several other local channels and some would work but most would not.  Went to my HR21-700 and all locals were working.  Back to my HR44-500, did a reset and when it came back up all locals were again working and Almost Human began recording.  I am glad I kept my two HR21-700s to backup things the Genie screws up.


HR10-250   250G WD  6.4a
HR21-700   750G WD 0x097f AM21
HR21-700 2000G WD 0x097f AM21
HR44-500 2000G WD 0x0a02
DirecTV since 1997


#41 OFFLINE   bnwrx

bnwrx

    Icon

  • Registered
  • 1,013 posts
  • Locationcolorado, in the mountains.....
Joined: Dec 29, 2007

Posted 19 November 2013 - 10:52 AM

I rec'd the update last Tuesday (the 12th) on my HR44-500. Its worked well for us since then.



HR44-200 HDMI to Toshiba 42
HR24-100

Directv since 1996(the USSB,Pegasus days...)
...sometimes, there is no answer...
http://woodlandweather.org/


#42 OFFLINE   Bill Milford

Bill Milford

    Cool Member

  • Registered
  • 22 posts
Joined: Dec 17, 2006

Posted 19 November 2013 - 11:48 AM

. Did you do a reset, wait till its back to live TV then do another one again immediately? That will flush guide data that way and sometimes helps clear certain issues.

I will try that.  I have reset numerous times.  I even reset to defaults, disconnected the AM21, unplugged the genie clients.  Next I was going to try to turn off whole home and power cycle the SWM-16.  



#43 OFFLINE   inkahauts

inkahauts

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 18,045 posts
Joined: Nov 13, 2006

Posted 19 November 2013 - 03:25 PM

Actually power cycling the swim while everything else is literally unplugged can help sometimes as well with weird issues.



#44 OFFLINE   LarryS

LarryS

    Legend

  • Registered
  • 131 posts
Joined: Apr 22, 2002

Posted 19 November 2013 - 05:51 PM

Have a hr34 now with 799. Had problems with pixelation on recordings. When I play back saved pixelated programs the pixelation is still there so I assume that bug is associated with the recording process. A new problem has come up with 799. On watching live shows periodically the picture will freeze sometimes with an image or sometimes with a blank screen. This stays that way for 10-20 seconds and then resumes normal operation.

Panasonic plasma 42px60u
Sony LCD 60W610B

Onkyo NR616
HR-34-700
WET610N Wireless n connected to switch to DECA
AT-9 slimline dish w/SWM lnb
Roamio
HR-24-500 HDMI
Panasonic LCD TCL32C22
MRV


#45 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 15,146 posts
  • LocationNY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 19 November 2013 - 08:50 PM

 

.

 

Im starting to wonder if the CE program (amateurs) is the only way they Beta test...

 

So how you recommend they do the BETA testing?  in a lab??? with no real user feedback


Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#46 OFFLINE   Jason Whiddon

Jason Whiddon

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,282 posts
Joined: Aug 17, 2006

Posted 19 November 2013 - 08:59 PM

So how you recommend they do the BETA testing?  in a lab??? with no real user feedback

I used to do CE here. It was said many times to send error reports, granted they may not even look. That works well huh?

 

Plenty of companies use a select group for beta testing and do it right, Directv obviously hasnt figured out a reliable process. If they want to continue to release CE's for people on forums to play with fine, but they need to start investing a little more professional time in getting the SW right, because their current process is poor.

 

I know a lot of people love it because they get to play with new goodies, but in the mean while for the normal paying customer (the majority) that don't know about CE nor care, they have to deal with buggy dvr's. As far as "real user feedback", all Ill say is a lot of the people that get on the CE couldn't trouble shoot their way down a one way street.

 

I do not care about this new sports search, or youtube, or an HD GUI, what I care about is being able to watch recordings that dont freeze and/or play back in a herky jerk motion. Id also like for my remote keep working on the little red dot score channels, instead of randomly ignoring commands...


65" VT50 / BDP-S7200
Denon AVR-4520CI
Klipsch RF82 II and RC62 II / Hsu VTF-15H (2)
Directv HR44-200 / HR24-500

 


#47 OFFLINE   bnwrx

bnwrx

    Icon

  • Registered
  • 1,013 posts
  • Locationcolorado, in the mountains.....
Joined: Dec 29, 2007

Posted 19 November 2013 - 11:39 PM

 

They are obviously getting worse. I got my HR44 late Sept and it worked great; ever since 744 its been developing issues. No excuse for backward movements at this point.

 

Im starting to wonder if the CE program (amateurs) is the only way they Beta test...

 

How do you know that DTV  doesn't have its own group of "dedicated" testers?



HR44-200 HDMI to Toshiba 42
HR24-100

Directv since 1996(the USSB,Pegasus days...)
...sometimes, there is no answer...
http://woodlandweather.org/


#48 OFFLINE   Tom Servo

Tom Servo

    Icon

  • Registered
  • 968 posts
Joined: Mar 07, 2007

Posted 20 November 2013 - 03:20 AM

Have a hr34 now with 799. Had problems with pixelation on recordings. When I play back saved pixelated programs the pixelation is still there so I assume that bug is associated with the recording process. A new problem has come up with 799. On watching live shows periodically the picture will freeze sometimes with an image or sometimes with a blank screen. This stays that way for 10-20 seconds and then resumes normal operation.

 

Same here.  The freezing seems to have started around the 15th, which is when the server says it was updated to 799.

 

I'm also wondering if this build introduced an odd but relatively harmless issue with hitting the "previous" button that goes back a few seconds.  If I do it quickly after coming off a fast forward or skip, it only goes back one time and gives me a bonk sound.  I have to wait a second then go back further.  Used to be I could start hitting the previous/skip back button as much as I wanted after hitting play or letting the DVR resume playback.



#49 OFFLINE   Getteau

Getteau

    Icon

  • Registered
  • 820 posts
  • LocationHouston
Joined: Dec 19, 2007

Posted 20 November 2013 - 09:28 PM

HR44-500

firmware 0x797

report 20131120-126E

 

Got the 797 firmware this morning at 2:35AM and I just started noticing freezing and pixelation as I was watching TV tonight.  The screen is frozen black as I send this report.  The pixelation started right after the box gave me a message along the lines of loss of Signal on sat in 1 and then a couple of seconds later it gave me the same message for sat 2.  The black screen went away when I hit the channel up.  I was watching The Big Bang Theory on Chanel 26 in Houston when the screen froze black.

 

Thanks,
Rich

HR44-500 - HDMI to Panasonic TC-50S1 50" Plasma
HR24-100 - HDMI to Panasonic TC-50S1 50" Plasma
HR23-700 - HDMI to Insignia 42" Plasma
HR22-100 - HDMI to LG 32" LCD
HR21-700 - WD 1T Green Power drive - HDMI to Toshiba 65HM167 65" rear projection

R22-200 - Component to Insignia 42" Plasma
R15 - svideo to Toshiba 32" tube tv


#50 OFFLINE   RoyGBiv

RoyGBiv

    Icon

  • Registered
  • 666 posts
Joined: Jul 24, 2007

Posted 21 November 2013 - 07:12 AM

I got 797 on my HR44 yesterday morning. I was not home until relatively late in the evening and saw that my "DVR has been updated."  I have been having a problem recording games on NHL CI where if I try to start watching after the game has begun, the recording will start with an error message that "all or part of this program did not record.  Scanning for recorded content."  It would then jump not to the beginning of the broadcast but to the end.  So, last night I set it to record a hockey game at 10 pm on NHL CI, and then started watching it 20 minutes after the recording started.  Luckily, the new software seems to have solved this problem.  I still got the message that the program did not record, but instead of jumping to the end, it started at the beginning.  I hope this is indeed a fix and continues with other recordings.

 

I only watched a few things last night, but so far I have not had the freezing or pixellation that others have reported.

 

 

SMK






Protected By... spam firewall...And...