Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Genie, 0x0797/0x799, Issues/Discussion


  • Please log in to reply
116 replies to this topic

#101 OFFLINE   slapshot54

slapshot54

    Cool Member

  • Registered
  • 33 posts
Joined: Sep 03, 2011

Posted 08 December 2013 - 09:35 PM

So many issues with this release. Loss of signal, lock-up after loss of signal, RVU is horrendous. Will try to ff thru commercials and the video stream will go back randomly to the beginning of the recording or 15 min back etc. So frustrating. Nearly unwatchable. Thinking to switching to cable!

...Ads Help To Support This SIte...

#102 OFFLINE   n17987

n17987

    Mentor

  • Registered
  • 36 posts
Joined: Oct 20, 2006

Posted 09 December 2013 - 11:07 AM

Moving post to this thread,   "Having a different AM21 problem with my HR34 in Dallas as well.  when viewing a local off-air channel such as WFAA, 8-1, when it comes time to move to the network broadcast or vice versa or when it just hits the top of the hour change, the screen goes blank.  Doesn't recover, have to change channels then go back.  Any ideas?  I mention WFAA because it has the worst issues."



#103 OFFLINE   mrphil

mrphil

    Cool Member

  • Registered
  • 50 posts
Joined: Dec 11, 2011

Posted 09 December 2013 - 11:42 AM

Moving post to this thread,   "Having a different AM21 problem with my HR34 in Dallas as well.  when viewing a local off-air channel such as WFAA, 8-1, when it comes time to move to the network broadcast or vice versa or when it just hits the top of the hour change, the screen goes blank.  Doesn't recover, have to change channels then go back.  Any ideas?  I mention WFAA because it has the worst issues."

Same issue here...but on 17-1.  I've only noticed it exhibiting the described behavior at the beginning of the hour, but I don't tune to that often. Until a few weeks ago, my AM21 was connected to an HR24-500. The issue seemed to begin after connecting the AM21 to a new HR44-500 a few weeks ago. Since I got new software the next morning, don't know if it's an issue with that or what.  What I also noticed is when setting up the AM21 channels, it (AM21) seems to check on signal strength...and if you're in a remote area with a directional antenna, remote stations in the opposite direction don't show as an option for your area.


 

(1) HR44-500 w/Ethernet / AM21 / Monsoon Vulkano 010410VL
USpeed AK-68UPSHDDS-BU Dock / WD30EURS 3TB Drive
(1) HR24-500 / Antec MX-1 Dock / WD20EVDS 2TB Drive
(2) C41-100 Clients / Monsoon Vulkano 010410VF


#104 OFFLINE   Dyohn

Dyohn

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Aug 26, 2012

Posted 09 December 2013 - 02:04 PM

Hi there.  I was having several issues with my HR34-700 Genie receiver, including randomly not powering on and inability to access some video on demand channels.  DirecTV updated my receiver to the x0799 software and all the issues are gone.  It is rock solid now, everything works as expected, and it's much faster.  It was on x0744 before.

 

FWIW



#105 OFFLINE   RoyGBiv

RoyGBiv

    Icon

  • Registered
  • 650 posts
Joined: Jul 24, 2007

Posted 09 December 2013 - 06:48 PM

Same issue here...but on 17-1.  I've only noticed it exhibiting the described behavior at the beginning of the hour, but I don't tune to that often. Until a few weeks ago, my AM21 was connected to an HR24-500. The issue seemed to begin after connecting the AM21 to a new HR44-500 a few weeks ago. Since I got new software the next morning, don't know if it's an issue with that or what.  What I also noticed is when setting up the AM21 channels, it (AM21) seems to check on signal strength...and if you're in a remote area with a directional antenna, remote stations in the opposite direction don't show as an option for your area.

Same problem as I'm having as I documented above.  Evidently some others are having it as well.  I don't know if it is specific to this software release as I only had my HR44 for two weeks prior to this new software, and I just don't remember if it happened or not.  It's interesting to hear that for everyone it seems to happen at the top of the hour.

 

SMK



#106 OFFLINE   twaller

twaller

    Legend

  • Registered
  • 185 posts
Joined: Dec 17, 2005

Posted 10 December 2013 - 03:46 PM

Same issue here...but on 17-1. I've only noticed it exhibiting the described behavior at the beginning of the hour, but I don't tune to that often. Until a few weeks ago, my AM21 was connected to an HR24-500. The issue seemed to begin after connecting the AM21 to a new HR44-500 a few weeks ago. Since I got new software the next morning, don't know if it's an issue with that or what. What I also noticed is when setting up the AM21 channels, it (AM21) seems to check on signal strength...and if you're in a remote area with a directional antenna, remote stations in the opposite direction don't show as an option for your area.

e

Same issue here. On AM21 over the air channels screen goes blank at top of hour. It comes back on its own about 3 seconds later. Very strange issue.



#107 OFFLINE   R0am3r

R0am3r

    Legend

  • Registered
  • 155 posts
Joined: Sep 20, 2008

Posted 10 December 2013 - 06:49 PM

My new HR44-200 updated to 0x797 last night. With the exception of the caller ID bug, I haven't noticed anything I hate.


HR44-200 via HDMI to Vizio 47" M3D470KD LED
H21-200 via HDMI to Sylvania 26" LCD
H23-600 via HDMI to Insignia 19" LCD

*** Whole-Home DVR ****

Sony Blu-ray BDP-S550


#108 OFFLINE   torqy

torqy

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
  • LocationPhoenix
Joined: Dec 10, 2013

Posted 10 December 2013 - 11:09 PM

We have a Genie HR44-500 with x797, Whole Home and a HR21-700. Genie installed August 20, latest software update installed November 7. System not connected to internet.  Have had a recurring problem getting a 771 error, usually only for Channel 5 (local CBS). Have tried reboots from menu and RBR, which fixes temporarily. The HR21 in the bedroom never loses signal, so I know the dish and cabling must be good, eh? I have instructed Mrs torqy to do all recording of CBS on the bedroom unit. Any ideas?

 

SOLVED:

 

A service call determined that the problem was a bad LNB. As a side bonus, the tech swapped out the HR-21 for an HR-24.

Oddly, the new LNB he installed first was also bad. Knock on wood, all things working OK now.


Edited by torqy, 18 December 2013 - 05:56 PM.


#109 OFFLINE   Getteau

Getteau

    Icon

  • Registered
  • 813 posts
  • LocationHouston
Joined: Dec 19, 2007

Posted 11 December 2013 - 08:50 PM

The wife is getting ready to throw the 44 out the window and told me to go complain on that satellite blog.  Tonight's recording of "The Sing Off" was unwatchable at 7PM and then the "Criminal Minds" recording at 8 was corrupt.  The duplicate "Criminal Minds" recording from HR21-700 is fine.

 

Come on Direct-TV, get this fixed.

 

No report since I've already sent two and I didn't catch it in the act this time.

 
 
Lucky me.  As I was reading the forums it froze again.  The same channel is fine on my HR24.
 
Report 20131211-26FB

Edited by Getteau, 11 December 2013 - 09:08 PM.

Thanks,
Rich

HR44-500 - HDMI to Panasonic TC-50S1 50" Plasma
HR24-100 - HDMI to Panasonic TC-50S1 50" Plasma
HR23-700 - HDMI to Insignia 42" Plasma
HR22-100 - HDMI to LG 32" LCD
HR21-700 - WD 1T Green Power drive - HDMI to Toshiba 65HM167 65" rear projection

R22-200 - Component to Insignia 42" Plasma
R15 - svideo to Toshiba 32" tube tv


#110 OFFLINE   RoyGBiv

RoyGBiv

    Icon

  • Registered
  • 650 posts
Joined: Jul 24, 2007

Posted 12 December 2013 - 07:33 AM

My HR44 updated this morning at 7:20 to 0x79e.  The only reason I realized it had had an update was that when I turned the TV on at about 7:45 to check the To Do LIst, it only went out to Sunday.  So, I checked the version and saw the update.

 

I have no idea what this update was for, but so far I have been watching NBC from Boston on my AM21, and by now the screen would have gone black with no picture or sound.  So far, I have no problems.

 

I hope it is fixed!

 

SMK



#111 OFFLINE   randyk47

randyk47

    Icon

  • Registered
  • 814 posts
  • LocationSan Antonio, TX
Joined: Aug 21, 2006

Posted 12 December 2013 - 11:30 AM

My HR44 updated at 1:18 AM today. I see no obvious differences but other than a less than totally dependable Caller ID function I wasn't experiencing any other noticeable problems so it's not like I have something to check or test.
Elite 70" HD LED/HR44/AM21/Denon AVR/Harmony 900
Samsung 52" HD LCD/HR21/Yamaha HTR/Harmony One
Samsung 40" HD LED/HR23/AM21/Pioneer HTR/Harmony 900
Samsung 32" HD LCD/OTA
Slimline Dish
SWM16
MRV
Attic Mounted HD OTA
U-verse Internet/Phone

#112 OFFLINE   bnwrx

bnwrx

    Icon

  • Registered
  • 966 posts
  • Locationcolorado, in the mountains.....
Joined: Dec 29, 2007

Posted 12 December 2013 - 01:04 PM

My HR44 updated at 1:18 AM today. I see no obvious differences but other than a less than totally dependable Caller ID function I wasn't experiencing any other noticeable problems so it's not like I have something to check or test.

Which version did you get this AM?



HR44-500 HDMI to 42"Toshiba
HR21-100 HDMI to 32" LG and 20" AOC

Directv since 1996(the USSB,Pegasus days...)
...sometimes, there is no answer...
http://woodlandweather.org/


#113 OFFLINE   randyk47

randyk47

    Icon

  • Registered
  • 814 posts
  • LocationSan Antonio, TX
Joined: Aug 21, 2006

Posted 12 December 2013 - 01:18 PM

Sorry....should have said version.....it was 0x79e.
Elite 70" HD LED/HR44/AM21/Denon AVR/Harmony 900
Samsung 52" HD LCD/HR21/Yamaha HTR/Harmony One
Samsung 40" HD LED/HR23/AM21/Pioneer HTR/Harmony 900
Samsung 32" HD LCD/OTA
Slimline Dish
SWM16
MRV
Attic Mounted HD OTA
U-verse Internet/Phone

#114 OFFLINE   bnwrx

bnwrx

    Icon

  • Registered
  • 966 posts
  • Locationcolorado, in the mountains.....
Joined: Dec 29, 2007

Posted 12 December 2013 - 01:31 PM

So it now seems that 0x79E is out for NR......It shows on the RedH site as being in the stream now.....



HR44-500 HDMI to 42"Toshiba
HR21-100 HDMI to 32" LG and 20" AOC

Directv since 1996(the USSB,Pegasus days...)
...sometimes, there is no answer...
http://woodlandweather.org/


#115 OFFLINE   Herdfan

Herdfan

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 6,050 posts
  • LocationTeays Valley, WV
Joined: Mar 18, 2006

Posted 12 December 2013 - 07:51 PM

Probably not important since 79E is out, but I was having intermittent issues where if I hit Replay a couple of times, it would freeze the pic, but the audio would continue.  Would have to FF to get back to normal.  Happened once or twice a night.

 

Then last night we sat down to watch SHIELD and it wouldn't play.  Stuck at the beginning and FF took it straight to the end and asked if I wanted to delete.  So I went through and did a menu reset hoping that would fix it.  When it came back up, my playlist was EMPTY.  No local or remote recordings.  And all remote commands were very sluggish.  After I calmed down I unplugged the unit and bought the show on Apple TV.  After the show I plugged it back in hoping the time powered off would fix it.

 

Nope.  When I went into menu the only option it offered me was My DirecTV (can't lose that wonderful "feature") and one other that I can't remember.  But under it was a button to rerun sat setup.  So I figured what the hey as I already lost all my recordings.  Went to the first page of sat setup and all of a sudden the REC light came on.  I exited out and everything was back like it was.  All my recordings were there and it was responding to the remote like normal.

 

Weird.

 

Hopefully 79E fixes some of this.


My Setup

 

 


#116 OFFLINE   vobguy

vobguy

    Mentor

  • Registered
  • 39 posts
Joined: Jun 09, 2009

Posted 01 January 2014 - 08:55 PM

Report 20131121-2E00
Hr44/700

Skip to tick isn't working correctly on live buffers. FF then skip or jump back has a 3-5 second delay. It causes the user to stack commands and then offers unpredictable results in where you land. On a related note, when switching buffers in DoublePlay or PIP, there's a 5 second audio delay when switching to a buffered tuner. It seems to switch OK if the destination buffer is live.

This skip issue started happening on our HR34 when we got 799.  Very annoying.  It actually does skip forward or back reasonably quick,  but the bar doesn't show it for 3-5 seconds, which usually leads o incorrectly pushing the button again. 

Also noticed the audio issue but it seems intermittent, havent noticed it as much as the skip.


Edited by vobguy, 01 January 2014 - 08:55 PM.


#117 OFFLINE   itzme

itzme

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,563 posts
Joined: Jan 17, 2008

Posted 01 January 2014 - 10:18 PM

This skip issue started happening on our HR34 when we got 799.  Very annoying.  It actually does skip forward or back reasonably quick,  but the bar doesn't show it for 3-5 seconds, which usually leads o incorrectly pushing the button again. 

Also noticed the audio issue but it seems intermittent, havent noticed it as much as the skip.

 

It may seem intermittent depending on whether the tuner you're going to is exactly live or not (buffered, even a little).  For me, only when its buffered do I notice the delay in audio. But I agree, the skip to tick issue is much more annoying.






Protected By... spam firewall...And...