Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Genie Clients 0x0734/0x0735, Issues/Discussion


  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#1 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Super Moderators
  • 36,938 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 15 November 2013 - 10:20 PM

This is the official Issues and Discussion thread for all Genie Clients.
 
C31 / C41 0x0734
C41 Wireless 0x0735
 
Release notes:http://www.dbstalk.c...clients-0x0734/

We ask that you keep polite and focused within this thread, and post as much detail as possible. If your receiver is set up for network issue reporting, please post the key generated by the receiver.
 
Being part of the DBSTalk community means working together to help each other document issues and come up with solutions. While everyone gets upset from time to time, this is not the appropriate place for vents or rants. All off-topic posts and discussion will be deleted.
 
Thanks!
Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.

...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   lugnutathome

lugnutathome

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,885 posts
  • LocationWoodburn, OR
Joined: Apr 13, 2009

Posted 15 November 2013 - 10:53 PM

saw this on the C41-100 others are still 0724 but the night is young

 

Don "unlike me" Bolton


What's a dazzling urbanite like you doing in a rustic setting like this?


#3 OFFLINE   itzme

itzme

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,575 posts
Joined: Jan 17, 2008

Posted 16 November 2013 - 10:35 AM

Why doesn't the Settings-Info & Test screen show the date of the last fw, like it does with the HRs?  Also, do the clients get the new fw if its left on, or does it get it when its in standby only?  I'm just curious.



#4 OFFLINE   NR4P

NR4P

    Dad

  • DBSTalk Club
  • 5,431 posts
  • LocationSunny Florida
Joined: Jan 15, 2007

Posted 16 November 2013 - 05:04 PM

Why doesn't the Settings-Info & Test screen show the date of the last fw, like it does with the HRs?  Also, do the clients get the new fw if its left on, or does it get it when its in standby only?  I'm just curious.

 

As long as its powered on and connected, it will get the push even if in standby.

To see the date of the push, you can go into Recordings/History and it will show the software download there.

 

I am looking forward to getting this update so maybe my clients will be a wee bit more reliable.  Such as turning off when told to turn off.



#5 OFFLINE   h_a_h_3

h_a_h_3

    New Member

  • Registered
  • 16 posts
Joined: Apr 08, 2008

Posted 18 November 2013 - 11:53 AM

Something got messed up with scaling/native in this release. My C41 is hooked to a 1080p Sony LCD, has been since installation in May. The C41 has been set to "native" with all resolutions checked. This weekend watched a FOX (720p) show from recordings and it was "zoomed out" with a black border all around. I figured the local station could have done that by themselves but fiddling around after the recording ended, any live 720p broadcast was doing the same thing. Definitely a new behavior. Set to non-native, 1080i/p only and things are back to "normal"ish.



#6 OFFLINE   Steve

Steve

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 22,723 posts
Joined: Aug 22, 2006

Posted 19 November 2013 - 07:03 AM

Received two client software downloads at 3:15 and 3:35 AM ET and both my C41-100 and C41-700 updated to 734. C31-700 is still on 717, however.


/steve

#7 OFFLINE   RAD

RAD

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,154 posts
  • LocationDripping Springs, TX
Joined: Aug 05, 2002

Posted 19 November 2013 - 09:51 AM

C41-100 Diag all report 20131119-193F

 

C41 paired with HR44-700, watching a recording via WHDVR from HR34, launch TVApps, get the loading message but that's it, never get the apps. TVApps works fine if watching live TV or recordings on the Genie that it's paired with.


See post My Setup for configuration info.


#8 OFFLINE   Steve

Steve

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 22,723 posts
Joined: Aug 22, 2006

Posted 19 November 2013 - 04:01 PM

20131119-1676

 

Still no RC71 discrete on/off for my Sony KV27FS13. Both remote power on and power off are toggles. The RC65x sitting right next to the RC71 sends discrete power signals to this TV TV.


/steve

#9 OFFLINE   Tom Servo

Tom Servo

    Icon

  • Registered
  • 954 posts
Joined: Mar 07, 2007

Posted 20 November 2013 - 03:32 AM

So I'm laying in my bed, unable to fall asleep due to a rather painful upset stomach that refuses to abate… and just as I'm drifting off in the dark, I catch this bright blue light that starts flashing quickly.  I put on my glasses to see which of the many blue LED-equipped bits of gadgetry in the bedroom it could be, and it's the Genie client.

 

Not knowing what was causing this, I leapt up out of bed and fumbled for the remote for the TV, thinking the Genie box  had failed in some way and was crying out for attention.  Turns out, it's just flashing because a firmware update is downloading.  Talk about getting me all scaredI was beginning to think I'd be making an early morning service call.  Whew, now I know not to panic if I see this again.

 

734 installed just fine and I was surprised at how quick the client was back in service.  No issues so far, I wasn't able to reproduce the scaling or apps errors the others reported.  I could have sworn I had given my favorites list a new name, but now it's "MY LINEUP".  Could the update have reset the name?  It was set to All Channels after rebooting.

 

On the bright side, it's made me forget about my stomach pains for a few minutes. :)


Edited by Tom Servo, 20 November 2013 - 03:33 AM.


#10 OFFLINE   Steve

Steve

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 22,723 posts
Joined: Aug 22, 2006

Posted 20 November 2013 - 07:07 AM

Anyone with a C31 receive 734 yet? Curious if it's just me. TIA.


/steve

#11 OFFLINE   RAD

RAD

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,154 posts
  • LocationDripping Springs, TX
Joined: Aug 05, 2002

Posted 20 November 2013 - 07:23 AM

I pulled the C31 out of my setup, wanted to get the 5 clients licenses I have in sync between the two Genie's in case that was causing any problems, so I can't help you, sorry.


See post My Setup for configuration info.


#12 OFFLINE   Rockaway1836

Rockaway1836

    Godfather

  • Registered
  • 579 posts
  • LocationMyrtle Beach
Joined: Sep 25, 2007

Posted 20 November 2013 - 10:14 AM

Nothing on my C31 yet. C41 got the update yesterday.



#13 OFFLINE   Steve

Steve

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 22,723 posts
Joined: Aug 22, 2006

Posted 20 November 2013 - 12:54 PM

Thanks, guys!

 

Fingers crossed Rockaway and I are only a day or two away from a C31 update.


/steve

#14 OFFLINE   vpr632

vpr632

    New Member

  • Registered
  • 26 posts
  • LocationPort Saint Lucie, Florida
Joined: Jun 26, 2008

Posted 20 November 2013 - 05:37 PM

Getting the HDMI thing on certain channels....Could it possibly be my samsung soundbar? If the Genie Client thinks I'm trying to record on a hard drive or something that's irritating. I should be able to have my soundbar hooked up and have no issues.


Sent from my iPhone using DBSTalk mobile app

#15 OFFLINE   lugnutathome

lugnutathome

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,885 posts
  • LocationWoodburn, OR
Joined: Apr 13, 2009

Posted 21 November 2013 - 12:29 PM

Steve: My C31 mysteriously went to 0724 several weeks ago from 0717 last I looked (Monday) it was still not up to the newest

Thanks, guys!

 

Fingers crossed Rockaway and I are only a day or two away from a C31 update.


What's a dazzling urbanite like you doing in a rustic setting like this?


#16 OFFLINE   Steve

Steve

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 22,723 posts
Joined: Aug 22, 2006

Posted 21 November 2013 - 04:06 PM

Steve: My C31 mysteriously went to 0724 several weeks ago from 0717 last I looked (Monday) it was still not up to the newest

 

Interesting you got 724 and I still haven't. Hopefully we'll all get 734 soon and it'll be moot.


/steve

#17 OFFLINE   lugnutathome

lugnutathome

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,885 posts
  • LocationWoodburn, OR
Joined: Apr 13, 2009

Posted 21 November 2013 - 09:58 PM

Tonight the C31 has 0734 have to check the wireless.

Don "so many toys, so little time" Bolton

Interesting you got 724 and I still haven't. Hopefully we'll all get 734 soon and it'll be moot.


What's a dazzling urbanite like you doing in a rustic setting like this?


#18 OFFLINE   Steve

Steve

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 22,723 posts
Joined: Aug 22, 2006

Posted 22 November 2013 - 06:02 AM

Tonight the C31 has 0734 have to check the wireless.

Don "so many toys, so little time" Bolton
 

 

Good to hear the C31s are starting to get it.


/steve

#19 OFFLINE   mridan

mridan

    Godfather

  • Registered
  • 554 posts
Joined: Nov 15, 2006

Posted 22 November 2013 - 01:22 PM

C41 with 0734. In the audio menu I have sound effects turned off, but they are still on. This was the same on the previous software. Also if I select not to share playlist with my HR24, it reverts back to sharing after C41 is turned off and back on again.


Sent from my iPhone using DBSTalk
  • firemantom26 likes this

#20 OFFLINE   RAD

RAD

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,154 posts
  • LocationDripping Springs, TX
Joined: Aug 05, 2002

Posted 22 November 2013 - 01:36 PM

C41 with 0734. In the audio menu I have sound effects turned off, but they are still on.

I've seen this problem since day 1 with the C31 clients.


See post My Setup for configuration info.


#21 OFFLINE   pabdaddy1995

pabdaddy1995

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
  • LocationPittsburgh
Joined: Nov 25, 2013

Posted 25 November 2013 - 01:36 PM

Something got messed up with scaling/native in this release. My C41 is hooked to a 1080p Sony LCD, has been since installation in May. The C41 has been set to "native" with all resolutions checked. This weekend watched a FOX (720p) show from recordings and it was "zoomed out" with a black border all around. I figured the local station could have done that by themselves but fiddling around after the recording ended, any live 720p broadcast was doing the same thing. Definitely a new behavior. Set to non-native, 1080i/p only and things are back to "normal"ish.

 

I started a thread about a similar bug where I was watching a 1080p 24hz PPV movie and then when I go back to 1080i broadcast HD it gets stuck at 24hz so its "jerky".  I reboot then it gets stuck at 480p @ 60hz.  Which could be similar to what you are seeing (since 480p would have black border all around).



#22 OFFLINE   dbronstein

dbronstein

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,122 posts
Joined: Oct 21, 2002

Posted 26 November 2013 - 10:13 PM

Whenever I go back to live TV after watching a recording, there is no sound. I have to change channels a few times to get the sound to come back on.

#23 OFFLINE   pabdaddy1995

pabdaddy1995

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
  • LocationPittsburgh
Joined: Nov 25, 2013

Posted 26 November 2013 - 10:58 PM

I just received a new Client to see if it was a hardware issue with my two previous Mini Clients and it does the exact same thing.

 

1080p/24hz (Movie)-> 1080i/24hz (Broadcast HD),  reboot, stuck at 480p/60hz.

 

But in addition to that, the Mini Client also had some menus in english and some in spanish!  I had to actually toggle the Display->Language to Espanol and then back to English to get it to recover.



#24 OFFLINE   afulkerson

afulkerson

    MI Citizen Corps Vol of Year

  • DBSTalk Club
  • 1,719 posts
Joined: Jan 14, 2007

Posted 27 November 2013 - 03:08 PM

I thought that I would see if 0x0735 code would fix my connection problem on my C41W.

I Used RBR holding down the RBR to get back to survey mode. When It came up I put the HR44 in "add a client" mode and got the new code when I selected the HR44.

 

I put remote back in RF mode and setup video mode to be correct. I have been running about five mins now and no video bridge disconnects message. It has not done that in a long long time. :righton: :righton: I will run the C41W today to see how it works.

 

I spoke too soon. It ran for about one hour and then I turned it off. When I turned back on it is the same as before, lost wireless connection.

 

The only difference now is that it will run  for a couple of mins and then lose the wireless connection. However it is now possible to put it back in SURVEY mode. At least now I do not have to use the long RBR to get back to survey mode. It still won't say connected for very long.



#25 OFFLINE   Steve

Steve

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 22,723 posts
Joined: Aug 22, 2006

Posted 03 December 2013 - 06:54 AM

My C31-700 paired to an HR44 finally got 734 last night. HISTORY shows a client software download at 3:31AM ET. Prior to that, the box was on 717.

 

Box appears to be a little snappier and "keep/delete" is back at the end of recording playback. Prior to that, playback would just stay paused on the last frame of the recording until I did something.


/steve




Protected By... spam firewall...And...