Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Hopper2 S328 is out


  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#26 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 14,170 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 03 December 2013 - 03:36 PM

I generally don't keep an eye over here, but was alerted to this from an email blast and I have some Friends with Dish. I noticed that the title said Hopper2, do the two Hoppers follow the same feature set? I wasn't sure if someone with an original Hopper would get the update, or one like it with these updates.



...Ads Help To Support This Site...

#27 OFFLINE   mbolack

mbolack

    New Member

  • Registered
  • 9 posts
Joined: Apr 05, 2012

Posted 03 December 2013 - 06:59 PM

My Joeys now have a program guide anomaly, too.  On my Hopper, when I'm set to My Channels, I see one of each channel.  If there is HD, then that is the one I see... if not, I see the non-HD choice.  But on the Joeys now, even though they are also set to My Channels, I see both versions of each channel.  It makes it take a lot more time to go up through the channels looking for something if I have to scroll past both TNT and TNT HD, for instance, on every channel that has a HD option.  Am I making sense?

Also, I notice that I have no way to close up the CD and music options that show between channel 073 and 097.  I *can* close the SXM ones directly above those.



#28 OFFLINE   mbolack

mbolack

    New Member

  • Registered
  • 9 posts
Joined: Apr 05, 2012

Posted 03 December 2013 - 07:01 PM

I also have to ask... doesn't it seem weird that after all the time we have spent asking for a choice as to what time our Hoppers do their update that once again they skipped this in favor of features that very few people give a hoot about?  Does anyone listen?



#29 OFFLINE   gilroykilroy

gilroykilroy

    New Member

  • Registered
  • 19 posts
Joined: Oct 03, 2008

Posted 03 December 2013 - 10:34 PM

I just tested several channels on my Hopper and it switches channels in about 2.5 seconds after I press the up/down arrow. I tried channels >100 and <100 (including all locals here in Buffalo). No issues.

 

Try Recall between two local HD channels.


Edited by gilroykilroy, 03 December 2013 - 10:35 PM.


#30 OFFLINE   Tron2012

Tron2012

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
  • LocationChicago, IL
Joined: Dec 03, 2013

Posted 03 December 2013 - 11:32 PM

Glad I found this forum and topic. Been a long time Dish customer and hung out on the SatelliteGuys site to read/post issues and concerns. Especially with the new software releases. Nice to see that I'm NOT losing my mind with timers on the Hopper not saving recordings to the folder I specify in the timer. I've only seen this on our regular Hopper which has PTAT enabled (not our Hopper w/Sling) and it was happening prior to the new S418 release. I even deleted the timer and recreated with no luck. And since Dish decided to remove the nice "S" icon from the PTAT icons indicating a recordinfg was saved it's even more frustrating going back and forth between screens to be sure that nothing was dropped.


Edited by Tron2012, 03 December 2013 - 11:33 PM.


#31 OFFLINE   Bogey62

Bogey62

    Godfather

  • Registered
  • 461 posts
Joined: Nov 30, 2002

Posted 04 December 2013 - 07:50 AM

Try Recall between two local HD channels.

I just used Recall between several different local HDs and everytime it switches in about 2 or 2.5 seconds, just like when I use the up/down channel buttons.

 

It's weired how some people see certain issues and others don't when using the same software version. I have reported issues that others say they don't see.


Bill (Bogey62)
Hopper w/Sling + Joey
Sirius Sportster 4 Replay


#32 OFFLINE   Bogey62

Bogey62

    Godfather

  • Registered
  • 461 posts
Joined: Nov 30, 2002

Posted 04 December 2013 - 08:10 AM

Has anyone else noticed that when your EHD is on and you go to the DVR section with the system defaulted to My Folders and then you look at the contents of the EHD and return back to the main DVR screen it has switched to Folders by Title when it should return to the way you had it originally set (My Folders)? Yes, I know that was a long sentence. :)


Bill (Bogey62)
Hopper w/Sling + Joey
Sirius Sportster 4 Replay


#33 OFFLINE   Bogey62

Bogey62

    Godfather

  • Registered
  • 461 posts
Joined: Nov 30, 2002

Posted 04 December 2013 - 08:46 AM

I was playing around with the EHD today and I noticed that when I go to transfer recordings from the Hopper to the EHD, not all of my shows appear in the list to be transferred!

 

If I set it to A-Z or DVR Date I get different results in what it displays for possible transfer. Neither of which displays all of the available content from my user-defined folders.


Bill (Bogey62)
Hopper w/Sling + Joey
Sirius Sportster 4 Replay


#34 OFFLINE   JimD

JimD

    Legend

  • Registered
  • 151 posts
Joined: Apr 08, 2005

Posted 04 December 2013 - 09:04 AM

Since the update, my HWS would not complete the startup. It said it was performing a test on the external hard drive - which never ended. After several hours of not being able to watch TV, I disconnected the EHD and restarted the HWS. Now it seems fine - but when I plug in the EHD it says it needs to format it and all content will be lost.

 

Wonderful. There was a boatload of stuff on that EHD. Now it's all lost?

 

Plus there was no warning or "heads-up" given that there was this new "HDMI-CEC" feature being implemented. My procedure for turning off all my equipment includes pressing the SAT button last and then pressing the power button to turn off the HWS. This was turning the TV back on. I thought my TV was possessed. :-)

 

I've disabled HDMI-CEC, it serves no useful purpose for me as they've implemented it. It would be nice if we could control what buttons do what when this feature is active.



#35 OFFLINE   david_jr

david_jr

    Godfather

  • Registered
  • 473 posts
Joined: Dec 10, 2006

Posted 04 December 2013 - 09:09 AM

Dish had a press release on this.

 

http://www.multichan...pper-dvr/146863



#36 OFFLINE   landis

landis

    New Member

  • Registered
  • 2 posts
Joined: Oct 30, 2008

Posted 08 December 2013 - 04:39 PM

I got The newest Hopper with sling update S328 and am no longer to transfer recordings to my 1 Terrabyte EHD. I have a 500 Gig EHD which accepts transfers with no problem. On the larger EHD it stalls either part way through or at the end with 10 secs left. I've tried a number of times to no avail. Hope Dish is aware of this problem and does a fix soon. I have seen that others are having a similar problem



#37 OFFLINE   kstevens

kstevens

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 533 posts
Joined: Mar 26, 2003

Posted 09 December 2013 - 04:16 AM

I have this same problem.  I had to restart the Hopper to get it to work.  So far it hasn't failed again.

 

Ken



#38 OFFLINE   Transplanted Yankee

Transplanted Yankee

    Mentor

  • Registered
  • 36 posts
Joined: Oct 17, 2010

Posted 09 December 2013 - 07:52 AM

Here's my updated list of issues that still remain from S315, S316 and continuing under S328 or are new under S328 (as noted):

 

(all Hopper issues unless otherwise noted):


* Folder count in the My Recordings section is ridiculously inaccurate. They seem to count DELETED shows too!

 

I can have a folder that says there are 5 recordings in it, but when I enter the folder there is nothing in there because I had deleted them at an earlier time or there are 3 recordings still there, etc. (existed since S315)

 

Same ridiculous issue as well.  It does appear to also count the deleted shows as well.

 

* Can't set update time, always kicks in at 1 am and I have to answer NO, then it will kick in a half hour to an hour later, etc. (Joey)

I cannot stand the fact that I am unable to change the default update time either.

 

* They revamped the icons in the DVR section with new eye-candy folders and show icons, but they REMOVED the progress bar that showed what percentage you had watched of any given show.

 

I used this info all the time and now it's gone. If you don't remember what show you were previously watching, which was easily known via the progress bar, too bad just guess and maybe you'll happen to run across it eventually.

 

The only way I found the new progress bar's location is by selecting Info on each of your recordings. That way you can see where you left off, but come on, I have to do this every time I want to resume a show and there's maybe 60 shows to watch, potentially. I would have to Info every recording until I found one that I had partially watched previously and then Resume that show. Very, very tedious now with the lack of a Progress Bar on the recording's icon as it was under S316.

 

Same stupid issue.  Additionally, it appears I've also lost the ability when watching a recorded show to bring up the screen showing show info indicating the remaining time left on that recording...It's just not there any more.

 

Other issues noticed in my recent "upgrade" from 3 722's to 2 HWS and 1 Joey.

 

The ability, or more to the point limitation, to create only 5 Folders is absolutely ridiculous beyond explaination.  Five folders...Seriously!!!

Having recordings setup on a schedule, and then going into the folder containing those shows results in a shotgun blasted storage bin of recorded shows.  It's an absolute pain when I have, say 7 like recorded shows amoung many others within one folder, to have to go through all 7 seperate icons to find the show I want to watch.

I cannot agree enough with your statement to have like shows collapsed within one show icon, showing the number of shows within that collapsed icon.


My wife says that I have never met a tool I haven’t liked. People on the other hand......




Protected By... spam firewall...And...