Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

DIRECTV App for iPad finally integrates GenieGo and adds social features


  • Please log in to reply
153 replies to this topic

#41 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Fortuna! Fameux des Halles

  • DBSTalk Club
  • 11,967 posts
  • LocationWinters, California
Joined: Dec 02, 2010

Posted 23 December 2013 - 11:52 AM

NR4P, Steve-

 

I speculated that having the old app and the new app on the iPad may not be a good idea. Especially if you start duplicating shows. It seems that shows are stored in the app, or closely connected, so that if you delete the app from iPad, the shows go away, too. 

So for that, and general reasons of being tidy, I quickly deleted the GG only app.


"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

...Ads Help To Support This SIte...

#42 OFFLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 8,398 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 23 December 2013 - 12:26 PM

Yes, I had 14.7 Gb on the iPad within the GG client.  Registering the same device name on the new app rendered the GG app useless.

 

It may be possible to 'share' the downloads with the PC or Mac app using the same directory but I ask 'Why' and I'm not inclined to try it!

 

I'm finding 5 devices isn't enough especially to use two on one device.



Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#43 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Fortuna! Fameux des Halles

  • DBSTalk Club
  • 11,967 posts
  • LocationWinters, California
Joined: Dec 02, 2010

Posted 23 December 2013 - 12:35 PM

Yikes! Almost 15 Gigs! I am thinking new computer, and min. internal HD will be a Terrabyte. Same for next iPad, have to up to 64 Gigs. Or change m.o..


"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#44 OFFLINE   Steve

Steve

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 22,544 posts
Joined: Aug 22, 2006

Posted 23 December 2013 - 12:36 PM

Registering the same device name on the new app rendered the GG app useless.

 

I was unable to do that, because that name still had 22 days on its "lease", since I only recently installed it on that relatively new iPad Air.


/steve

#45 OFFLINE   NR4P

NR4P

    Dad

  • DBSTalk Club
  • 4,860 posts
  • LocationSunny Florida
Joined: Jan 15, 2007

Posted 23 December 2013 - 12:56 PM

Appreciate the fast feedback.

 

With the GG app loaded up with 10 hours of content in the past 48 hours for my next trip, I'll keep using that for a little while longer.

 

Will use CoPilot for other functions besides GG.

 

You guys saved me some headaches with the transition, thank you



#46 OFFLINE   Bill Broderick

Bill Broderick

    Icon

  • Registered
  • 1,444 posts
  • LocationLong Island
Joined: Aug 25, 2006

Posted 24 December 2013 - 11:02 AM

Yes, I had 14.7 Gb on the iPad within the GG client.  Registering the same device name on the new app rendered the GG app useless.

 

 

I wasn't able to register my iPad in the new app, using the same name that I had used in the GG app.  I received a "1007" error message each time that I attempted this.  Changing the name from "Bill's iPad" to "My iPad" in the new app allowed my iPad to be registered.

 

Maybe the problem wasn't with the fact that it was a duplicate name.  Maybe the new app doesn't like special characters, such as apostrophes.



#47 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Fortuna! Fameux des Halles

  • DBSTalk Club
  • 11,967 posts
  • LocationWinters, California
Joined: Dec 02, 2010

Posted 24 December 2013 - 11:58 AM

I've been under the impression that it wants the actual name you've given the device. At least that's what I do, but I never use default names. 


"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#48 OFFLINE   Steve

Steve

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 22,544 posts
Joined: Aug 22, 2006

Posted 24 December 2013 - 12:59 PM

Unless I'm doing something wrong, it doesn't look like the integrated Genie Go app can download while the app is in the background or the iPad screen has timed out. A download in progress will abort once the app is no longer actively running in the foreground.

 

This is a step backwards from the Genie Go app for iPhone, which continues to run in the background and notifies me as downloads complete.


/steve

#49 OFFLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 8,398 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 24 December 2013 - 01:35 PM

I noticed that too Steve, when I was putting the 14 Gb back in the new app.  I just start playing an hour program and it downloads the others.

 

Edit:  After I've put the download selections in the queue. . .



Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#50 OFFLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 8,398 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 25 December 2013 - 06:45 AM

Both the old GG (on iPad3) and the new DAFI spin endlessly (logging in on GG and 'Retrieving application configuration').

 

However the PC client works.  Something going on on the backend?

 

Edit:  After about 5 minutes, DAFI gives 'Unable to Retrieve Configuration' dialog.  Dismissing it continues the spin.



Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#51 OFFLINE   gpg

gpg

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,713 posts
  • LocationLong Island
Joined: Aug 18, 2006

Posted 25 December 2013 - 07:38 AM

DAFI is working for me.
HR24-200,HR23-700,HR21-200, HR21-100, HR34-700,
Sony KDS-R50XBR1,HDMI, LG 37LH40,HDMI Vizio 390-A1,HDMI,Sony KDL-40NX711, HDMI, Vizio VO320E, HDMI, SWM16 with DECA,
Sony STR-DG1000 AV Receiver optical cable connection for HR24-200, GenieGo

#52 OFFLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 8,398 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 25 December 2013 - 02:04 PM

Just tried it in home and after killing multi-task, it asked for login credentials and finally brought up home page.



Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#53 OFFLINE   tpm1999

tpm1999

    Legend

  • Registered
  • 319 posts
Joined: Sep 05, 2006

Posted 27 December 2013 - 05:29 PM

The app has been working great since I was able to download the correct version.  I suppose the next steps are unified iPhone and Android apps along with eventually building the Genie Go hardware into a future Genie itself. 


HR44-500 Genie
2 C41W-100 Wireless Genie Minis and WVB
Genie Go
SWM Dish


#54 OFFLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 8,398 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 27 December 2013 - 05:36 PM

'Currently Watching' is showing a program that is recording.  Not the program that we're watching on HR34-700.



Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#55 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 10,315 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 27 December 2013 - 08:12 PM

'Currently Watching' is showing a program that is recording.  Not the program that we're watching on HR34-700.

Hmm, that IS a tough one...


Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#56 OFFLINE   FussyBob

FussyBob

    Legend

  • Registered
  • 175 posts
Joined: Jan 11, 2009

Posted 28 December 2013 - 12:34 PM

But, if you have an iPad 1 you are out of luck.  The DirecTv app for iPad requires iOS 6+ to run.  The lack of memory in the iPad 1 does not allow for iOS6+.  So, no DirecTv on the iPad 1.

Can't even run the old app version.

 

This really sucks!  So I have a perfectly working iPad 1 that ran the previously DTV app flawlessly, enjoy watching programming on my back deck and now DTV is forcing me to buy another newer iPad.  Why couldn't they just keep the older app for us iPad 1 owners?



#57 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Fortuna! Fameux des Halles

  • DBSTalk Club
  • 11,967 posts
  • LocationWinters, California
Joined: Dec 02, 2010

Posted 28 December 2013 - 12:45 PM

It's a mystery to me. Some lay the blame at Apple's feet; others at the devs who make the GG software. 


"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#58 OFFLINE   Steve

Steve

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 22,544 posts
Joined: Aug 22, 2006

Posted 28 December 2013 - 02:35 PM

This really sucks!  So I have a perfectly working iPad 1 that ran the previously DTV app flawlessly, enjoy watching programming on my back deck and now DTV is forcing me to buy another newer iPad.  Why couldn't they just keep the older app for us iPad 1 owners?

Have you tried installing the directv iPhone app on the iPad 1? Not sure it'll install, but if it does, may be a way to continue to watch some programming.
/steve

#59 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 10,315 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 28 December 2013 - 08:45 PM

Have you tried installing the directv iPhone app on the iPad 1? Not sure it'll install, but if it does, may be a way to continue to watch some programming.

iPhone app only supports iOS6 or later as well


Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#60 OFFLINE   TheRatPatrol

TheRatPatrol

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,719 posts
  • LocationPhoenix, AZ
Joined: Oct 01, 2003

Posted 29 December 2013 - 10:10 AM

iPhone app only supports iOS6 or later as well


Actually its 6.1 or later. I had 6 and the iPad app wouldn't update until I upgraded.




spam firewall