Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Genie 0x07E5, Issues/Discussion


  • Please log in to reply
92 replies to this topic

#51 OFFLINE   lgb0250

lgb0250

    Legend

  • Registered
  • 254 posts
Joined: Jan 24, 2010

Posted 14 February 2014 - 08:37 AM

Received this update yesterday morning and have noticed considerable stuttering and pixelation on recording. At first I thought it was just poor camera work by Golf Channel and then decided to check what version I was on and realized this one was downloaded at 5am yesterday. Prior to that I would get an occasional short pixelation but no stuttering.

...Ads Help To Support This Site...

#52 OFFLINE   Vinny*

Vinny*

    Legend

  • Registered
  • 194 posts
Joined: May 17, 2008

Posted 14 February 2014 - 08:13 PM

Having to do a double reboot every time we get new software is getting old. The average customer who does not know about this sight will not know what to do.

Sent from my KFTT using DBSTalk mobile app

#53 OFFLINE   Trikally

Trikally

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
  • LocationSt. Louis
Joined: Feb 15, 2014

Posted 15 February 2014 - 11:12 AM

We are having a lot of "Searching for Server" issues. HR44-700 and C41W-100 are the models we own. There are three of the C41W-100's. 

When I check the Video Bridge the main light is Blue, and the one behind it is green (where things plug in) Everything on the Clients are green, same as the light where things plug in. We have unplugged, reset everything. Even hit the RED button on the main and then went to each room to reset the clients. Nothing has worked. 

 

However, when I go to the big box, it says everything is connected. As soon as I go to the big box though, and check the connection status everything starts to work again. It will then go out about 10 to 15 minutes later.

 

I'm done, and I'm so frustrated. We've had a guy come out before, and he said the connectors or something were bad so he had to replace them all. It didn't work, and now we are back to square one. 

 

Is the server the main box? Is there something that is blocking a signal to the rest? The box is in my brothers room, and his Xbox is right underneath the main genie. Could his xbox be doing something? (This wasn't brought up when the guy was here however.) The WiFi box is across the house in a completely different room. The Video Bridge is in my room and is the correct amount of space away from my Mini Genie. 

 

 



#54 OFFLINE   mrphil

mrphil

    Cool Member

  • Registered
  • 50 posts
Joined: Dec 11, 2011

Posted 15 February 2014 - 12:35 PM

Received this latest 'update' the first of the week. Waited almost 72 hours, still no What's On, Genie Recommends, YouTube, nor Pandora. Performed a double reset, waited another 72 hours....ditto. Just performed a single reset and within 2 minutes after the HR44-500 was back up, all is well.


 

(1) HR44-500 w/Ethernet / AM21 / Monsoon Vulkano 010410VL
USpeed AK-68UPSHDDS-BU Dock / WD30EURS 3TB Drive
(1) HR24-500 / Antec MX-1 Dock / WD20EVDS 2TB Drive
(2) C41-100 Clients / Monsoon Vulkano 010410VF


#55 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 14,856 posts
  • LocationNY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 15 February 2014 - 02:23 PM

We are having a lot of "Searching for Server" issues. HR44-700 and C41W-100 are the models we own.

Why not call DirecTV and replace the wireless clients with wired ones.  you will be glad you did.


Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#56 OFFLINE   NR4P

NR4P

    Dad

  • DBSTalk Club
  • 5,653 posts
  • LocationSunny Florida
Joined: Jan 15, 2007

Posted 15 February 2014 - 04:30 PM

We are having a lot of "Searching for Server" issues. HR44-700 and C41W-100 are the models we own. There are three of the C41W-100's. 

When I check the Video Bridge the main light is Blue, and the one behind it is green (where things plug in) Everything on the Clients are green, same as the light where things plug in. We have unplugged, reset everything. Even hit the RED button on the main and then went to each room to reset the clients. Nothing has worked. 

 

However, when I go to the big box, it says everything is connected. As soon as I go to the big box though, and check the connection status everything starts to work again. It will then go out about 10 to 15 minutes later.

 

I'm done, and I'm so frustrated. We've had a guy come out before, and he said the connectors or something were bad so he had to replace them all. It didn't work, and now we are back to square one. 

 

Is the server the main box? Is there something that is blocking a signal to the rest? The box is in my brothers room, and his Xbox is right underneath the main genie. Could his xbox be doing something? (This wasn't brought up when the guy was here however.) The WiFi box is across the house in a completely different room. The Video Bridge is in my room and is the correct amount of space away from my Mini Genie. 

 

 

Why not call DirecTV and replace the wireless clients with wired ones.  you will be glad you did.

 

If you could use wired in place of some of the wireless clients (aka Mini Wireless Genie), peds48 is correct it will be more stable.

 

However your post uses alot of terms and the word "box" alot.

See the highlighting.

 

HR44=Server or Genie

C41W=Wireless client or mini wireless Genie

 

The HR44 does not transmit anything over wi-fi to the wireless clents.

The Video Bridge is wired to the HR44 in some manner.

The Video Bridge sends WiFi signals to the wireless clients.

 

Not sure what all the other boxes are you reference.

 

But it wouldn't hurt to unplug the Xbox for a while and see if that improves your performance.

And if you have any WiFi repeaters or access points, share that info too please.



#57 OFFLINE   inkahauts

inkahauts

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 17,741 posts
Joined: Nov 13, 2006

Posted 16 February 2014 - 02:49 AM

We are having a lot of "Searching for Server" issues. HR44-700 and C41W-100 are the models we own. There are three of the C41W-100's.
When I check the Video Bridge the main light is Blue, and the one behind it is green (where things plug in) Everything on the Clients are green, same as the light where things plug in. We have unplugged, reset everything. Even hit the RED button on the main and then went to each room to reset the clients. Nothing has worked.

However, when I go to the big box, it says everything is connected. As soon as I go to the big box though, and check the connection status everything starts to work again. It will then go out about 10 to 15 minutes later.

I'm done, and I'm so frustrated. We've had a guy come out before, and he said the connectors or something were bad so he had to replace them all. It didn't work, and now we are back to square one.

Is the server the main box? Is there something that is blocking a signal to the rest? The box is in my brothers room, and his Xbox is right underneath the main genie. Could his xbox be doing something? (This wasn't brought up when the guy was here however.) The WiFi box is across the house in a completely different room. The Video Bridge is in my room and is the correct amount of space away from my Mini Genie.


What is set up in your home wireless network.

Also press and hold the select button on the remote for the wireless clients for 10 to 12 seconds. while you're holding The select button another screen will pop up. Scroll through it and find out What what your signal strength shows and can you let us know?

#58 OFFLINE   William1

William1

    Mentor

  • Registered
  • 80 posts
Joined: May 11, 2009

Posted 17 February 2014 - 03:07 PM

Hmmmm

Caller ID failed again. Ran the test, got the same phone line error. This time I ran the basic on-screen menu reset/reboot. Fixed the problem. Maybe....

 

Any ideas why I had this twice? Could I have gotten a poor software D/L? Doubtful, I know but I'd rather that than a bad HR-44 Think I should try a forced software update? Should I call them?


"Make a man a fire and he'll be warm for a day. Light
a man on fire and he'll be warm for the rest of his life."

#59 OFFLINE   inkahauts

inkahauts

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 17,741 posts
Joined: Nov 13, 2006

Posted 17 February 2014 - 03:14 PM

You didn't get bad firmware. It's likely from the bug that They know about and they are working to fix it but it's a slow process for this.

#60 OFFLINE   William1

William1

    Mentor

  • Registered
  • 80 posts
Joined: May 11, 2009

Posted 17 February 2014 - 03:18 PM

You didn't get bad firmware. It's likely from the bug that They know about and they are working to fix it but it's a slow process for this.

Phew, I was worried about a hardware issue. I can deal with a reboot from time to time.


"Make a man a fire and he'll be warm for a day. Light
a man on fire and he'll be warm for the rest of his life."

#61 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 14,856 posts
  • LocationNY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 17 February 2014 - 03:22 PM

Phew, I was worried about a hardware issue. I can deal with a reboot from time to time.

and FWIW, I would never say that CID has been (or will be for that matter!) rock solid.  


Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#62 OFFLINE   KoRn

KoRn

    Legend

  • Registered
  • 276 posts
Joined: Oct 21, 2008

Posted 17 February 2014 - 04:30 PM

HR34 here and lost all series recordings. Ticked! First time though.



#63 OFFLINE   William1

William1

    Mentor

  • Registered
  • 80 posts
Joined: May 11, 2009

Posted 17 February 2014 - 04:35 PM

CID had always worked reliably where I live. Until now.


"Make a man a fire and he'll be warm for a day. Light
a man on fire and he'll be warm for the rest of his life."

#64 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Honi Soit Qui Mal Y Pense.

  • DBSTalk Club
  • 14,901 posts
  • LocationWinters, CA, between Napa and Sacramento
Joined: Dec 02, 2010

Posted 17 February 2014 - 04:40 PM

Hr44/700
20140203-26DE

Skip to Tick feature has a confusing 3-4 second lag that prevents the user from comprehending where the tracking actually is, compared to where the tracking display bar is. This issue has existed in the past 3 or so upgrades.

How do you initiate your Skip to Tick? 


"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#65 OFFLINE   inkahauts

inkahauts

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 17,741 posts
Joined: Nov 13, 2006

Posted 17 February 2014 - 04:50 PM

While fast forwarding hit the skip button or rewinding hit the replay button.

#66 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 14,856 posts
  • LocationNY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 17 February 2014 - 04:52 PM

CID had always worked reliably where I live. Until now.

Exactly!!!  point made


Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#67 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Honi Soit Qui Mal Y Pense.

  • DBSTalk Club
  • 14,901 posts
  • LocationWinters, CA, between Napa and Sacramento
Joined: Dec 02, 2010

Posted 17 February 2014 - 06:27 PM

While fast forwarding hit the skip button or rewinding hit the replay button.

I was asking itzme.....


"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#68 OFFLINE   itzme

itzme

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,590 posts
Joined: Jan 17, 2008

Posted 17 February 2014 - 10:29 PM

How do you initiate your Skip to Tick? 

While fast forwarding hit the skip button or rewinding hit the replay button. 



#69 OFFLINE   sriggins

sriggins

    AllStar

  • Registered
  • 114 posts
Joined: Jul 01, 2010

Posted 24 February 2014 - 12:34 AM

We are on 7e5 and we're getting the first bad pixellation (again on CBS, again on Amazing Race) since last fall.

 

I guess it's time to call DirecTV and demand a fix or new box.



#70 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Honi Soit Qui Mal Y Pense.

  • DBSTalk Club
  • 14,901 posts
  • LocationWinters, CA, between Napa and Sacramento
Joined: Dec 02, 2010

Posted 24 February 2014 - 12:58 AM

Occasional pixellation doesn't necessarily equate to a new DVR.


"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#71 OFFLINE   MysteryMan

MysteryMan

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 7,273 posts
  • LocationUSA
Joined: May 17, 2010

Posted 24 February 2014 - 04:10 AM

We are on 7e5 and we're getting the first bad pixellation (again on CBS, again on Amazing Race) since last fall.

 

I guess it's time to call DirecTV and demand a fix or new box.

The culprit could be your CBS affiliate. Our local CBS affiliate is notorious for equipment failures and transmission issues. 


DIRECTV customer since 1995.


#72 OFFLINE   hasan

hasan

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,920 posts
  • LocationOgden, IA
Joined: Sep 22, 2006

Posted 28 February 2014 - 09:13 AM

We are on 7e5 and we're getting the first bad pixellation (again on CBS, again on Amazing Race) since last fall.

 

I guess it's time to call DirecTV and demand a fix or new box.

If you can get your CBS over the air on the TV itself (with an antenna), look at it there. I had this problem for 36 hours where the OTA signal was perfect and the HD-Local fro D* was stroboscopic (unwatchable) or 3 different DVRs. It was a problem between the local and D* which they finally got fixed.


...hasan, N0AN

SlimLine5-SWiMLNB/DECA/WHDVR
HR44-700, WD20EURX 2 TB eSATA/ThermalTake Max 5 Enclosure

HR24-200, WD20EVDS 2 TB eSATA/ThermalTake Dock
HR24-200, H21-200. Samsung UN60C6400 60" LED/LCD
DirecTV since 1995

#73 OFFLINE   ischmidt

ischmidt

    Cool Member

  • Registered
  • 15 posts
Joined: Oct 10, 2007

Posted 01 March 2014 - 08:41 PM

My HR34 got 7e5 OTA overnight Thursday.  Since then, both shows it's recorded (Grimm on NBC and Mythbusters on Discovery) have experienced a serious problem: at a specific point, the picture freezes but the sound keeps going.  (The frozen picture in both instances is perfectly clear, no pixilation).  The recording will play sound-only to the end of the show, but all attempts to trick play past the point where the picture freezes will magically warp back to immediately before the freeze.

 

Incidentally, the problem is with the recording itself; the same symptoms occur when attempting to play it back on my networked HR2xes.


Edited by ischmidt, 01 March 2014 - 08:44 PM.

D* and NFLST since 9/97

#74 OFFLINE   DBSTalkUser01

DBSTalkUser01

    Cool Member

  • Registered
  • 12 posts
  • LocationMichigan
Joined: Jan 08, 2014

Posted 06 March 2014 - 04:49 PM

My HR34 got 7e5 OTA overnight Thursday.  Since then, both shows it's recorded (Grimm on NBC and Mythbusters on Discovery) have experienced a serious problem: at a specific point, the picture freezes but the sound keeps going.  (The frozen picture in both instances is perfectly clear, no pixilation).  The recording will play sound-only to the end of the show, but all attempts to trick play past the point where the picture freezes will magically warp back to immediately before the freeze.

 

Incidentally, the problem is with the recording itself; the same symptoms occur when attempting to play it back on my networked HR2xes.

Me too - locked up rock solid last night and had to do a red button reset.

Today, recording of Dan Patrick on Audience channel freezes about 1:30 into recording but audio continues.

Had this a lot last fall, then was fixed.  Appears to be back with this version...



#75 OFFLINE   Devo1237

Devo1237

    Legend

  • Registered
  • 388 posts
Joined: Apr 22, 2008

Posted 06 March 2014 - 09:50 PM

My HR34 got 7e5 OTA overnight Thursday. Since then, both shows it's recorded (Grimm on NBC and Mythbusters on Discovery) have experienced a serious problem: at a specific point, the picture freezes but the sound keeps going. (The frozen picture in both instances is perfectly clear, no pixilation). The recording will play sound-only to the end of the show, but all attempts to trick play past the point where the picture freezes will magically warp back to immediately before the freeze.

Incidentally, the problem is with the recording itself; the same symptoms occur when attempting to play it back on my networked HR2xes.


Had the same issue on a couple different shows. Then this last week every time I key in a channel number, all I get is a blank screen until I scroll up or down a channel or two. Finally got around to rebooting the thing and it comes back up with all our recordings missing. Groan. Trying another reboot now.


Sent from my iPhone using DBSTalk mobile app




Protected By... spam firewall...And...