Jump to content

Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

rf remote problems


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 OFFLINE   supermod38

supermod38

    Mentor

  • DBSTalk Club
  • 62 posts
  • LocationCentral VA.
Joined: Jan 16, 2013

Posted 12 February 2014 - 10:35 AM

i have the hr34 genie, tried to program my RC65R remote to use in RF mode.

 

programing went well,  remote light flashed just like the instructions said it  would.

however now the remote does not work  at all.!!!! had to set it back to IR,

 

tried many times with another RC65r remote with the same result.

have they done something funky with the software in the genie or am i just to damn old to know what i am doing??? :bang


I'm not here for a long time, just a GOOD time!
HR34 lease- Vizio 26"
C-31-lease-32" Emerson
HR24-owned-RCA 46"

H24- owned- :righton:


#2 OFFLINE   coconut13

coconut13

    Legend

  • Registered
  • 122 posts
Joined: Apr 14, 2013

Posted 12 February 2014 - 10:43 AM

i have the hr34 genie, tried to program my RC65R remote to use in RF mode.

 

programing went well,  remote light flashed just like the instructions said it  would.

however now the remote does not work  at all.!!!! had to set it back to IR,

 

tried many times with another RC65r remote with the same result.

have they done something funky with the software in the genie or am i just to damn old to know what i am doing??? :bang

I don't know how you went through the programming process, but you have to use the 6 digit receiver code to program to that specific receiver for RF. Just getting a remote in RF won't program it for a specific receiver. And I also noticed that you have an RC65R remote. You need an RC65RX remote. The X meaning it is RF capable. The RC65R remote is not capable of RF programming.


Edited by coconut13, 12 February 2014 - 10:46 AM.


#3 OFFLINE   supermod38

supermod38

    Mentor

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 62 posts
  • LocationCentral VA.
Joined: Jan 16, 2013

Posted 12 February 2014 - 11:20 AM

I don't know how you went through the programming process, but you have to use the 6 digit receiver code to program to that specific receiver for RF. Just getting a remote in RF won't program it for a specific receiver. And I also noticed that you have an RC65R remote. You need an RC65RX remote. The X meaning it is RF capable. The RC65R remote is not capable of RF programming.

I did enter the six digit code on the remote.

 

this remote has ALWAYS worked in rf mode before so i don't understand your statement about a RC65RX.


I'm not here for a long time, just a GOOD time!
HR34 lease- Vizio 26"
C-31-lease-32" Emerson
HR24-owned-RCA 46"

H24- owned- :righton:


#4 OFFLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,429 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 12 February 2014 - 11:23 AM

The R after the number signifies that the remote is RF capable.

The X means that it has 2 way communication with an HR24 or newer receiver.

You do have to use the last 6 digits of the receiver code as part of the process.

 

The receiver has to be put in RF mode also. Go into the menu section for the remote and switch the receiver to RF mode first and then program the remote to RF.


Edited by jimmie57, 12 February 2014 - 11:25 AM.

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM,   HR24-100 HDMI to 32" Sharp LED,
HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#5 OFFLINE   supermod38

supermod38

    Mentor

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 62 posts
  • LocationCentral VA.
Joined: Jan 16, 2013

Posted 12 February 2014 - 12:10 PM

The R after the number signifies that the remote is RF capable.

The X means that it has 2 way communication with an HR24 or newer receiver.

You do have to use the last 6 digits of the receiver code as part of the process.

 

The receiver has to be put in RF mode also. Go into the menu section for the remote and switch the receiver to RF mode first and then program the remote to RF.

all this was done.....................................just as you stated, just not getting a response after progaminmg and it will not work in IR until i change it back to IR....................


I'm not here for a long time, just a GOOD time!
HR34 lease- Vizio 26"
C-31-lease-32" Emerson
HR24-owned-RCA 46"

H24- owned- :righton:


#6 OFFLINE   supermod38

supermod38

    Mentor

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 62 posts
  • LocationCentral VA.
Joined: Jan 16, 2013

Posted 12 February 2014 - 12:23 PM

OK, problem solved.................... you should know that my age had a lot to do with this problem,!!!!!

 

I was not pointing the remote directly at the receiver therefore it was not taking the change.  I just programed both RF rermotes to the HR34 with no problem.!!!


I'm not here for a long time, just a GOOD time!
HR34 lease- Vizio 26"
C-31-lease-32" Emerson
HR24-owned-RCA 46"

H24- owned- :righton:


#7 OFFLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,429 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 12 February 2014 - 12:25 PM

Changing the Receiver to RF:

Menu, Settings, Remote, choose IR/RF Setup and choose RF.

 

Then,

Taken from the manual:

 

Activating the RF Transmitter

To activate the RF transmitter on your DIRECTV Remote

Control, perform the following steps:

 

1. Locate the 12 digit Receiver ID (RID) number of your DIRECTV Receiver. You can find the RID number on the back panel of your receiver, or inside the CAM access door next to the reset button.

 

2. Write down the last six digits of the RID number.

 

3. Slide the mode switch to DIRECTV, AV1, or AV2.

 

4. Press and hold the MUTE and SELECT keys until the green light under the selected switch flashes twice and release both keys.

 

5. Using the number keys, enter 9 6 1. (The green light flashes twice.)

 

6. Press and release CHAN. (The green light flashes twice.)

 

7. Using the NUMBER keys, enter the the last six digits of the RID number. (See step 2 above.)

 

8. Press and release the SELECT key. (The green light flashes twice.)


Edited by jimmie57, 12 February 2014 - 12:30 PM.

  • supermod38 likes this

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM,   HR24-100 HDMI to 32" Sharp LED,
HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#8 OFFLINE   supermod38

supermod38

    Mentor

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 62 posts
  • LocationCentral VA.
Joined: Jan 16, 2013

Posted 12 February 2014 - 12:30 PM

Changing the Receiver t RF:

Menu, Settings, Remote, choose IR/RF Setup and choose RF.

 

Then,

Taken from the manual:

 

Activating the RF Transmitter

To activate the RF transmitter on your DIRECTV Remote

Control, perform the following steps:

 

1. Locate the 12 digit Receiver ID (RID) number of your DIRECTV Receiver. You can find the RID number on the back panel of your receiver, or inside the CAM access door next to the reset button.

 

2. Write down the last six digits of the RID number.

 

3. Slide the mode switch to DIRECTV, AV1, or AV2.

 

4. Press and hold the MUTE and SELECT keys until the green light under the selected switch flashes twice and release both keys.

 

5. Using the number keys, enter 9 6 1. (The green light flashes twice.)

 

6. Press and release CHAN. (The green light flashes twice.)

 

7. Using the NUMBER keys, enter the the last six digits of the RID number. (See step 2 above.)

 

8. Press and release the SELECT key. (The green light flashes twice.)

i forgot the step that says you MUST point remote at the RECEIVER.!!!!


I'm not here for a long time, just a GOOD time!
HR34 lease- Vizio 26"
C-31-lease-32" Emerson
HR24-owned-RCA 46"

H24- owned- :righton:


#9 OFFLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,429 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 12 February 2014 - 12:30 PM

OK, problem solved.................... you should know that my age had a lot to do with this problem,!!!!!

 

I was not pointing the remote directly at the receiver therefore it was not taking the change.  I just programed both RF rermotes to the HR34 with no problem.!!!

I understand, I am 70.

Thanks for the update and glad you got it working for you.


DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM,   HR24-100 HDMI to 32" Sharp LED,
HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#10 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 10,359 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 12 February 2014 - 08:18 PM

i forgot the step that says you MUST point remote at the RECEIVER.!!!!

Not sure where you are getting this form as there is no need to point the remote at the receiver, only with the RC71.  The change is done to the box via using the remote to navigate to the menus, and then another changed is done to the remote by the user not the receiver 


Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#11 OFFLINE   supermod38

supermod38

    Mentor

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 62 posts
  • LocationCentral VA.
Joined: Jan 16, 2013

Posted 13 February 2014 - 06:22 AM

Not sure where you are getting this form as there is no need to point the remote at the receiver, only with the RC71.  The change is done to the box via using the remote to navigate to the menus, and then another changed is done to the remote by the user not the receiver 

I tried and tried to program the remote with NO luck until the remote was pointed at the receiver.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


I'm not here for a long time, just a GOOD time!
HR34 lease- Vizio 26"
C-31-lease-32" Emerson
HR24-owned-RCA 46"

H24- owned- :righton:





spam firewall