Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Slingbox with THR22?


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 OFFLINE   bldxyz

bldxyz

    AllStar

  • Registered
  • 68 posts
Joined: Aug 17, 2006

Posted 19 May 2014 - 01:51 PM

A Slingbox 500 has come into my hands. I'm wondering if anyone else with a THR22 has it, and I'm curious about HDMI splitting instead of passthrough.

 

 

Slingbox has a knowledgebase article and video about HDMI, HDCP and SOC. They recommend putting the Slingbox between the set top box (THR22) and your TV (or AV Receiver), but also putting Component between the set top box and Slingbox, so that programs that require DHCP can have a route through.

 

I'm thinking that I'd rather not give up the HDMI connection between my THR22 and my TV for premium content, losing (or having to bypass with Optical Audio) the digital audio in the process. Instead, I am thinking about:

  1. using an HDMI splitter on the way out of the THR22, sending one directly to my AV Receiver, and sending the other to Slingbox, or
  2. Only sending Component to the Slingbox, and sending HDMI directly to the AV Receiver (sans splitter)

Thoughts?



...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   harsh

harsh

    Beware the Attack Basset

  • Registered
  • 19,423 posts
  • LocationSalem, OR
Joined: Jun 14, 2003

Posted 19 May 2014 - 03:05 PM

Splitters can bring significant complication; especially if the TV doesn't respond to HDMI/HDCP queries when it is in standby.  Instead of getting an image, you may get an error screen.

 

DIRECTV's method of handling component output on flagged content may also present some obstacles to going that route (again, depending on DIRECTV's future handling of DRM).  That said, it is probably the route to go until DRM becomes a more serious problem.


Too often we enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thought. -- JFK


#3 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 12,380 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 19 May 2014 - 03:09 PM

I am afraid that DirecTV uses SOC as well as DHCP. So if the TV is OFF, you will get no picture at all on your Sling Player.  Your best bet is to use a DirecTV solely for the Slingbox, or try using a powered HDMI splitter that keep the HDMI handshake "alive" even when the TV is OFF


Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#4 OFFLINE   sbl

sbl

    Icon

  • DBSTalk Club
  • 851 posts
Joined: Jul 21, 2007

Posted 27 May 2014 - 11:31 AM

I have a Hauppauge HDDVR with HDMI passthrough and I can confirm that if the TV is off, the HDDVR sees no signal. That, combined with SOC, means that I had to switch to component input to get my recordings (which worked and it looked ok.)


Steve

My Setup





Protected By... spam firewall...And...