Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Geniego "Unable to add your device" - Fails diagnostic step 6


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 OFFLINE   mrc3

mrc3

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
Joined: Jun 09, 2014

Posted 10 June 2014 - 07:16 AM

Moving this topic from Windows 8 since it appears that this issue is not Windows 8(.1) related as others have gotten this latest version to work on 8.

 

My home installation works fine on my Windows 7 box, but on my Samsung Ativ Book 9 ultrabook it fails with the topic title message.

 

I have disabled windows firewall.

 

Is there any way to get more details out of what geniego is complaining about? 

 

Does anybody have any suggestions on what to try next?

 

Thanks in advance,

Mike

 



...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   mc2014

mc2014

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Apr 25, 2014

Posted 11 June 2014 - 03:20 AM

Aside from Windows firewall, is there anything else active on the affected computer that would block SSDP or port 1900? (aside from a firewall, some antivirus programs will do it.) If not, then you might want to try restoring factory defaults on the application (there should be a button from the system info link when you get the error message.)

 

Test 6 is for communication with the Geniego itself.



#3 ONLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 8,820 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 11 June 2014 - 04:40 AM

In particular, I believe it was 'Avast' AV software that had to be turned off for installation.  I have 8.1 on a laptop and tablet running DAFI with Microsoft Security Essentials / Defender with no problem.



Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#4 OFFLINE   mrc3

mrc3

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 7 posts
Joined: Jun 09, 2014

Posted 11 June 2014 - 04:45 PM

Well it has MS Defender which does seem like it would have anything that would get in the way.  Microsoft Firewall has been temporarily disabled.

 

It has a bunch of Samsung software, but nothing that is too apparent with regards to blocking any sort of network traffic.

 

I restored factory defaults and ended up back at the same roadblock.

 

I'm fairly network savy (I wrote high security internet firewalls for part of my career).  But diagnostic tools for WIndows 8.1 are definately new to me.

 

Is there anything that I can install on the windows 8 box which tell me which process/application is intercepting the specific traffic required to complete this process?  Clearly it has connectivity to the device because it can see the used spaced on the geniego.

 

Mike

 



#5 OFFLINE   mrc3

mrc3

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 7 posts
Joined: Jun 09, 2014

Posted 12 June 2014 - 05:13 PM

More info:  I tell it I want to "upload the log" but before I back out of it, I go looking around for files.

 

In \AppData\Roaming\Directv\Go\ClientLog\debugLog\geniego.txt I have the following

 

1402613870202 [10264] ERROR ndsclient.CNdsDrmClientApi: NDS_DrmVerInit, rv=0x00000001
1402613870202 [10264] ERROR CServiceManager: @925 of CServiceManager::ActivateClient Nds Exception: Agent could not be started - Error Code: 1
1402613876063 [10264] ERROR ndsclient.CNdsDrmClientApi: NDS_DrmVerInit, rv=0x00000001
1402613876063 [10264] ERROR CServiceManager: @925 of CServiceManager::ActivateClient Nds Exception: Agent could not be started - Error Code: 1
1402613882961 [10264] ERROR ndsclient.CNdsDrmClientApi: NDS_DrmVerInit, rv=0x00000001
1402613882961 [10264] ERROR CServiceManager: @925 of CServiceManager::ActivateClient Nds Exception: Agent could not be started - Error Code: 1
1402613883257 [10812] ERROR CLoggerHelper:
QewPlayer.ActivationPage::ProcessErrorMessage    Agent could not be started1402613917350 [5676] ERROR CSecureCertificates: Invalid m_pNdsAgent ptr
1402613917351 [5676] ERROR CServiceManager: @448 of CServiceManager::SendLog CertificateException: INVALID_PTR - Error Code: 112
 

Do any windows 8 developers have any idea how to get past this? 

Thanks



#6 OFFLINE   prushing

prushing

    Icon

  • Registered
  • 536 posts
Joined: Feb 14, 2007

Posted 12 June 2014 - 10:32 PM

look in the ClientLog directory and see if you Exception.log.txt, that appears to capture the details of the exceptions. This error looks to be a problem initializing, so check InitLog.log.txt

 

Are you sure you have allowed DTV processes to reach out of the network? Check QewPlayerDiagnosticInfo.txt and see if the NDS server says reachable, it should be at the bottom.

 

DTV also updated the software, so make sure you get the latest one.



#7 OFFLINE   mrc3

mrc3

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 7 posts
Joined: Jun 09, 2014

Posted 13 June 2014 - 04:18 PM

Nope nothing in the besides the listed directory structure.

 

The Windows 7 box sitting on the switch right next to it has access.  I am not getting any denied audits on the firewall.

 

I updated the laptop to the latest software yesterday in the hopes they addressed this issue.

 

The current contents of the file is:

1402697336045 [11232] ERROR CLoggerHelper:
QewPlayer.DongleRegistrationManager::DumpRegistrationData  InstanceCertificate is null1402697336046 [11232] ERROR CLoggerHelper:
QewPlayer.DongleRegistrationManager::DumpRegistrationData  InstancePrivateKey is null1402697336046 [11232] ERROR CLoggerHelper:
QewPlayer.DongleRegistrationManager::DumpRegistrationData  ClientUUID is null1402697336046 [11232] ERROR CLoggerHelper:
QewPlayer.DongleRegistrationManager::DumpRegistrationData  ClientName is null1402697336047 [11232] ERROR CLoggerHelper:
QewPlayer.DongleRegistrationManager::DumpRegistrationData  LocalRouter is null1402697337105 [11232] ERROR CLoggerHelper:
QewPlayer.DongleRegistrationManager::DumpRegistrationData  InstanceCertificate is null1402697337105 [11232] ERROR CLoggerHelper:
QewPlayer.DongleRegistrationManager::DumpRegistrationData  InstancePrivateKey is null1402697337106 [11232] ERROR CLoggerHelper:
QewPlayer.DongleRegistrationManager::DumpRegistrationData  ClientUUID is null1402697337106 [11232] ERROR CLoggerHelper:
QewPlayer.DongleRegistrationManager::DumpRegistrationData  ClientName is null1402697337106 [11232] ERROR CLoggerHelper:
QewPlayer.DongleRegistrationManager::DumpRegistrationData  LocalRouter is null1402697356314 [9836] ERROR ndsclient.CNdsDrmClientApi: NDS_DrmVerInit, rv=0x00000001
1402697356315 [9836] ERROR CServiceManager: @925 of CServiceManager::ActivateClient Nds Exception: Agent could not be started - Error Code: 1
1402697361835 [9836] ERROR ndsclient.CNdsDrmClientApi: NDS_DrmVerInit, rv=0x00000001
1402697361835 [9836] ERROR CServiceManager: @925 of CServiceManager::ActivateClient Nds Exception: Agent could not be started - Error Code: 1
1402697365931 [9836] ERROR ndsclient.CNdsDrmClientApi: NDS_DrmVerInit, rv=0x00000001
1402697365931 [9836] ERROR CServiceManager: @925 of CServiceManager::ActivateClient Nds Exception: Agent could not be started - Error Code: 1
1402697366119 [11132] ERROR CLoggerHelper:
QewPlayer.ActivationPage::ProcessErrorMessage    Agent could not be started

 

THe only other files with a modification time that correspond to this look to be a bunch of downloaded .bin files in the station directory.

 

MIke



#8 OFFLINE   Kash76

Kash76

    Legend

  • Registered
  • 205 posts
Joined: Aug 09, 2002

Posted 16 June 2014 - 11:46 AM

I had this problem with my work laptop that runs Symantec's SEP. I kept trying and it eventually went through and I can successfully use the application. Brute force I guess :)


Kash76
--
HR44-500 --> Panasonic Plasma 50" via HDMI

C41-700 --> Panasonic Plasma 42" via HDMI

H25 --> HDMI split to Vizio 24" 720p & Vizio 24" 1080p 


#9 OFFLINE   mrc3

mrc3

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 7 posts
Joined: Jun 09, 2014

Posted 17 June 2014 - 09:08 PM

I guess I will just need to punt on this until Windows 8.1 is official supported such that Tech support will give me the time of day with regards to getting this to work.

 

Mike

 



#10 OFFLINE   Joe Tylman

Joe Tylman

    Legend

  • Registered
  • 366 posts
Joined: Dec 13, 2012

Posted 18 June 2014 - 11:37 PM

Have you tried loading it safe mode with networking?


All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#11 OFFLINE   mrc3

mrc3

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 7 posts
Joined: Jun 09, 2014

Posted 19 June 2014 - 07:11 AM

Hmm, no actually I haven't.  I'll try that.  With windows 8 do you still get into the safe mode prompt by beating on F8 during power on?






Protected By... spam firewall...And...