Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

ask Dish and dbstalk: DPP 44


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 OFFLINE   ayalbaram

ayalbaram

    Legend

  • Registered
  • 135 posts
Joined: Aug 04, 2003

Posted 17 July 2004 - 07:28 PM

Is anyone here using a dpp 44 with their 921. I am a retailer who has a customer attempting to do this and he is getting 2 error messages. first error 623 the error 613. the 921 is on port one of the switch and a 508 is on port 2 of the 44 and works fine. the power inverter is on port one between the switch and the separator. The 921 is running L186. Anyone out there who can help please I'd greatly appriciate it.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Moorebid

Moorebid

    Mentor

  • Registered
  • 35 posts
Joined: Jun 07, 2004

Posted 18 July 2004 - 05:11 AM

Probably a dumb question, but are they using the DishPro+ splitter to feed the 921's two inputs? 'Cause otherwise they'd need to be using 2 ports on the switch.

#3 OFFLINE   Mark Lamutt

Mark Lamutt

    Your Neighborhood Liasion

  • Registered
  • 12,527 posts
Joined: Mar 23, 2002

Posted 18 July 2004 - 10:01 PM

I don't have a DPP44, so I can't offer any real suggestions other than trying to run the line that splits to the 921's inputs from one of the ports that doesn't have the power inserter attached. I have no idea if that'll do anything, but it's worth a shot.
Mark Lamutt
markdl@dbstalk.com
Your DBSTalk.Com Community Liaison to Dish Network

#4 OFFLINE   ayalbaram

ayalbaram

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 135 posts
Joined: Aug 04, 2003

Posted 19 July 2004 - 08:33 AM

we are using a dp separator

#5 OFFLINE   keitheva

keitheva

    Legend

  • Registered
  • 156 posts
Joined: Aug 23, 2002

Posted 21 July 2004 - 11:35 AM

ayalbaram, please post your findings here - I'm sure I'm not the only one interested to know if this configuration will work with the 921.

thanks,
-keith

#6 OFFLINE   Scott Greczkowski

Scott Greczkowski

    Banned User

  • Banned User
  • 6,968 posts
Joined: Mar 21, 2002

Posted 21 July 2004 - 11:55 AM

I got it working fine.

http://www.satellite...ead.php?t=22958

#7 OFFLINE   sampatterson

sampatterson

    Icon/Supporter

  • Gold Members
  • 726 posts
Joined: Aug 27, 2002

Posted 21 July 2004 - 12:27 PM

Mine just arrived today and I am going to install it tonight on my 2 921s with 2 separators.

#8 OFFLINE   keitheva

keitheva

    Legend

  • Registered
  • 156 posts
Joined: Aug 23, 2002

Posted 21 July 2004 - 12:57 PM

Mine just arrived today and I am going to install it tonight on my 2 921s with 2 separators.


Sam, is the power inserter included, or do you have to buy that separately?

Thanks,
-Keith

#9 OFFLINE   sampatterson

sampatterson

    Icon/Supporter

  • Gold Members
  • 726 posts
Joined: Aug 27, 2002

Posted 21 July 2004 - 01:15 PM

It is included according to dishstore.net. I am still at work so haven't opened it yet.

#10 OFFLINE   leemathre

leemathre

    Legend

  • Registered
  • 211 posts
Joined: Sep 25, 2003

Posted 22 July 2004 - 07:16 AM

I was able to get a DPP44 from a local retailer. He had just one unit and I got it for $179. The power inverter was included. The retailer did not have any separators, so I have ordered two from Dishstore.net. They will ship today. I plan to use the separators for my 921 and my 721.

#11 OFFLINE   jsa_usenet

jsa_usenet

    AllStar

  • Registered
  • 57 posts
Joined: Oct 07, 2003

Posted 30 July 2004 - 11:01 PM

Did you get this to work? It would not work with my 921 in this configuration...according to the CSR, the separators aren't supported by the 921 yet.

I was able to get a DPP44 from a local retailer. He had just one unit and I got it for $179. The power inverter was included. The retailer did not have any separators, so I have ordered two from Dishstore.net. They will ship today. I plan to use the separators for my 921 and my 721.



#12 OFFLINE   Mike123abc

Mike123abc

    Hall Of Fame/Supporter

  • Gold Members
  • 2,818 posts
Joined: Jul 19, 2002

Posted 31 July 2004 - 12:13 AM

Did you get this to work? It would not work with my 921 in this configuration...according to the CSR, the separators aren't supported by the 921 yet.


The last release of software 1.86 included support of the separator, several have reported succes with using the 921 and the DPP44 w/separator.

#13 OFFLINE   jsa_usenet

jsa_usenet

    AllStar

  • Registered
  • 57 posts
Joined: Oct 07, 2003

Posted 31 July 2004 - 07:53 AM

Note: To date, I can only get this to work on ports 2, 3 or 4 of the DPP44 switch, not port 1 with the power inserter.

The last release of software 1.86 included support of the separator, several have reported succes with using the 921 and the DPP44 w/separator.



#14 OFFLINE   sampatterson

sampatterson

    Icon/Supporter

  • Gold Members
  • 726 posts
Joined: Aug 27, 2002

Posted 31 July 2004 - 09:41 AM

I am using it on port 1, and 2 with my 921s. Sounds like something might be defective. I used all new cables RG-6 1 ft cables from Rat Shack (from wall to power inserter, inserter to separator, and separator to inputs)

#15 OFFLINE   jsa_usenet

jsa_usenet

    AllStar

  • Registered
  • 57 posts
Joined: Oct 07, 2003

Posted 31 July 2004 - 05:33 PM

I used a short run from the switch to the power inserter, power inserter to the separator was RG6 quad shield, about 25 ft., from the separator to the receiver was two rat shack 1ft. cables.

I am using it on port 1, and 2 with my 921s. Sounds like something might be defective. I used all new cables RG-6 1 ft cables from Rat Shack (from wall to power inserter, inserter to separator, and separator to inputs)


Model ID: ViP-622 (2 Units)
Software Version: L3.60
Satellite: Dish 500x2 - Orbits 119/110 61.5
Terrestrial: N/A




spam firewall