Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Upgrading to directv hd question


  • This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 OFFLINE   land5150

land5150

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
Joined: Aug 28, 2004

Posted 28 August 2004 - 10:02 AM

I am a current directv customer 5 yrs. I have a 2 lnb dish. I have a hdtv and buying a directv hd reciever today. Do I absolutely have to change my dish for hd or can I use the existing one?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   boba

boba

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,580 posts
Joined: May 23, 2003

Posted 28 August 2004 - 10:12 AM

If you want to continue watching SD programming you can continue to use your existing dish. Seeing Directv broadcasts their HD channels off the 110 & 119 satellites it would be advisable to upgrade to the phase 3 dish if you expect to watch HDTV from Directv.

#3 OFFLINE   RAD

RAD

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,084 posts
  • LocationDripping Springs, TX
Joined: Aug 05, 2002

Posted 28 August 2004 - 12:02 PM

You don't say what slots your 2 LNB dish is looking at. 110 has ESPN, Showtime, DIscovery, HDNet Movies and channel 84 which is currently the Olympics feed. The other HD channels are on 119.

See post My Setup for configuration info.


#4 OFFLINE   Shappyss

Shappyss

    AllStar

  • Registered
  • 88 posts
Joined: Jun 26, 2004

Posted 28 August 2004 - 12:35 PM

You may want to wait a month to upgrade your dish if it is not free. I no i wouldn't be able to wait for that long for HD but their is a rumor that a new dish is comming out pretty soon that will look at two other sats with more HD.




Protected By... spam firewall...And...