Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

How fast is your Internet Connection?


  • Please log in to reply
357 replies to this topic

#201 OFFLINE   dtv757

dtv757

    Icon

  • Registered
  • 757 posts
  • Location757
Joined: Jun 03, 2006

Posted 03 August 2012 - 04:23 AM

I cant get FiOS so my speeds are kinda backwards lol

Home Vz DSL 3meg
Posted Image

VZW 4G LTE when im at school
Posted Image

DIRECTV customer since SEPT 2000 (1) Genie (2) Genie Mini's (1) HR22-100 (1) HR23-700 all networked, total 10 live tunners!!-------------
SAYING NO TO CABLE .. PRICELESS
There’s good TV there’s better TV and than there’s DIRECTV (the undisputed sports & HD leader in TV)
NOTE: my comments are my own personal options and in no way shape or form represent my employer


...Ads Help To Support This Site...

#202 OFFLINE   billsharpe

billsharpe

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,315 posts
  • LocationSouthern California
Joined: Jan 25, 2007

Posted 04 August 2012 - 05:33 PM

I have FiOS 25/25. I get 20/18 with a wireless connection and 30/30 with an Ethernet connection. Almost all the time I'm using wireless, but I plugged my laptop into my router to check the connected speed.
Bill

Family room: Sony Bravia KDL-40SL130
Living room: Sceptre 32 inch

#203 OFFLINE   olguy

olguy

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,234 posts
Joined: Jan 09, 2006

Posted 05 August 2012 - 06:56 AM

I was on Suddenlink 20/2 for the last year and most of the time exceeded 20 and frequently exceeded 30. Couple of weeks ago Suddenlink changed it to 30/2 for the same price. :lol: Strange thing is prior to going to 20/2 I was on their 10/.75 and for a long time could never get over 4 or 5 down. Guess their DOC SIS 1.0 system was way overloaded or something but the DOC SIS 3.0 has never given me a problem for more than a few hours occasionally.

Posted Image
Just another old geezer killin' time till time kills me.

#204 OFFLINE   phrelin

phrelin

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 13,553 posts
  • LocationNorthern California Redwoods
Joined: Jan 18, 2007

Posted 05 August 2012 - 10:50 AM

With Comcast as my ISP, using Comcast servers for tests...

Within the region, to San Jose, CA:
Posted Image

To Portland, OR:
Posted Image

To Boston, MA:
Posted Image

Did the last one twice, so apparently internet traffic is heavy?

"In a hundred years there'll be a whole new set of people."
"Always poke the bears. They sleep too much for their own good."

"If you're good enough, they'll talk about you." - Tom Harmon
A GEEZER who remembers watching TV in 1951 and was an Echostar customer from 1988 to 2008, now a Dish Network customer.
My AV Setup
My Slingbox Pro HD Experience
My Blog: The Redwood Guardian


#205 OFFLINE   mutelight

mutelight

    Godfather

  • Registered
  • 262 posts
Joined: Oct 06, 2008

Posted 01 September 2012 - 04:58 PM

Work:
Posted Image

Home ($40/mo):
Posted Image
HR22-100 50" Panasonic V10 Plasma 1080p (networked)
HR22-100 108" Panasonic AE4000 1080p (networked)
H21-100 65" Panasonic VT30 (networked)

Sirius Stiletto 2 (Premium Web)
..::Main Theater Room Pictures::..

#206 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • DBSTalk Club
  • 10,274 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 01 September 2012 - 11:03 PM

Work:
Posted Image

Home ($40/mo):
Posted Image


That's insane. Wish I worked for EA. Even at home that's crazy for the cost.

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#207 OFFLINE   naijai

naijai

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,137 posts
Joined: Aug 19, 2006

Posted 02 September 2012 - 01:34 PM

Work:
Posted Image

Home ($40/mo):
Posted Image


Oh WOW, Like WOW!!!!!!!! :eek2:
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.
Winston Churchill

DIRECTV employee since May 2003.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views DO NOT represent the views of DIRECTV

#208 OFFLINE   klang

klang

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,268 posts
  • LocationNear Houston, TX
Joined: Oct 14, 2003

Posted 22 March 2013 - 06:29 PM

Read in the paper today that Comcast doubled most everyone's speed in and around Houston. Sure nuf, early Christmas present from Comcast:

Posted Image

:)

#209 OFFLINE   gov

gov

    Legend

  • DBSTalk Club
  • 1,100 posts
Joined: Jan 10, 2013

Posted 22 March 2013 - 06:52 PM

Oooog.


did not need to see this thread.

$40/month gets me 1mbs on a good day. On weekends and evenings it slows down enough sometimes that the speedtest site won't work (I am not making that up).


There is a local bottleneck of some kind and evenings and weekends when there is a quite a bit of usage it slows down. Not bad tonight, but last few weekends when the weather was bad and many folks were stuck home they all logged on and slowed everybody's down. It was funny, around 10PM when kids would start going to bed, it would start speeding up, and usually by 11 it would be fine.

Rural wasteland here, alternative is Hughes (bad) or Exede (OMG!!). DSL is dead slow this far out, but I've heard at least that is consistently slow so you get used to it, no speed ups to tease you and then it staggers back down and you get disappointed.

#210 OFFLINE   funhouse69

funhouse69

    Icon

  • Registered
  • 669 posts
Joined: Mar 26, 2007

Posted 22 March 2013 - 06:53 PM

Mine from a few minutes ago...

Can't complain =)

Posted Image
Was with D* for over 10 years then switched to the dark-side a few years ago and haven't looked back. I truly enjoy the 50% savings and uninterrupted service

#211 OFFLINE   gov

gov

    Legend

  • DBSTalk Club
  • 1,100 posts
Joined: Jan 10, 2013

Posted 22 March 2013 - 07:00 PM

Forgot, Verizon has a service here now too.

Fast (12mps) and 60/month, but the monthly total data amount seemed low. I think Exede had a pretty low monthly quota too.


I was kinda hoping for 10 mps at 25/month and unlimited gigs, LOL.

#212 OFFLINE   TBoneit

TBoneit

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,290 posts
Joined: Jul 27, 2006

Posted 22 March 2013 - 07:21 PM

Tonight's results as of 9:20 PM Eastern at Home.

Posted Image

TB

Edited by TBoneit, 23 March 2013 - 10:22 AM.

Remember when your kids were the TV set's remote control?

#213 OFFLINE   coolman302003

coolman302003

    2014 NBA CHAMPIONS!

  • DBSTalk Club
  • 1,465 posts
  • LocationSoutheast
Joined: Jun 01, 2008

Posted 23 March 2013 - 04:00 AM

At work ... I believe they use an Enterprise level fiber service from Charter

Posted Image

#214 OFFLINE   machavez00

machavez00

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,646 posts
  • LocationPhoenix, Arizona
Joined: Nov 02, 2006

Posted 23 March 2013 - 05:26 AM

Work. It makes my home connection look like I'm still using 2400 buad dial up!
Posted Image

#215 OFFLINE   phrelin

phrelin

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 13,553 posts
  • LocationNorthern California Redwoods
Joined: Jan 18, 2007

Posted 24 March 2013 - 03:26 PM

Here's the last test results I reported here:

Posted Image


Posted Image


So today we got an email from Comcast (Xfinity) telling us we now have higher speed. All I had to do was reboot all the electronics in my entire household. So I did it. Then ran a series of speed tests:

Comcast's default test location:

Posted Image

North to Comcast in Portland OR:

Posted Image

East to Comcast in Boston, MA:

Posted Image

South to closest test source location:

Posted Image

Thanks loads, Comcast. :rolleyes: :nono:

"In a hundred years there'll be a whole new set of people."
"Always poke the bears. They sleep too much for their own good."

"If you're good enough, they'll talk about you." - Tom Harmon
A GEEZER who remembers watching TV in 1951 and was an Echostar customer from 1988 to 2008, now a Dish Network customer.
My AV Setup
My Slingbox Pro HD Experience
My Blog: The Redwood Guardian


#216 OFFLINE   klang

klang

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,268 posts
  • LocationNear Houston, TX
Joined: Oct 14, 2003

Posted 24 March 2013 - 04:00 PM

So today we got an email from Comcast (Xfinity) telling us we now have higher speed. All I had to do was reboot all the electronics in my entire household. So I did it. Then ran a series of speed tests:


What modem do you have? The higher speeds Comcast is rolling our require a modem that supports DOCSIS 3.0. I replaced the Comcast provided modem with a Motorola SB6121 a few months ago for DOCSIS 3.0 support.

#217 OFFLINE   phrelin

phrelin

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 13,553 posts
  • LocationNorthern California Redwoods
Joined: Jan 18, 2007

Posted 25 March 2013 - 12:10 AM

What modem do you have? The higher speeds Comcast is rolling our require a modem that supports DOCSIS 3.0. I replaced the Comcast provided modem with a Motorola SB6121 a few months ago for DOCSIS 3.0 support.

Yep, that's my problem, still plugging along with a SB5120. So I get to spend another $80. I guess it's worth it, right?

"In a hundred years there'll be a whole new set of people."
"Always poke the bears. They sleep too much for their own good."

"If you're good enough, they'll talk about you." - Tom Harmon
A GEEZER who remembers watching TV in 1951 and was an Echostar customer from 1988 to 2008, now a Dish Network customer.
My AV Setup
My Slingbox Pro HD Experience
My Blog: The Redwood Guardian


#218 OFFLINE   klang

klang

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,268 posts
  • LocationNear Houston, TX
Joined: Oct 14, 2003

Posted 25 March 2013 - 05:07 AM

Yep, that's my problem, still plugging along with a SB5120. So I get to spend another $80. I guess it's worth it, right?


Maybe ask Comcast for a new one? The article in the Houston paper said customers could call for a replacement, no charge. Assuming you are using a Comcast modem.

Worth it? Maybe if you are streaming a lot. I think most often the servers at the other end of the the pipe are the slowest point.

#219 OFFLINE   djlong

djlong

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,232 posts
  • LocationNew Hampshire
Joined: Jul 08, 2002

Posted 25 March 2013 - 05:19 AM

I got Fios when it was first installed in my area in September 2006. Later, some time after Fairpoint bought all the Verizon land/fiber equipment in ME/NH/VT, I got an upgrade from 15/2 to 30/15. That was absolutely screaming.

It's taken a few years but it seems that the other option have caught up with Fairpoint's "FAST" service and I wonder how they're going to react.

#220 OFFLINE   wilbur_the_goose

wilbur_the_goose

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,419 posts
Joined: Aug 16, 2006

Posted 25 March 2013 - 07:54 AM

VZ FiOS with 50/25 service:
Posted Image

Edited by wilbur_the_goose, 25 March 2013 - 08:01 AM.





Protected By... spam firewall...And...