Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

DATA COLLECTION: Stuck Aspect Ratio


  • Please log in to reply
140 replies to this topic

#126 OFFLINE   H2OSkier

H2OSkier

    Mentor

  • Registered
  • 43 posts
Joined: Jan 20, 2004

Posted 15 December 2005 - 02:51 PM

Last night, I think I noticed a pattern. If I have a recording going and switch from HD to SD I seem to get a SAR. I was recording a SD channel last night. I'll try and reproduce this again tonight.

Ken

...Ads Help To Support This Site...

#127 OFFLINE   djt

djt

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
Joined: Jun 13, 2004

Posted 24 December 2005 - 04:19 PM

I just had it happen with the following situation.
I switched from a satellite channel (Disney) to channel 2-1 (here in
Boston its PBS). I then used the guide to switch to channel
4-1 (CBS) which was showing 1080i HD (the Indy/Seattle game).
At first I got blank screen and normal audio on that channel.
I then tried changing channels up (to 5-1) and back down to (4-1)
while the screen was blank (figuring it may reset the channel and
I would get a picture). I did get the picture but it was vertically
squeezed to fit a 4x3 aspect: I was in stuck aspect mode.

#128 OFFLINE   Ainshi

Ainshi

    New Member

  • Registered
  • 6 posts
Joined: Jun 06, 2005

Posted 24 December 2005 - 04:22 PM

Since L273 our reciever gets stuck in HD always. I have been unable to switch it to SD every time we watch HD and it requires a reset every time. Along with this the aspect ratio is stuck in Stretch.

#129 OFFLINE   guruka

guruka

    Troublemaker/Supporter

  • Registered
  • 341 posts
Joined: Dec 27, 2003

Posted 25 December 2005 - 10:23 PM

I now have to reboot at LEAST once a day. Watching SD and then switching to HD the HD image is "squished" into a 4x3 frame. Time to do a soft boot. Watching HD and switching to SD, the SD image is stuck in stretch mode (and of course the HD/SD toggle stops working.) Time for another soft boot.

This used to happen every so often, now it happens every day, and sometimes more than once a day. Looks like L273 fixed missed timers (good) and made the SAR problem worse than it's EVER been since I got my 921 two years ago. (bad)

PULEEZE... fix the SAR problem already!

.....G

Enlightenment means never having another bad thing happen to you.

Hopper + Joey
Sats: 110/119/129
Samsung PN64F5500 Plasma


#130 OFFLINE   guruka

guruka

    Troublemaker/Supporter

  • Registered
  • 341 posts
Joined: Dec 27, 2003

Posted 27 December 2005 - 11:14 PM

Guess I spoke too soon. My 921 missed two off-air channel recurring (weekly) timers this evening. Rebooted and the timer started (show in progress.) So missed timers are NOT fixed in L.273.

.....G

Enlightenment means never having another bad thing happen to you.

Hopper + Joey
Sats: 110/119/129
Samsung PN64F5500 Plasma


#131 OFFLINE   langlin

langlin

    Godfather

  • Registered
  • 369 posts
Joined: Apr 08, 2005

Posted 28 December 2005 - 10:23 AM

I don't pretend to know why but the SAR on my 921 has increased sevenfold recently, it was about once a week and it is now every day and our viewing habits have no changed. This did not happen exactly when 273 downloaded so it doesn't seem to be that.
Sending pictures through the air is impossible, Television will never work!

Leon
Dish VIP722K
SW L6.62 Sat 1000 and 500 61.5/110/119/129
AbsoluteHD
Monitor Toshiba TW65x81 Component and Samsung HL-T7288W
Other Dish VIP612 SW L6.09

#132 OFFLINE   TBarclay

TBarclay

    AllStar

  • Registered
  • 96 posts
Joined: Mar 24, 2002

Posted 28 December 2005 - 04:47 PM

I've had a new TV since 11/1/05 and yesterday was the first time I encountered a SAR. I don't have any OTA stations so that's not a factor. I was working on the computer and when I turned around, I noticed the 4x3 SD station I'd been watching had all of a sudden stretched to fill the screen. I couldn't chance aspect ratio or switch to SD so I had to reboot. Today, it happened again. Extremely annoying!

#133 OFFLINE   mick70

mick70

    Cool Member

  • Registered
  • 26 posts
Joined: Jan 26, 2005

Posted 01 January 2006 - 09:52 PM

I have a SAR every day for the last two weeks. It is just about time to rethink about cable.

#134 OFFLINE   PTech

PTech

    New Member

  • Registered
  • 2 posts
Joined: Jan 13, 2006

Posted 13 January 2006 - 07:56 AM

The same the happens to me every time I select a program to record and try switching from the SD output to HD output. You can not have anything scheduled to record and switch outputs or it locks up. You can easily try this for yourself.

I have spent a lot of time over at the SatelliteGuys and they are great but this site is setup great. Information I have been looking for was found here in two minutes.:D :D :D

#135 OFFLINE   jcord51

jcord51

    Legend

  • Registered
  • 198 posts
Joined: Feb 01, 2003

Posted 14 January 2006 - 03:54 PM

What a pain in the rear this SAR is. I paid $1000 for the 921, but I think it's going in April when the VIP622 rebate is offered. What a shame.

#136 OFFLINE   lujan

lujan

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,202 posts
Joined: Feb 10, 2004

Posted 15 January 2006 - 12:23 PM

What a pain in the rear this SAR is. I paid $1000 for the 921, but I think it's going in April when the VIP622 rebate is offered. What a shame.


I wanted to wait until the 622 is stable (if that ever happens, considering the 921) before I jumped from the 921 to the 622. But, considering the rebate, this might be the most we can ever get for a 921. Yes, I was one of the original purchasers of a 921 back in February of 2004 thinking this was the greatest thing since sliced bread and I paid $1000.00 for it. That makes it cost about $400.00 per year if you consider the $200.00 rebate into the equation. I would have paid $120.00 for the lease in a two year period instead of $800.00. Doesn't it make much more sense to lease than to purchase since the technology changes so frequently? Let me know your opinions.

#137 OFFLINE   jcord51

jcord51

    Legend

  • Registered
  • 198 posts
Joined: Feb 01, 2003

Posted 15 January 2006 - 06:45 PM

I wanted to wait until the 622 is stable (if that ever happens, considering the 921) before I jumped from the 921 to the 622. But, considering the rebate, this might be the most we can ever get for a 921. Yes, I was one of the original purchasers of a 921 back in February of 2004 thinking this was the greatest thing since sliced bread and I paid $1000.00 for it. That makes it cost about $400.00 per year if you consider the $200.00 rebate into the equation. I would have paid $120.00 for the lease in a two year period instead of $800.00. Doesn't it make much more sense to lease than to purchase since the technology changes so frequently? Let me know your opinions.

I for one have to agree, and I made it a point to inform Dish exactly how I felt. They provided their 942 for lease at $250 (I don't pay a lease fee) and provided their new 44 switch with installation. My plans are to replace the 921 with the VIP622 aka 962. Info of the 962 was leaked out months ago and picked up by some retailers, who were bashed on:lol:. The 622 is almost identical to the 942, except for the hard drive which is larger. Now this is a rumor...we that own our equipment might get special consideration, again...this is a rumor, and I don't want to get anyones hopes' up! I don't anticipate many major problems with the 622 since it's just an updated 942, but I am keeping my 942 as a back-up:D

#138 OFFLINE   GeeWhiz1

GeeWhiz1

    Legend

  • Registered
  • 123 posts
Joined: Dec 06, 2005

Posted 06 February 2006 - 10:51 AM

I haven't had a SAR in over a month. But after watching the Super Bowl on 250 (about 6 or 7 hours of viewing that channel), I tried to change to an SD channel and discovered I had an SAR. I didn't worry about it because we were going to bed soon and turning off the receiver (so it would boot during the night). Actually, we turn off the receiver every night. So that was SOP for us.

All seems to be well this morning.

#139 OFFLINE   Grandude

Grandude

    RichardParker II

  • Registered
  • 901 posts
Joined: Oct 21, 2004

Posted 06 February 2006 - 02:14 PM

I had the SAR after the Super Bowl too. I had recorded it and Gray's Anatomy. Luckily I was smart enough to record the program after Gray's as I had to watch it, can't remember what it was, but caught the end of Gray's Anatomy that way.
I haven't checked today to see if the SAR has been fixed by the nightly reboot.

A number of times during the pregame show and the game itself, I had extreme breakup of the signal. Luckily it only lasted maybe 15 seconds each time. I was watching Ch 250 here on the left coast.

#140 OFFLINE   GeeWhiz1

GeeWhiz1

    Legend

  • Registered
  • 123 posts
Joined: Dec 06, 2005

Posted 06 February 2006 - 11:08 PM

Grandude, I can say that we had the same experience.

Since we live in the same city, that's not a big surprise.

#141 OFFLINE   Redster

Redster

    Godfather/Supporter

  • Gold Members
  • 1,185 posts
Joined: Jan 14, 2004

Posted 13 February 2006 - 05:50 AM

I am wondering now if my issues with the stuck aspect ratio are all caused by the tv station signal. This weekend when we watched the olympics, the aspect ratio was fine, yet when a commercial came on, picture changed to showing the black bars in normal mode like an SD channel. This was while I was watching our HD OTA channel 13 . Even when I switched to stretch mode for the commercials, it jumped back to normal when the olympics came back on (just like it is supposed too).




Protected By... spam firewall...And...