Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Transponder loss on Sunday morning.


  • This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 OFFLINE   wrate

wrate

    Legend

  • Registered
  • 102 posts
Joined: May 07, 2002

Posted 01 July 2002 - 11:56 AM

Did anyone else experience a total loss of signal on several transponders on Sunday morning (between 2:00 and 2:30 am CDT) ?

I lost about 9 transponders (2,5, 10, 15, 21, and others I don't remember).

I have been looking for posts from other people about this, but only saw one so far on alt.dss.hack usenet group.

It had to be bad, because even after the signal was back, channels carried on those transponders were not viewable. Black screen and channel info was available but no picture or sound.

I wonder if there really was some major satellite failure and if DTV had something to say about it.


Wrate

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Neil Derryberry

Neil Derryberry

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,014 posts
Joined: Mar 23, 2002

Posted 01 July 2002 - 12:15 PM

I was sleeping, sorry.
Neil Derryberry, WD4NET
neil dot derryberry at gmail dot com

#3 OFFLINE   Jeigh

Jeigh

    AllStar

  • Registered
  • 58 posts
Joined: May 16, 2002

Posted 01 July 2002 - 12:18 PM

YES! I was wondering if it was just me. It got annoying because after a while of being on a channel with no signal, my receivers thought it had lost the satellite signal. I actually had to restart them to view the channels on the transponders that were working. I wonder what the problem was. Since it was late (About 1am Mountain Time), I just went to bed. Things were fine by morning.

Jeigh

#4 OFFLINE   wrate

wrate

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 102 posts
Joined: May 07, 2002

Posted 01 July 2002 - 12:40 PM

Jeigh,

Things were back to normal by 2:30 am CDT. And while DirecTV usually denies any malfunctions at their end, satellite failures have been acknowledged in the past. Which is why I wonder if anything was said about this one.


Wrate




spam firewall