Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Voom Not Available In Puerto Rico


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 OFFLINE   duggan00969

duggan00969

    Cool Member

  • Registered
  • 14 posts
Joined: Apr 06, 2005

Posted 27 May 2005 - 05:16 AM

Surprise Surprise After Spending 1500 Dollars To Install Another 6 Foot Sat Ellite Dish And Equipment Aimed At 61.5....dish Tells Me That They Cannot Sell The Voom Channels To Puerto Rico And The Virgin Islands. Too Bad They Did Not Tell Me That Originally When I Called And They Confirmed The Signal Reaches Here And All I Needed Was The Right Equipment.

Strangely Enough Though...if I Ordered It Online It Would Have Given It To Me....so Much For Talking With A Live Person. Has Anybody Else Run Into This Problem...thanks Bill D

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   pwherr

pwherr

    Mentor

  • Registered
  • 31 posts
Joined: Jul 14, 2004

Posted 27 May 2005 - 07:55 AM

Surprise Surprise After Spending 1500 Dollars To Install Another 6 Foot Sat Ellite Dish And Equipment Aimed At 61.5....dish Tells Me That They Cannot Sell The Voom Channels To Puerto Rico And The Virgin Islands. Too Bad They Did Not Tell Me That Originally When I Called And They Confirmed The Signal Reaches Here And All I Needed Was The Right Equipment.

Strangely Enough Though...if I Ordered It Online It Would Have Given It To Me....so Much For Talking With A Live Person. Has Anybody Else Run Into This Problem...thanks Bill D

I live in Colorado and when I called to activate the girl said she could not activate them because I live in Colorado and I can't pick up 61.5.I told her I had a 102 signal.She went and got a supervisor and they turned them on but told me when I find out I am not recieving a 61.5 signal call them back and they would remove them from my sub.I don't know where they find these people because I watch the voom channels just fine.Maybe you just got one of the bad operators I would call back and ask for a supervisor.

#3 OFFLINE   duggan00969

duggan00969

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 14 posts
Joined: Apr 06, 2005

Posted 14 October 2005 - 09:04 PM

I do now receive the Voom HD channels in Puerto Rico. I use a six foot dish aimed at 61.5. Please not that I have been having problems with the Voom channels fading away at night....no idea why...anybody Know?

#4 OFFLINE   Michael P

Michael P

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,941 posts
Joined: Oct 27, 2004

Posted 17 October 2005 - 11:33 AM

I do now receive the Voom HD channels in Puerto Rico. I use a six foot dish aimed at 61.5. Please not that I have been having problems with the Voom channels fading away at night....no idea why...anybody Know?

Being in Puerto Rico you are on the very edge of the satellite's "footprint". In a 24 hour period all geosynchronous satellites follow a "figure 8" pattern as seen from Earth. For 98% of the receivers the is no problem, however being on the edge you will see a fluxuation of signal. No matter how big your dish is you will lose the signal for part of the day at the same time everyday. That is probably why they did not want to sell VOOM to Puerto Rico.

I see this affect on some spot beams that are not for my geographical area. I get a lock during the day but they disappear by 11 PM, only to reappear the following day.

See if you can pick up the new 129w satellite that E* just put into service. VOOM is beign mirrored at that orbital location. OTOH that position does not even cover the full CONUS - it's really for the Western half of the U.S. that may have a problem with 61.5.
An E* subscriber continuously since February 1997.

#5 OFFLINE   Benny

Benny

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Oct 19, 2005

Posted 19 October 2005 - 06:49 PM

Hey is nice to see fellow puertorricans here, I tough I was alone in the high definition drama in Puerto Rico. Dammit they dont even promote high def here. Puerto rico is gonna be a hard market to crack on high def because Usnet the main company here for Dish do a poor promoting HD. I got all my equipment online thx in big part from reading this nice forum. Because here when you ask for hd they dont even try to help you. Oh I live in Ceiba town wich is the east coast and signal for hd is fine but, I only do 110 and 119 with a sw44, damn box from hell 921 and a 42hdt50 high def plasma.



ps: WHY HBO CROPS ALL THE MOVIES!!!!???

#6 OFFLINE   embeleco

embeleco

    Cool Member

  • Registered
  • 21 posts
Joined: Oct 28, 2005

Posted 28 October 2005 - 11:55 AM

I also have High Definition in Puerto Rico. I'm from Caguas. I would like to get the Voom HD channels but 61.5 is not strong enough in Puerto Rico. Do you guys know if 129 is reachable from Puerto Rico? Now I have 110 and 119. HD Channels are rock solid.

-embeleco

#7 OFFLINE   duggan00969

duggan00969

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 14 posts
Joined: Apr 06, 2005

Posted 29 October 2005 - 11:34 AM

I Do Have The Voom Channels Here In Guaynabo...you Just Need A 6 Foot Dish Aimed At 61.5 The Channels Do However Fade Away At Night Sometimes (late At Night)

The Service Is Somewhat Expensive And Extremely Repetitive (except For The News Channel) Monster Hd Movie Channel Is Sometimes Fun To Watch.

#8 OFFLINE   gsartori

gsartori

    Cool Member

  • Registered
  • 29 posts
Joined: Jul 13, 2004

Posted 30 October 2005 - 12:36 AM

I don't know where they find these people because I watch the voom channels just fine.


Do you receive VOOM with the 921? Is the 921 MPEG4 capable?

Thanks
Gabriele

#9 OFFLINE   duggan00969

duggan00969

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 14 posts
Joined: Apr 06, 2005

Posted 30 October 2005 - 10:10 AM

Yes I am using a 921. to my knowledge it is not m4

#10 OFFLINE   embeleco

embeleco

    Cool Member

  • Registered
  • 21 posts
Joined: Oct 28, 2005

Posted 31 October 2005 - 09:11 PM

I Do Have The Voom Channels Here In Guaynabo...you Just Need A 6 Foot Dish Aimed At 61.5 The Channels Do However Fade Away At Night Sometimes (late At Night)

The Service Is Somewhat Expensive And Extremely Repetitive (except For The News Channel) Monster Hd Movie Channel Is Sometimes Fun To Watch.



well I don't know if spending $$$ for a 6 foot antenna for just 10 channels is a good option for me. Also with not knowing if those channels are going to stay there or move to 110 when they are in mp4. I hope so!!!

Thanks in advanced,
-embeleco

#11 OFFLINE   all4jo

all4jo

    Cool Member

  • Registered
  • 20 posts
Joined: Jul 01, 2004

Posted 17 February 2006 - 02:09 PM

hello everyone, im in Haiti, and i just finnally locked on to the 61.5 sat but i cannot lock to any raimbow 1 transponders, im getting up to 94 on echo 3 sat transponder 20, but no Voom. i thought i would get a slightly better signal since im a little closer to the USA.
thanks,
JOse

#12 OFFLINE   Michael P

Michael P

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,941 posts
Joined: Oct 27, 2004

Posted 18 February 2006 - 07:51 AM

For those of you on the edge of a satellite's footprint check ths link out:
http://www.ses-ameri...ition/index.php
This may help you aim your dish for optimal reception in fringe areas.
An E* subscriber continuously since February 1997.

#13 OFFLINE   neljtorres

neljtorres

    Godfather

  • Registered
  • 317 posts
Joined: Jul 15, 2004

Posted 18 February 2006 - 01:10 PM

hello guys:

:) Yes you can recieve the voom hd channels in puerto rico, with a six footer my brother he used to have the 942 now he brought the vip211 and is's works fine it's fade a little bit a night. When he called the CSR she had no problem activating the voom channels.

#14 OFFLINE   all4jo

all4jo

    Cool Member

  • Registered
  • 20 posts
Joined: Jul 01, 2004

Posted 18 February 2006 - 01:48 PM

what are your signal levels on transponder 1,3 and 7 for 61.5 ?

#15 OFFLINE   neljtorres

neljtorres

    Godfather

  • Registered
  • 317 posts
Joined: Jul 15, 2004

Posted 19 February 2006 - 01:38 PM

:) Daytime About 65%-73%

Nightime about 65%-68%

#16 OFFLINE   all4jo

all4jo

    Cool Member

  • Registered
  • 20 posts
Joined: Jul 01, 2004

Posted 19 February 2006 - 02:24 PM

wow thats pretty good, the highes i can get is 44 on 3 and 5. 31 on transponder 1. im also getting 98 on transponder 20 which i know its echo 3.

#17 OFFLINE   all4jo

all4jo

    Cool Member

  • Registered
  • 20 posts
Joined: Jul 01, 2004

Posted 19 February 2006 - 06:13 PM

do you know if 129 is available from puerto rico?

#18 OFFLINE   neljtorres

neljtorres

    Godfather

  • Registered
  • 317 posts
Joined: Jul 15, 2004

Posted 20 February 2006 - 02:58 PM

do you know if 129 is available from puerto rico?

:) 129 for the west coast and 61.5 for the east coast. They both have the same thing, they are mirrors of each other.

#19 OFFLINE   Grandude

Grandude

    RichardParker II

  • Registered
  • 881 posts
Joined: Oct 21, 2004

Posted 20 February 2006 - 03:54 PM

:) 129 for the west coast and 61.5 for the east coast. They both have the same thing, they are mirrors of each other.

Except that 61.5 has CBS east HD and it seems that out here in the west, CBS HD west is only on 148. I wish someone could prove me wrong on this. I would move my 148 dish to pick up 129 in a heartbeat if it were true. I'm too low on the horizon to try for 61.5 and shouldn't have to anyway.

#20 OFFLINE   all4jo

all4jo

    Cool Member

  • Registered
  • 20 posts
Joined: Jul 01, 2004

Posted 20 February 2006 - 06:29 PM

actually i just saw the dishnetwork chart http://www.dishchannelchart.com/ for 129 sat , and i see that cbs west coast hd is on it.




Protected By... spam firewall...And...