Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

R15-300 vs R15-500


  • This topic is locked This topic is locked
13 replies to this topic

#1 OFFLINE   tmitrou

tmitrou

    New Member

  • Registered
  • 6 posts
Joined: May 06, 2006

Posted 07 May 2006 - 06:39 AM

I just got directtv last week and was given a R15-300. What is the difference between that and the R15-500? Was I given an older model?

Thanks

TJ

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   carl6

carl6

    Hall Of Fame

  • Moderators
  • 10,917 posts
  • LocationSeattle, WA
Joined: Nov 15, 2005

Posted 07 May 2006 - 07:06 AM

They are made by different manufacturers. Actually the -300 came out a little after the -500.

As far as we know and have been able to determine, they are functionally identical. The -300 is reportedly slightly smaller overall, and the two versions do have unique software versions, but function the same.

Carl

#3 OFFLINE   tmitrou

tmitrou

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 6 posts
Joined: May 06, 2006

Posted 07 May 2006 - 08:28 AM

Thanks -

Ted

#4 OFFLINE   Wolffpack

Wolffpack

    Banned User

  • Banned User
  • 4,642 posts
Joined: Jul 29, 2003

Posted 07 May 2006 - 11:00 AM

tmitrou,

Can you look at the label on the back of your -300 and get the FCC ID:? I've got the FCC ID for the -500 but haven't been able to find this info for the -300.

Thanks!
Series 2 DTivos 6.2 x 5
Series 2.5 DTivos 6.1a x 2
HR10-250s 6.3b: x 2

#5 OFFLINE   ghstbstr

ghstbstr

    Mentor

  • Registered
  • 32 posts
Joined: Apr 22, 2006

Posted 07 May 2006 - 12:12 PM

I just got directtv last week and was given a R15-300. What is the difference between that and the R15-500? Was I given an older model?

Thanks

TJ



I have an R15-300 for alittle over a month now and I notice that I have none of the problems that everyone seems to have with the R15-500.
This could be a good thing only to me with my unit, but I am not sure because I have not really seen anyone complain about the R15-300. So I am thinking that the R15-300 is different and better which is why it doesn't have any of the problems like with the R15-500.
I am sure that there will be people on this forum that will try to prove me wrong, but I truly do not have any of the problems that everyone else says that they have.
ghstbstr

Location: Las Vegas, NV.
DVR Receiver Model: DirecTV Plus/Philips DVR R15-300
DVR Receiver Software Version: 0x103F - FINALLY(05/17/06)!!!
Standard Receiver Model: DirecTV D11
Standard Receiver Software Version: 0x1007

#6 OFFLINE   qwerty

qwerty

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,786 posts
Joined: Feb 19, 2006

Posted 07 May 2006 - 12:53 PM

I have an R15-300 for alittle over a month now and I notice that I have none of the problems that everyone seems to have with the R15-500.


I'm not trying to prove you wrong, but what I've seen most people don't mention which model they have when they describe their problems. Some do, but most don't.

#7 OFFLINE   PlanetBill

PlanetBill

    Icon

  • Registered
  • 582 posts
Joined: May 08, 2006

Posted 08 May 2006 - 09:15 AM

I've had 2 -300 and then recieved a -500. The -300's I had for some reason where significantly slower and less reliable. I can't explain, but my experience with the -500 is much better.

#8 OFFLINE   walters

walters

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,222 posts
Joined: Nov 18, 2005

Posted 08 May 2006 - 12:57 PM

I have an R15-300 for alittle over a month now and I notice that I have none of the problems that everyone seems to have with the R15-500.


I've had 2 -300 and then recieved a -500. The -300's I had for some reason where significantly slower and less reliable. I can't explain, but my experience with the -500 is much better.



There. I hope that clears it up. :D

#9 OFFLINE   Malibu13

Malibu13

    Lifetime Achiever

  • DBSTalk Club
  • 2,341 posts
Joined: Sep 12, 2004

Posted 08 May 2006 - 06:55 PM

There. I hope that clears it up. :D



Usual "words of wisdom". :D

#10 OFFLINE   ghstbstr

ghstbstr

    Mentor

  • Registered
  • 32 posts
Joined: Apr 22, 2006

Posted 08 May 2006 - 07:56 PM

There. I hope that clears it up. :D


Nope! :nono:

My still runs perfectly.
ghstbstr

Location: Las Vegas, NV.
DVR Receiver Model: DirecTV Plus/Philips DVR R15-300
DVR Receiver Software Version: 0x103F - FINALLY(05/17/06)!!!
Standard Receiver Model: DirecTV D11
Standard Receiver Software Version: 0x1007

#11 OFFLINE   xargon61

xargon61

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
Joined: May 10, 2006

Posted 10 May 2006 - 05:36 AM

I just found this forum, and I recently had an R-15 300 model DVR installed.
I have the SL repeat/first run issue everyone else does.

The software version is 0x103A and forcing an update will not change it.

Overall I find the unit to work okay. I really really liked my TiVo, but I moved and couldn't get cable. Setting the TiVo up to work with DTV proved unrealible, so I went with DTV's equipment.

While I have only had the unit about a month, after reading the posts here and on the DTV area, I can't see any real difference in how the 300 & 500 units operate. Mine has most of the same bugs that the 500 units do. If/when they fix the repeat problem, I will be happy. Until then I will just babysit my to do list and delete the repeats.

My $0.02.

Xargon61

#12 OFFLINE   qwerty

qwerty

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,786 posts
Joined: Feb 19, 2006

Posted 10 May 2006 - 09:34 AM

Wecome to the forum, Xargon.

#13 OFFLINE   Litman

Litman

    New Member

  • Registered
  • 4 posts
Joined: May 10, 2006

Posted 10 May 2006 - 09:41 AM

I just got the 300 version 2 weeks ago and I notice that it is slow to respond and has some first run issues. I am in California and tried forcing the update, which loaded software three times but didn't seem to change the version, so now when I press the advance for 30-second it just jumps to the end. Any ideas, should I just call DTV and try for a 500 if that would make a diff, or should I just return it and look for a tivo? Thanks.

#14 OFFLINE   qwerty

qwerty

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,786 posts
Joined: Feb 19, 2006

Posted 10 May 2006 - 10:25 AM

I just got the 300 version 2 weeks ago and I notice that it is slow to respond and has some first run issues. I am in California and tried forcing the update, which loaded software three times but didn't seem to change the version, so now when I press the advance for 30-second it just jumps to the end. Any ideas, should I just call DTV and try for a 500 if that would make a diff, or should I just return it and look for a tivo? Thanks.


Welcome to the forum. I suggest you just wait it out. Forcing the download will just download the version "in the stream". If it's not the new version, it will just download and install the same version you have (a few odd exceptions have been reported). The new update for the 300 is reportedly comming soon. I doubt that D* would send you a specific version (300 vs. 500), and if they did, it would probably be a refurb. I've never had a TIVO, and can't comment on that.




Protected By... spam firewall...And...