Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of DBSTalk by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Receiver is in stand-by Booting.....


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   peano

peano

    Icon

  • Registered
  • 747 posts
Joined: Feb 01, 2004

Posted 19 August 2006 - 08:34 AM

Just plugged my 921 in again today and all I get is the HDTV medallion and if I hold down the power button I get "Receiver is in stand-by Booting..." message.

No lights at all on the front panel. Any suggestions?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   tnsprin

tnsprin

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,129 posts
Joined: Mar 15, 2003

Posted 19 August 2006 - 08:56 AM

Just plugged my 921 in again today and all I get is the HDTV medallion and if I hold down the power button I get "Receiver is in stand-by Booting..." message.

No lights at all on the front panel. Any suggestions?


Unplug again. Plug in and if working will come back after about 5 minutes. Otherwise its dead and its time to think of swapping it for a 622.
Ex Dish subscriber
Fios TV subscriber on 3/8/10

#3 OFFLINE   peano

peano

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 747 posts
Joined: Feb 01, 2004

Posted 20 August 2006 - 10:22 AM

Took four tries, but that did it. Thanks.

#4 OFFLINE   denkbar

denkbar

    Mentor

  • Registered
  • 39 posts
Joined: Nov 10, 2005

Posted 31 August 2006 - 02:07 PM

This is a little late, but may be helpful to future researchers. Same thing happened to 921 on 15 Aug. After verifying that I'd done the power button, then the "pull the plug", and finally its been occuring for over 45 minutes (1 1/2 hrs in my case) Dish shipped a replacement. Free UPS ground, 24.95 FexEx overnight. Replacment worked ok until this morning. "019 Sthe smart card is not inserted correctly". Power button cleared that, but no schededed event timers are firing. "Pull the plug" may clear that. I don't want to do the 622 yet for 2 reasons: final result of the Tivo rulling, and trying to find out if its manufacturer/programming team is the same as the 921's.

#5 OFFLINE   Michael P

Michael P

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,898 posts
Joined: Oct 27, 2004

Posted 26 September 2006 - 06:03 PM

This just happened to me last night. I tried all known methods for rebooting. No dice. Called E*tech support, told them that I already tried 1.)power cord reboot, 2.)front panel power button reboot and finally 3.) smart card pull.

It took about 20 minutes between the "HDTV" splash screen and the "stand by booting" screen. Actually it only gave me the stand by booting message the first time, the rest of the time it was the "acquirig data from satellite..."

The tech asked me if I had the 921 hooked to an HDTV, I said no. I then told her I really did not want to pay the HD enabling fee since I don't subscriber to a "metal pack". This is my 5th 921. I may be getting a 942 as the replacement!
An E* subscriber continuously since February 1997.

#6 OFFLINE   Michael P

Michael P

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,898 posts
Joined: Oct 27, 2004

Posted 27 September 2006 - 04:31 PM

The saga continues...
I left my 921 unplugged overnight (Monday to Tuesday) and tried booting it up again the following evening. No dice, same story.

I left it plugged in overnight (Tuesday to Wednesday) and was greeted to the power being on as well as the SD LED (when it was malfunctioning only the green power light would light). I turned on my TV and lo and behold I had a EPG! I had horizontal lines for a picture. I checked to see if I still had my DVR recordings, and I did! I tried to play a recording and it played! Then I tried to watch an OTA local station, it took a little bit of time but I was finally able to watch a live TV station. Then I tried a satellite channel. That's working now too. I turned the receiver off then back on with the remote (when the receiver was malfunctioning the remote commands and the front-of-the-receiver buttons failed to work). It shut off and then turned back on normally.

My 921 came back from the dead after 2 days.

Now what do I do? A replacement is on it's way.
An E* subscriber continuously since February 1997.

#7 OFFLINE   Michael P

Michael P

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,898 posts
Joined: Oct 27, 2004

Posted 30 September 2006 - 10:25 AM

My 6th 921 has just arrived. So far so good. It came shipped with L276 (the previous replacements had a special start-up s/w version, iirc L056 (L05? something).

I've been able to record some of my recordings off the old HD. When I went to erase on of those recordings off the HD I got a gibbersih message in a green message box. Had to restart the 921 (not a reboot). nothing was lost (not even the one program I was trying to erase) Was able to continue recording for awhile. Now I'm getting a black screen on top of the picture (I can see the sides of the picture). The black screen goes away when I press the DVR button, but returns when I select a program to view. aaargh!

The tech made a note to send me a 942 for a replacement, but no luck - I got another 921 :(
An E* subscriber continuously since February 1997.




spam firewall