Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Jittery video is back!!!


  • This topic is locked This topic is locked
59 replies to this topic

#51 OFFLINE   Rob Glasser

Rob Glasser

    Hall Of Fame

  • Super Moderators
  • 3,053 posts
Joined: Feb 22, 2005

Posted 01 May 2007 - 11:29 AM

129 is one of the Satellites you get your stations from. Some locals are there as well as most of the newer national HD channels. If you have a Dish1000 on your roof you are seeing 3 satellites, 110, 119, and 129 (numbers are their orbital location). If you go to the Echostar Knowledge Base, http://ekb.dbstalk.com/ you can see which channels are on which satellite. The one at 129 seems to be having ongoing hardware issues in which the signal drops, pretty dramatically every 45 minutes or so. The closer you live to the edge of the coverage area of this satellite the worse the drop. It's the worst on the west coast and more so the further north you are. Looks like you are in Northern CA so you are probably getting a fair drop in signal strength on this bird. If all the channels you are having problems on are on 129 it may be the culprit. You may be losing enough signal to cause the minor pixelation, but not enough to lose signal completely. Definitely check that out. If that is the case you can try calling Dish back and getting them to install a 2nd, larger, standalone dish on your roof just for 129 to boost it's signal.
Rob

DISH Hopper, Hopper w/Sling, & Joey User

#52 OFFLINE   jmcginn825

jmcginn825

    Cool Member

  • Registered
  • 25 posts
Joined: Mar 08, 2007

Posted 02 May 2007 - 10:15 AM

Hi - new guy here, just had Dish HD installed a few days ago.

I think I'm experiencing the "jittery" video.

It's a horizontal band ( or three ) of garbage that shows up on the screen.
It's not all channels.
It's not all the time.

It seems to be more frequent on HD.

For sure, the top most part of the screen seems to be continually "warbled"... maybe the top 10-20 horizontal pixels.

I have my system configured to go from the 622 component output to a cheap component switcher into my (LCD) TV.


I think am having the same issue that you are talking about. It will be different horizontal bands (or sometimes patches) on the screen. What's crazy is that if focuses on specific areas. For example this morning, when I was watching Good Morning America, it kept happening on the scrolling bar across the bottom. The are will "pixelate" into large squares and then go back to normal.

It also focuses on things like faces, areas of color, etc.

It do have it in an enclosed cabinet and the temps are 107,120,138 (I have it cooled and actively vented).

Has anyone else been having this problem??

It is driving me craaaaaazy!

#53 OFFLINE   bhoth

bhoth

    New Member

  • Registered
  • 8 posts
Joined: Apr 14, 2007

Posted 02 May 2007 - 10:12 PM

Mine got worse in the last couple of days. Mine seems to do it on OTA channels as well as Dish channels which leads me to believe that it's the reciever more than the signal.

Also, the recording is worse than watching it live.

Any ideas?

thanks,

#54 OFFLINE   racermurray

racermurray

    AllStar

  • Registered
  • 50 posts
Joined: Mar 20, 2007

Posted 02 May 2007 - 10:35 PM

I have also had jittery video on the "good morning america" scroll bar , as well as other programs.
I have repaired this by switching from 1080i to 720p.

I do not know why this repair works but it does with my 40"LCD TV.

#55 OFFLINE   jmcginn825

jmcginn825

    Cool Member

  • Registered
  • 25 posts
Joined: Mar 08, 2007

Posted 03 May 2007 - 08:54 AM

I have also had jittery video on the "good morning america" scroll bar , as well as other programs.
I have repaired this by switching from 1080i to 720p.

I do not know why this repair works but it does with my 40"LCD TV.


How do you switch to 1080i? Is it in the HDTV setup?

#56 OFFLINE   Ron Barry

Ron Barry

    622 Tips & Trick Keeper

  • DBSTalk Club
  • 9,879 posts
Joined: Dec 10, 2002

Posted 03 May 2007 - 09:53 AM

Yes.... (Menu-6-8)
<strong class='bbc'>New Member of the 9K club & 922/612 User<br /></strong><span style='font-size: 8px;'>"A release is not a release until it is released." - Me. <br />"To the true believer, no proof is necessary. To the non believer, no proof is sufficient." - Peter James (Derived from a Stewert Chase Quote)</span>

#57 OFFLINE   curiousmike

curiousmike

    Cool Member

  • Registered
  • 11 posts
Joined: May 01, 2007

Posted 03 May 2007 - 11:25 AM

Also, the recording is worse than watching it live.


I haven't noticed this.

However, I have noticed that HD recordings via the DVR look worse than live.

The installer put me in 1080i mode. I had the horizontal issues.
I put it to 720p... I still have the horizontal issues.

#58 OFFLINE   jmcginn825

jmcginn825

    Cool Member

  • Registered
  • 25 posts
Joined: Mar 08, 2007

Posted 03 May 2007 - 02:21 PM

I called yesterday and DISH is sending me a new 622 out.

Hopefully it will fix my problem, it's seriously annoying!

#59 OFFLINE   dahauss

dahauss

    Mentor

  • Registered
  • 40 posts
Joined: Oct 20, 2006

Posted 03 May 2007 - 07:43 PM

I called tonight.. They told me it is a KNOWN problem and it has been since June 2006. They have NOT been able to resolve. they said sending me a new unit wont make any difference. They filled out another technical support issue report and told me I probably wont hear back but when it is fixed it will be in a software release. They would not give me any credit for this issue.. I asked but they said they couldnt do anything....

so looks like We get to pay for jittery video :)

#60 OFFLINE   jmcginn825

jmcginn825

    Cool Member

  • Registered
  • 25 posts
Joined: Mar 08, 2007

Posted 04 May 2007 - 11:42 AM

I called yesterday and DISH is sending me a new 622 out.

Hopefully it will fix my problem, it's seriously annoying!


Argggh! My mom called me this morning (watches my kids) and said that a DISH tech showed up at 8:00 am (I was already gone for work). She had no idea what he was there to fix (neither did he) so he just left.

They said they were mailing me a new 622 when they were actuallyhaving a tech bring one out. Apparently the lady at DISH couldn't get my RA# to go through so she did that. Problem is they never called me to tell me a tech was coming out. Lady I talked to today even said that in the notes it said, "customer is unaware that tech will be coming out, may not be home or call to say they didn't know he was coming out." I mean, what kind of sense does that make! Now I have to wait until Tuesday until I get my new 622.




Protected By... spam firewall...And...