Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

942 remote 2 controlling 811


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 OFFLINE   Jason_R

Jason_R

    Mentor

  • Registered
  • 31 posts
Joined: Nov 13, 2005

Posted 23 September 2006 - 08:14 AM

my remote two for my 942 which is downstairs in my master bedroom changes the channels for my 811 that is upstairs, and visa versa.

how can i keep this from happening?

...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   Jon Spackman

Jon Spackman

    Icon

  • Registered
  • 650 posts
Joined: Feb 07, 2005

Posted 23 September 2006 - 08:47 AM

Do you know where your manual is for the 942? If so there is a sextion about changing the remote address. UNPLUG your 811 during the steps or you might change the remote address on the 811 also and be no better off. After you finish changing the remote address on the 942, you can plug the 811 back in and they will not talk to each other any longer.:D

#3 OFFLINE   Jason Nipp

Jason Nipp

    Analog Geek in a Digital World

  • Super Moderators
  • 10,041 posts
  • LocationNorthern Illinois
Joined: Jun 10, 2004

Posted 23 September 2006 - 08:45 AM

Change the remote address.

1. Go to your TV with the 811, turn it on.
2. Press the Sys Info button on your 811's front panel, do this directly at the receiver or you can end up reprogramming your 942 at the same time.
3. On your 811's remote, press and hold the "SAT" button until you see all 4 mode lights blink, then press a number other than what you already see for remote address in the Sys Info box on your TV.
4. Press the "#" pound button to change the remotes address.
5. Press the "Record" button to change the receiver's remote address.

Your done, you just changed the remote address.


BTW, I don't recommend using remote address 1 as this is the default and is probably what your neighbors also use.

#4 OFFLINE   Jason Nipp

Jason Nipp

    Analog Geek in a Digital World

  • Super Moderators
  • 10,041 posts
  • LocationNorthern Illinois
Joined: Jun 10, 2004

Posted 23 September 2006 - 08:49 AM

I have just closed and left a redirect from your duplicate post as well.

Thanks,
Jason




Protected By... spam firewall...And...