Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of DBSTalk by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Troubleshooting simple dish


  • This topic is locked This topic is locked
1 reply to this topic

#1 OFFLINE   HIPAR

HIPAR

    Icon

  • Registered
  • 749 posts
Joined: May 14, 2005

Posted 11 December 2006 - 08:34 AM

I have a simple 18 inch dish here. The signal level is about 90. The receiver test shows 'locked', every other transponder shows zero in the cable test. Consequently, the screen says 'Searching for satellite signal' on most of the channels. Those channels with a picture break up intermittently. So there appears to have been a system failure somewhere.

I unplugged the receiver over night to reset it and that didn't help. Maybe someone has seen this problem before. Any suggestions before I begin troubleshooting?

--- CHAS
But I don't want to go among mad people

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   iceman2a

iceman2a

    Icon

  • Registered
  • 540 posts
  • LocationBOSTON, MA.
Joined: Dec 30, 2005

Posted 11 December 2006 - 08:46 AM

I have a simple 18 inch dish here. The signal level is about 90. The receiver test shows 'locked', every other transponder shows zero in the cable test. Consequently, the screen says 'Searching for satellite signal' on most of the channels. Those channels with a picture break up intermittently. So there appears to have been a system failure somewhere.

I unplugged the receiver over night to reset it and that didn't help. Maybe someone has seen this problem before. Any suggestions before I begin troubleshooting?

--- CHAS



When you say "every other" tsp, do you mean all odd or all even!
Do you have another rcvr to try?

Could be any of three problems!

1) bad rcvr (not sending correct vltg)

2) bad cable

or
3)bad LNB

If you don't have another rcvr to try on that cable you'll probably have to have D* come out to isolate the problem!
_______________
Slimline5 ODU
swm16
HR34/700/AM21
HR21-200
HR20/700
2 H21-200




spam firewall