Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Networking HR20.......still need Help


  • This topic is locked This topic is locked
15 replies to this topic

#1 OFFLINE   Augmont

Augmont

    Cool Member

  • Registered
  • 24 posts
Joined: Oct 18, 2006

Posted 08 January 2007 - 02:09 PM

I been working to trying to network my HR20 for the past week and no luck . I've sent PM's to those who have been successful and read the tips/tricks serveral times, installed/uninstall WMP11, RB'd, etc. but no luck.

Here's what i've done by steps (some detail so i don't miss anything). I'm NOT network sauve so i keep thinking that's my problem.

1.) I connect the HR20 to my Linksys WRT54G router using a network cable cause the two are 2 ft away from each. I was told from a member that this is the best way since it's the cleanest (i.e. no wireless). I connect the cable in port 1 on my router.

2.) I connect my laptop directly to my linksys WRT54G in port 2.

3.) I run the network connection on the setup and the HR20 says it's connected and has internect connection.

4.) I install WMP11 and share my folder through the options , naming it the same name as my computer.


I don't get anything. WMP11 can't find the device, the HR20 doesn't have music & phone option. I thought about calling D* but I figured since i don't have Viiv, they wouldn't be much help.

I have a Dell Inspiron Laptop with a Intel Celeron M Dothan, 1.4ghz processor. I have Win XP. I do use a wireless notebook adapter for internet (i disable when i try the set up.) I don't what to shell $$ for Tversity or other software since I've read that what I have should work.

Shouldn't my laptop see the HR as a device from network connection folder? This is why i keep thinking it's a network and what i'm doing and not the hardware.

Please help!! I really want to make this work.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   danko

danko

    Cool Member

  • Registered
  • 18 posts
Joined: Dec 05, 2006

Posted 08 January 2007 - 02:54 PM

if your running win xp go to control panel ,Administrative Tools,event viewer click on red marks read whats wrong,go to sevrcies and right click on the one it said ,and turn on, then go back wmplayer and share media

#3 OFFLINE   Rambler

Rambler

    Icon

  • Registered
  • 563 posts
Joined: Nov 09, 2006

Posted 08 January 2007 - 03:39 PM

Please help!! I really want to make this work.

How is your router's firewall set up?

#4 OFFLINE   Augmont

Augmont

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 24 posts
Joined: Oct 18, 2006

Posted 08 January 2007 - 03:47 PM

How is your router's firewall set up?


Can you be a bit more specific?

#5 OFFLINE   slapshot1959

slapshot1959

    Legend

  • Registered
  • 194 posts
Joined: Jan 23, 2006

Posted 08 January 2007 - 04:18 PM

What helped me get this going was going into my Netgear router settings and looking at my range of IP addresses available,then changing the HR 20 to one of them in the network set up page.Also,if you haven't,make sure you enable media sharing in WMP11.I set mine to automatically allow any devices.

#6 OFFLINE   dubphotek

dubphotek

    Cool Member

  • Registered
  • 18 posts
Joined: Sep 26, 2006

Posted 09 January 2007 - 03:20 PM

I also have a Linksys WRT54G and I am having the same issue. I managed to establish connectivity between the HR20 a laptop that has a wireless card, but I cannot get the HR20 to see the main PC--where the content is that I want to share.

I have been able to determine that the WRT54G is not allowing the two devices to see each other. Being a networking expert, I have tried dozens of different configurations (IPs, subnets, DHCP settings, etc.) and a WRT54G firmware update, without success.

Look at the bottom of your WRT54G--which version do you have? And can anyone tell me if the HR20 is "pingable"?

I'll keep you posted if I find a resolution.

Media Room
  • Westinghouse 42W2
  • Yamaha RX-V1600
  • DirecTV HR20-700
  • Toshiba HD-A1
  • :bowdown:SVS 20-39 PC-Plus sub
  • Axiom VP100 v2 center
  • (2) Axiom M22 v2 bookshelves
  • (4) Axiom M2 v2 surrounds
  • Harmony 550 remote

Bedroom
  • SAT-T60 w/addt'l 120Gb HDD
  • Sanyo vcr :nono:
  • Toshiba 32" SD 2005-model CRT

DTV Sub since '02


#7 OFFLINE   houskamp

houskamp

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 8,636 posts
Joined: Sep 14, 2006

Posted 09 January 2007 - 06:29 PM

hr20 will not respond to ping...

AKA: SMOKE
MRV was all that's left on my wishlist (wishlist done) :D


#8 OFFLINE   Augmont

Augmont

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 24 posts
Joined: Oct 18, 2006

Posted 09 January 2007 - 06:35 PM

I also have a Linksys WRT54G and I am having the same issue. I managed to establish connectivity between the HR20 a laptop that has a wireless card, but I cannot get the HR20 to see the main PC--where the content is that I want to share.

I have been able to determine that the WRT54G is not allowing the two devices to see each other. Being a networking expert, I have tried dozens of different configurations (IPs, subnets, DHCP settings, etc.) and a WRT54G firmware update, without success.

Look at the bottom of your WRT54G--which version do you have? And can anyone tell me if the HR20 is "pingable"?

I'll keep you posted if I find a resolution.


I have v4. I won't be able to troubleshoot until tomorow night but I played with it last night again and still nothing.

#9 OFFLINE   Augmont

Augmont

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 24 posts
Joined: Oct 18, 2006

Posted 09 January 2007 - 06:39 PM

if your running win xp go to control panel ,Administrative Tools,event viewer click on red marks read whats wrong,go to sevrcies and right click on the one it said ,and turn on, then go back wmplayer and share media


I tried it but it didn't fix anything.

#10 OFFLINE   Augmont

Augmont

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 24 posts
Joined: Oct 18, 2006

Posted 09 January 2007 - 06:41 PM

What helped me get this going was going into my Netgear router settings and looking at my range of IP addresses available,then changing the HR 20 to one of them in the network set up page.Also,if you haven't,make sure you enable media sharing in WMP11.I set mine to automatically allow any devices.


Had trouble accessing router setup. Was on the "live chat" with Linksys but loss connection and it was way past midnight so i quit. I will try again tomorrow night.

#11 OFFLINE   alexginga

alexginga

    Mentor

  • Registered
  • 38 posts
Joined: Dec 25, 2003

Posted 12 January 2007 - 03:52 PM

Had trouble accessing router setup. Was on the "live chat" with Linksys but loss connection and it was way past midnight so i quit. I will try again tomorrow night.


Forget about the Router.. You don't really need to connect your HR20 to the Internet.. It's not like you can surf the web on your HR20, right? :confused:

I connected my HR20 directly to the computer via Ethernet ports and a regular Ethernet cable - and BINGO :)

.. I was immediately able to view/listen to the files in all my "Shared Documents" sub-folders...

(This is an AMD Media Center Edition 2005 computer)..

#12 OFFLINE   dvrblogger

dvrblogger

    Icon

  • Registered
  • 562 posts
Joined: Jan 11, 2005

Posted 15 January 2007 - 07:26 AM

I also have a Linksys WRT54G and I am having the same issue. I managed to establish connectivity between the HR20 a laptop that has a wireless card, but I cannot get the HR20 to see the main PC--where the content is that I want to share.

I have been able to determine that the WRT54G is not allowing the two devices to see each other. Being a networking expert, I have tried dozens of different configurations (IPs, subnets, DHCP settings, etc.) and a WRT54G firmware update, without success.

Look at the bottom of your WRT54G--which version do you have? And can anyone tell me if the HR20 is "pingable"?

I'll keep you posted if I find a resolution.


MY hr20 CAN BE PINGGED so if it is not qworking that is partof the problem. I have manually shared the photos andmusic folders by right clicking on them from explorer in addition toenable sharing in "library" "media sharing"

#13 OFFLINE   sghrush

sghrush

    New Member

  • Registered
  • 5 posts
Joined: Mar 30, 2007

Posted 23 October 2007 - 02:25 PM

MY hr20 CAN BE PINGGED so if it is not qworking that is partof the problem. I have manually shared the photos andmusic folders by right clicking on them from explorer in addition toenable sharing in "library" "media sharing"


This is a newbie question, but how does one ping their HR20? I AM RUNNING VISTA X64 AND XP X32.

#14 OFFLINE   Dusty

Dusty

    Icon

  • Registered
  • 714 posts
Joined: Sep 21, 2006

Posted 23 October 2007 - 03:39 PM

This is a newbie question, but how does one ping their HR20? I AM RUNNING VISTA X64 AND XP X32.


START -> Run -> cmd.exe

That gives you a DOS command window. From the DOS command window:

>ping xxx.xxx.xxx.xxx (the IP address)

#15 OFFLINE   Spanky_Partain

Spanky_Partain

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,499 posts
Joined: Dec 07, 2006

Posted 24 October 2007 - 07:29 AM

The HR20/HR21 CANNOT be pinged. It never has responded to a ping due to broadcast being turned off on the network device in the HR20/HR21.

It you need to test the local network to see if the HR20/HR21 is on the network then look at the link in my signature for network help and go to section Verify the HR20 for local network connection.

If you are passing the internet test, then you are hooked up and nothing needs to be touched no the network as far as the router or the network setup screen on the HR20/HR21.

If you are having issues with the media server software, ie WMP11, Twonky, TVersity, or any other media server software, go the link in my signature.

Tons of information and help.

-Mark-
"There's no place like 127.0.0.1 or ::127.0.0.1 or 0:0:0:0:0:0:0:1 or ::1!"
Support the DBSTalk forum, become a member, Click Here!
For Networking Help, Click Here!
For my setup, Click Here!
3/98


#16 OFFLINE   Milominderbinder2

Milominderbinder2

    Cutting Edge: ECHELON '08

  • Registered
  • 4,107 posts
Joined: Oct 08, 2006

Posted 24 October 2007 - 01:37 PM

I changed the thread title to:

Networking HR20.......still need Help

because I see that you mean the HR20, not the H20. The H20's Ethernet port is not yet activated.

- Craig




spam firewall