Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Password help


  • This topic is locked This topic is locked
13 replies to this topic

#1 OFFLINE   Dualie

Dualie

    New Member

  • Registered
  • 2 posts
Joined: Feb 23, 2007

Posted 23 February 2007 - 07:48 PM

Yesterday I had the installer come and hook up My new HR20-700 and Sony KDL-40V2500. so far I'm pretty happy with my purchase after pretty much staying up all night fiddling with it seeing what it would do.

Well I HAD to go off to work today. :(

while I was at work my wife decided that she should set the parental controls password on the unit to keep the kids "safe".

Well guess what?

SHE DOESNT REMEBER WHAT SHE SET IT TO!

How do I Reset this now with a password that we can actually can use?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   BobV

BobV

    Godfather

  • Registered
  • 371 posts
Joined: Dec 15, 2006

Posted 23 February 2007 - 09:13 PM

Yesterday I had the installer come and hook up My new HR20-700 and Sony KDL-40V2500. so far I'm pretty happy with my purchase after pretty much staying up all night fiddling with it seeing what it would do.

Well I HAD to go off to work today. :(

while I was at work my wife decided that she should set the parental controls password on the unit to keep the kids "safe".

Well guess what?

SHE DOESNT REMEBER WHAT SHE SET IT TO!

How do I Reset this now with a password that we can actually can use?

The default pasword is 0000, but if it was changed the only thing that my help is
a complete reset (clear and delete everything).:confused:
What about Bob ?
" baby steps "

#3 OFFLINE   Dualie

Dualie

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 2 posts
Joined: Feb 23, 2007

Posted 23 February 2007 - 09:16 PM

The default pasword is 0000, but if it was changed the only thing that my help is
a complete reset (clear and delete everything).:confused:



That's not to bad. its a whole 24 hours old so I really don't have anything to loose do I?

Or am I going to have to set it up? I wasn't here when the installer put the thing in so I would be clueless on how to do that.

#4 OFFLINE   houskamp

houskamp

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 8,636 posts
Joined: Sep 14, 2006

Posted 23 February 2007 - 09:19 PM

That's not to bad. its a whole 24 hours old so I really don't have anything to loose do I?

Or am I going to have to set it up? I wasn't here when the installer put the thing in so I would be clueless on how to do that.


will just have to enter zipcode type stuff and series links.. and write down the password this time :lol:

AKA: SMOKE
MRV was all that's left on my wishlist (wishlist done) :D


#5 OFFLINE   RobertE

RobertE

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 8,024 posts
Joined: Jun 09, 2006

Posted 23 February 2007 - 09:24 PM

Yesterday I had the installer come and hook up My new HR20-700 and Sony KDL-40V2500. so far I'm pretty happy with my purchase after pretty much staying up all night fiddling with it seeing what it would do.

Well I HAD to go off to work today. :(

while I was at work my wife decided that she should set the parental controls password on the unit to keep the kids "safe".

Well guess what?

SHE DOESNT REMEBER WHAT SHE SET IT TO!

How do I Reset this now with a password that we can actually can use?


I belive a CSR can reset your password remotely. You'll have to prove that you are you and not one of your kids. They should ask you for some info that only you know that you gave when you set up your account.

#6 OFFLINE   HDTVsportsfan

HDTVsportsfan

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,746 posts
Joined: Nov 29, 2005

Posted 23 February 2007 - 09:26 PM

I don't think a complete reset would work. Wouldn't that be something in the firmware?
Like a password in the BIOS on a PC.
DBSTalk Chat Room Mod (I reserve the right to be wrong.)

AT9 to SWM16
LR: HR24-100 to Panasonic 50" w/ Sony HTIB/FR: HR20-700 to Samsung LN55B640
Office: HR34-700 to Panasonic 50" w/ HD-A2
Office: H21-200 to 36" SD TV/BR: HR21-200 to Samsung 32" LCD
My full setup in Visio: http://www.dbstalk.c...8&postcount=105

#7 OFFLINE   BobV

BobV

    Godfather

  • Registered
  • 371 posts
Joined: Dec 15, 2006

Posted 23 February 2007 - 09:27 PM

That's not to bad. its a whole 24 hours old so I really don't have anything to loose do I?

Or am I going to have to set it up? I wasn't here when the installer put the thing in so I would be clueless on how to do that.

Just in case you need help. To reset the unit , goto menu then setup and reset.
You will see the options there.
What about Bob ?
" baby steps "

#8 OFFLINE   houskamp

houskamp

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 8,636 posts
Joined: Sep 14, 2006

Posted 23 February 2007 - 09:28 PM

If it forgets where it is (zipcode) I would have to belive it would forget the parental controls too..

AKA: SMOKE
MRV was all that's left on my wishlist (wishlist done) :D


#9 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,701 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 23 February 2007 - 09:30 PM

I don't think a complete would work. Wouldn't that be something in the firmware?
Like a password in the BIOS on a PC.

I think the "RESET EVERYTHING" would purge all of it, but I don't "know" as I haven't tried. Like pulling the battery on your PC. FWIW
A.K.A VOS

#10 OFFLINE   RobertE

RobertE

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 8,024 posts
Joined: Jun 09, 2006

Posted 23 February 2007 - 09:35 PM

A reset everything will reset your password. But...it will ask for your password before it does the reset (kinda defeats the purpose if the kids can do a reset and bypass the code huh.)

Your options are:
1) call D* and jump through the hoops to get it reset.
2) try all 10000 combinations (will take several days as it increased the dealy between each retry when a wrong code is entered)
3) pretend your Jack Bauer and interagate your wife to get your code. !Devil_lol

#11 OFFLINE   houskamp

houskamp

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 8,636 posts
Joined: Sep 14, 2006

Posted 23 February 2007 - 09:37 PM

A reset everything will reset your password. But...it will ask for your password before it does the reset (kinda defeats the purpose if the kids can do a reset and bypass the code huh.)

Your options are:
1) call D* and jump through the hoops to get it reset.
2) try all 10000 combinations (will take several days as it increased the dealy between each retry when a wrong code is entered)
3) pretend your Jack Bauer and interagate your wife to get your code. !Devil_lol


yes but by the time it resets what ever they wanted to watch will be over :lol:

AKA: SMOKE
MRV was all that's left on my wishlist (wishlist done) :D


#12 OFFLINE   HDTVsportsfan

HDTVsportsfan

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,746 posts
Joined: Nov 29, 2005

Posted 23 February 2007 - 09:42 PM

I guess will find out pretty soon.
DBSTalk Chat Room Mod (I reserve the right to be wrong.)

AT9 to SWM16
LR: HR24-100 to Panasonic 50" w/ Sony HTIB/FR: HR20-700 to Samsung LN55B640
Office: HR34-700 to Panasonic 50" w/ HD-A2
Office: H21-200 to 36" SD TV/BR: HR21-200 to Samsung 32" LCD
My full setup in Visio: http://www.dbstalk.c...8&postcount=105

#13 OFFLINE   Halo

Halo

    Godfather

  • Registered
  • 266 posts
Joined: Jan 13, 2006

Posted 24 February 2007 - 01:24 AM

I won't get specific but let's just say the password is stored nowhere on the receiver.;) Even a reformat won't do anything. Call and a CSR will reset it.

#14 OFFLINE   poncho

poncho

    Cool Member

  • Registered
  • 27 posts
Joined: Aug 26, 2006

Posted 24 February 2007 - 02:05 AM

I won't get specific but let's just say the password is stored nowhere on the receiver.;) Even a reformat won't do anything. Call and a CSR will reset it.


yep. i think the password is stored in the access card and the csr will have to send a signal via the sat to zap it clean.




spam firewall