Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Did you lose your OTAs with L4.01


  • This topic is locked This topic is locked
32 replies to this topic

Poll: Did you lose your OTA with L4.01? (87 member(s) have cast votes)

Did you lose your OTA with L4.01?

  1. Yes I lost my OTA channels, have not been able to get them back. (5 votes [5.75%])

    Percentage of vote: 5.75%

  2. Yes I lost my OTA channels, I was able to restore them (7 votes [8.05%])

    Percentage of vote: 8.05%

  3. L4.01 did not take away my OTA. They are the same. (44 votes [50.57%])

    Percentage of vote: 50.57%

  4. L4.01 did not take away my OTA. Infact my OTA experience has improved. (31 votes [35.63%])

    Percentage of vote: 35.63%

Vote

#1 OFFLINE   Ron Barry

Ron Barry

    622 Tips & Trick Keeper

  • DBSTalk Club
  • 9,879 posts
Joined: Dec 10, 2002

Posted 26 March 2007 - 11:56 PM

Figured it would be a good idea to start a poll on this issue and a thread to collect peoples experiences. I would be curious how man people with L4.01 have experienced this and how many have been able to restore OTA. So if you are experience this issue or not, please vote and indicate what DMA you are in and any other info you think would be useful.
<strong class='bbc'>New Member of the 9K club & 922/612 User<br /></strong><span style='font-size: 8px;'>"A release is not a release until it is released." - Me. <br />"To the true believer, no proof is necessary. To the non believer, no proof is sufficient." - Peter James (Derived from a Stewert Chase Quote)</span>

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Ron Barry

Ron Barry

    622 Tips & Trick Keeper

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 9,879 posts
Joined: Dec 10, 2002

Posted 26 March 2007 - 11:59 PM

DMA is Los Angeles.
I have two 622s.
I have 119,110,148 and 129 going through a DPP44 switch.
Dish 1000 and a dish 500

No OTA loss on either box.
<strong class='bbc'>New Member of the 9K club & 922/612 User<br /></strong><span style='font-size: 8px;'>"A release is not a release until it is released." - Me. <br />"To the true believer, no proof is necessary. To the non believer, no proof is sufficient." - Peter James (Derived from a Stewert Chase Quote)</span>

#3 OFFLINE   Stewart Vernon

Stewart Vernon

    Excellent Adventurer

  • Moderators
  • 19,795 posts
  • LocationKittrell, NC
Joined: Jan 07, 2005

Posted 27 March 2007 - 01:00 AM

My DMA is Raleigh..

I lost OTA Friday evening, but a front-panel restart brought them back and I have not lost them again since.

I have a Dish1000+ installation.

No noticable improvement in OTA signal, as I was pretty much already getting 100s :) Except my local PBS which I get about 73 usually. In order to get better PBS I'd have to sacrifice and point my antenna differently. Unless and until I get a better antenna situation (no real motivation to do so) I am fine with the 73 on PBS because it locks solidly at that level.

-- Respect the S.H.I.E.L.D.


#4 OFFLINE   cummingsje

cummingsje

    AllStar

  • Registered
  • 59 posts
Joined: Mar 23, 2007

Posted 27 March 2007 - 04:12 AM

DMA is Flint, MI

1000.2 installation.

I also lost OTA Saturday Morning shortly after re-scanning locals. I was able to get them back only after a hard (power cord) reboot.

No problems since. In fact my signal strength has dramatically increased. I am able to pick up all but one of the local Detroit stations (good stable signal). Also, my Flint locals which used to range from 70-90 have increase from 80-100.

#5 OFFLINE   ChuckA

ChuckA

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,010 posts
Joined: Feb 07, 2006

Posted 27 March 2007 - 06:02 AM

Dallas DMA. No problems for me.
Receivers: ViP622 (dual mode), ViP722k (single mode), 311
Dish 1000
America's "Everything" Pack & HD
TV1: SONY 55" KDF-55WF655; HDMI & Components connections
OTA Antenna in attic
PocketDish AV700E

#6 OFFLINE   teachsac

teachsac

    Legend

  • Registered
  • 112 posts
Joined: Jun 10, 2006

Posted 27 March 2007 - 06:58 AM

Unfortunately, this update has made KCRA3 in Sacramento unwatchable. Luckily we have the Sat feed as a backup until this problem gets taken care of.

S~

#7 OFFLINE   langlin

langlin

    Godfather

  • Registered
  • 369 posts
Joined: Apr 08, 2005

Posted 27 March 2007 - 07:44 AM

Springfield, Mo DMA

No problems
Sending pictures through the air is impossible, Television will never work!

Leon
Dish VIP722K
SW L6.62 Sat 1000 and 500 61.5/110/119/129
AbsoluteHD
Monitor Toshiba TW65x81 Component and Samsung HL-T7288W
Other Dish VIP612 SW L6.09

#8 OFFLINE   tsduke

tsduke

    Godfather

  • Registered
  • 470 posts
Joined: Mar 20, 2007

Posted 27 March 2007 - 07:59 AM

Cedar Rapids, IA

I lost my OTA on Friday night. A soft reboot brought them back and I have not lost them since.

OTA signal has improved with 4.01. The big four networks are all in the 90's with a couple right at 99-100.

#9 OFFLINE   Ron Barry

Ron Barry

    622 Tips & Trick Keeper

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 9,879 posts
Joined: Dec 10, 2002

Posted 27 March 2007 - 09:56 AM

Hmmm. So far we have one person who has lost their OTA and has not been able to restore them... Don't see a post of that person.. Would be great if you can't get them back that you can indicate your DMA and all the info you can so we can try and see if there is any correlation.
<strong class='bbc'>New Member of the 9K club & 922/612 User<br /></strong><span style='font-size: 8px;'>"A release is not a release until it is released." - Me. <br />"To the true believer, no proof is necessary. To the non believer, no proof is sufficient." - Peter James (Derived from a Stewert Chase Quote)</span>

#10 OFFLINE   tsduke

tsduke

    Godfather

  • Registered
  • 470 posts
Joined: Mar 20, 2007

Posted 27 March 2007 - 10:21 AM

Hmmm. So far we have one person who has lost their OTA and has not been able to restore them... Don't see a post of that person.. Would be great if you can't get them back that you can indicate your DMA and all the info you can so we can try and see if there is any correlation.


I think sbturner is one who has never regained OTA's.

http://www.dbstalk.c...3&postcount=236

#11 OFFLINE   Kricket

Kricket

    Legend

  • Registered
  • 127 posts
Joined: Nov 18, 2005

Posted 27 March 2007 - 11:09 AM

i seemed to be able to force 401 on my unit this morning by doing a reset - i immediately noticed the hd channels marked and also, that 95% of my ota signal ratings are now at a full 100% - before 401, i NEVER saw it at 100 - it was always pretty high (around 92-96%) - but now - most of them are at a solid 100% - im not sure if this is just a coincidence but whatever it it, i like it!
-------------
the blog...

need help with your wireless phone? check out THE source for everything mobile - howardforums.com

#12 OFFLINE   rustamust

rustamust

    AllStar

  • Registered
  • 99 posts
Joined: Feb 21, 2006

Posted 27 March 2007 - 01:13 PM

Received L4.01 last night and so far its great. Love the HD map-down, PIP is good but does not fill screen but still better than before and OTA signals up on all Nets, PBS and FOX before were in the low 70s now high 80s-90s. All of my recorded shows are still there and will all play. Will check timers tomorrow. So far good and I'm sure it will remain same. The only reboot was first day while activating set.

#13 OFFLINE   ebaltz

ebaltz

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,432 posts
Joined: Nov 23, 2004

Posted 27 March 2007 - 02:48 PM

All my locals seem to have less reception, a couple of them not locking after 4.01. Any suggestions?
Dish HD w/ 1 Hopper and 3 Joey, PS3, Sony HN1000 Receiver and Sony Bravia HX800 3D TV

#14 OFFLINE   ASOT

ASOT

    AllStar

  • Registered
  • 70 posts
Joined: Apr 07, 2006

Posted 27 March 2007 - 02:53 PM

I got the update... and no problems yet. Still have my 1 OTA signal. :) Only watched a bit last night, and it was 100% strength but it was pixeling and cutting out. Possibly just the bad weather though.

Ron
VIP 622, 622
Dish 1000 110/119/129
Sony KDSR50XBR1
Onkyo A/V 7.1
Polaroid DVDR

#15 OFFLINE   liferules

liferules

    Godfather

  • Registered
  • 305 posts
Joined: Aug 14, 2005

Posted 27 March 2007 - 02:56 PM

For me, the 4.01 improved my OTA reception in DFW from 1.5 major networks to 3.5 (the 0.5 is on and off again CBS)...

#16 OFFLINE   tnsprin

tnsprin

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,129 posts
Joined: Mar 15, 2003

Posted 27 March 2007 - 02:58 PM

New York, NY DMA
As I reported I lost all my OTA once Sunday evening, but got it back with a reboot. Already had two round of emails with bug support describing. Its great to actually know someone is investigating.

My second just received L401, so twice as much change to be hit with any new bugs.
Ex Dish subscriber
Fios TV subscriber on 3/8/10

#17 OFFLINE   JimL

JimL

    Cool Member

  • Registered
  • 10 posts
Joined: Dec 13, 2004

Posted 27 March 2007 - 06:00 PM

San Antonio, Tx DMA

Lost all locals and haven't been able to get back...tried all the suggestions here and on other forum with no luck. Reported to Dish...still waiting.

Jim

#18 OFFLINE   Mike D-CO5

Mike D-CO5

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,099 posts
Joined: Mar 11, 2003

Posted 27 March 2007 - 06:06 PM

Never lost my ota locals and now I am getting my Nbc which was only at 76-80 at 100% now. So I consider that an improvement.

#19 OFFLINE   bbomar

bbomar

    Legend

  • Registered
  • 228 posts
Joined: Oct 18, 2004

Posted 28 March 2007 - 11:40 AM

Dish 1000 and 500 61.5/110/119/129
DMAs: Nashville, TN 65 miles
Huntsville, AL 50 miles

No change in OTAs for either DMA - all are still fine.
All SAT channels were black (no picture or sound) following L4.01 download. A power switch reboot corrected the problem.

#20 OFFLINE   Ron Barry

Ron Barry

    622 Tips & Trick Keeper

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 9,879 posts
Joined: Dec 10, 2002

Posted 28 March 2007 - 11:42 AM

Hmm So still 3 OTA people that could not get them back.. Did you guys that could not get them back try a power cord reset. Pull the power cord.. Wait about a minute or two and plug back in? Worth a try if you have not tried it.
<strong class='bbc'>New Member of the 9K club & 922/612 User<br /></strong><span style='font-size: 8px;'>"A release is not a release until it is released." - Me. <br />"To the true believer, no proof is necessary. To the non believer, no proof is sufficient." - Peter James (Derived from a Stewert Chase Quote)</span>




Protected By... spam firewall...And...