Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Is this normal?


  • This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 OFFLINE   Ken Green

Ken Green

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,105 posts
Joined: Oct 06, 2005

Posted 11 May 2007 - 08:14 PM

-622 in dual mode
-TV2 tuner on, and TV2 watching channel 004
-TV1 tuner on, and TV1 watching channel 116
-turned off TV1 tuner and TV-LED went out
-returned to TV1 45 minutes later and turned back on TV1 and TV
-TV1 was still tuned to channel 116
-five minutes later, pressed paused, and noticed buffer line was full
-hit rewind, and TV1 tuner had continued to capture channel 116 while TV1 tuner was off
-the 45 minutes I was away, while TV1 tuner turned off, was all captured and viewable from the buffer
-no recordings in progress on either tuner.

I know if I did this in single-mode, the buffer would be dumped, and no further recording to the buffer would occur.
With TV2 enabled, I "thought" once the TV1 tuner was turned off, the TV1 buffer would also dump, and recording to the buffer would cease. :confused:
ViP722 - ViP622² - ViP612 - ViP211 - 510
Slingbox SOLO
Dish 1000+ 110/118/119/129 - HD Locals/118w - DPP44²
EHDD - 750g/500g - Broadband via HomePlug
Sony 51" HDRPTV² - Dell 23" HD LCD - Sharp Aquos 17" HD LCD
OTA - Winegard HD9095P - 55 miles

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   James Long

James Long

    Ready for Uplink!

  • Super Moderators
  • 39,510 posts
Joined: Apr 17, 2003

Posted 11 May 2007 - 08:47 PM

That is odd. Normally the buffer dumps when turned "off".
Welcome to DBS Talk - Let's talk about DBS! (The Digital Bit Stream)
DISH Network vs DirecTV: HD Channel List - DISH Network HD Capacity, HD Conversion and more.
DISH Network complete channel lists and lists by satellite location are in The Uplink Activity Center.
Unless otherwise noted, I speak for myself. Content is not controlled by DISH Network, DirecTV or any other company.

#3 OFFLINE   Ken Green

Ken Green

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 1,105 posts
Joined: Oct 06, 2005

Posted 11 May 2007 - 09:37 PM

That is odd. Normally the buffer dumps when turned "off".

It duplicated...try it.

-set to dual mode-no recordings in progress
-turn on TV1 and tune to a channel [dual-mode orange & green LED lit]
-turn on TV2 and tune to a different channel [orange, green and blue LED lit]
-turn off TV1 [orange & blue LED lit-green unlit]
-wait 20-30 minutes
-turn back on TV1 and check the buffer [orange, green & blue lit]
ViP722 - ViP622² - ViP612 - ViP211 - 510
Slingbox SOLO
Dish 1000+ 110/118/119/129 - HD Locals/118w - DPP44²
EHDD - 750g/500g - Broadband via HomePlug
Sony 51" HDRPTV² - Dell 23" HD LCD - Sharp Aquos 17" HD LCD
OTA - Winegard HD9095P - 55 miles

#4 OFFLINE   James Long

James Long

    Ready for Uplink!

  • Super Moderators
  • 39,510 posts
Joined: Apr 17, 2003

Posted 11 May 2007 - 11:35 PM

Hmmm .... my 622 has been off most of the evening (got home late then got busy on the PC and never turned on the set). I turned on the set first and the receiver was in standby. I turned on the receiver and checked the buffer ... one hour is there.

TV2 was "on" as my wife was watching earlier and just turned off the set and not the receiver.

With both TV1 and TV2 off the buffer erased on TV1.

The behavior seems the same on TV2. As long as TV1 is "on" the TV2 buffer is not dumped.

I wonder if this was planned?
Welcome to DBS Talk - Let's talk about DBS! (The Digital Bit Stream)
DISH Network vs DirecTV: HD Channel List - DISH Network HD Capacity, HD Conversion and more.
DISH Network complete channel lists and lists by satellite location are in The Uplink Activity Center.
Unless otherwise noted, I speak for myself. Content is not controlled by DISH Network, DirecTV or any other company.




spam firewall