Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

HR20-100 significant less RF range than 700


  • This topic is locked This topic is locked
2 replies to this topic

#1 OFFLINE   qubit

qubit

    Legend

  • Registered
  • 125 posts
Joined: Mar 17, 2006

Posted 09 July 2007 - 09:43 AM

I had an HR20-700 using RC34 remote in RF mode. range was incredible and never missed a button press. My 700 died and when the replacement came in, it was an HR20-100. I setup the same remote to it in RF mode and yet it is very flaky. It literally is almost acting like IR it is so bad but I know its not.
Does anyone else have a problem with RF on the HR20-100?
I do have the antenna connected to the back which the HR20-700 didn't even have.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,637 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 09 July 2007 - 10:09 AM

I had an HR20-700 using RC34 remote in RF mode. range was incredible and never missed a button press. My 700 died and when the replacement came in, it was an HR20-100. I setup the same remote to it in RF mode and yet it is very flaky. It literally is almost acting like IR it is so bad but I know its not.
Does anyone else have a problem with RF on the HR20-100?
I do have the antenna connected to the back which the HR20-700 didn't even have.

There have been many postings about problems with using RF.
The -700 has an internal antenna and some from China had issues that sounded like the antenna wasn't connected.
The -100 is made in Mexico and there are some posting about problems with RF too.
I think the antenna for the -700 was on the front [but I don't know] and with the -100 [as you know] it's on the back. Is yours in a metal rack or AV cabinet?
Some have improved the RF by adding a piece of coax and raising the antenna up to get a better signal. Do you have any other wireless equipment that might be interfering with it?
A.K.A VOS

#3 OFFLINE   qubit

qubit

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 125 posts
Joined: Mar 17, 2006

Posted 09 July 2007 - 10:40 AM

mine is in a wood entertainment center. wood door stays closed. I can try the coax idea and move the antenna out of the cabinet and behind the tv. at least then it'll be in open air more or less. I was just surprised how the 700 was flawless with no external antenna and this one I have to be closer than IR to get it to go right.




spam firewall