Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Working eSata Setups:


  • Please log in to reply
2163 replies to this topic

#381 OFFLINE   TogasPoon

TogasPoon

    AllStar

  • Registered
  • 85 posts
Joined: May 23, 2007

Posted 22 May 2008 - 08:15 AM

Will this drive work?

http://www.newegg.co...-L0A-_-22148298

...Ads Help To Support This SIte...

#382 OFFLINE   Michael D'Angelo

Michael D'Angelo

    Lifetime Achiever

  • Registered
  • 10,838 posts
Joined: Oct 20, 2006

Posted 22 May 2008 - 08:19 AM

Will this drive work?

http://www.newegg.co...-L0A-_-22148298


Yes and you just need an eSATA enclosure.

#383 OFFLINE   bruinfever

bruinfever

    Godfather

  • Registered
  • 414 posts
Joined: Jul 19, 2007

Posted 23 May 2008 - 11:34 AM

I'm sorry if this is off-topic, but can anyone tell me how much total recording time you get on a 500GB drive vs. 750GB vs 1TB???

#384 OFFLINE   Michael D'Angelo

Michael D'Angelo

    Lifetime Achiever

  • Registered
  • 10,838 posts
Joined: Oct 20, 2006

Posted 23 May 2008 - 11:53 AM

I'm sorry if this is off-topic, but can anyone tell me how much total recording time you get on a 500GB drive vs. 750GB vs 1TB???


500GB: about 400 hours of SD, 100 hours of MPEG4 HD, 60 hours of MPEG2 HD

750GB: about 650 hours of SD, 175 hours of MPEG4 HD, 105 hours of MPEG2 HD

1TB: 900 hours of SD, 225 hours of MPEG4 HD, 135 hours of MPEG2 HD

I think that is about right and it depends on what you are recordings.

#385 OFFLINE   Eben

Eben

    Legend

  • Registered
  • 134 posts
Joined: Sep 10, 2007

Posted 23 May 2008 - 12:51 PM

500GB: about 400 hours of SD, 100 hours of MPEG4 HD, 60 hours of MPEG2 HD

750GB: about 650 hours of SD, 175 hours of MPEG4 HD, 105 hours of MPEG2 HD

1TB: 900 hours of SD, 225 hours of MPEG4 HD, 135 hours of MPEG2 HD

I think that is about right and it depends on what you are recordings.


For completeness, what are the figures for the stock drive?
TIA

#386 OFFLINE   Michael D'Angelo

Michael D'Angelo

    Lifetime Achiever

  • Registered
  • 10,838 posts
Joined: Oct 20, 2006

Posted 23 May 2008 - 01:01 PM

For completeness, what are the figures for the stock drive?
TIA


About 200 SD, 50 MPEG4 HD, and 30 MPEG2 HD.

#387 OFFLINE   Podkayne

Podkayne

    Legend

  • Registered
  • 173 posts
Joined: Nov 01, 2007

Posted 23 May 2008 - 04:25 PM

Also, I believe the stock drive in my HR20-100 is a 320 GB Seagate. It looks like it will hold about 50 ish hours of HD programming and is currently over 90% full.

Have a WD 1 TB hard drive and Kingwin enclosure I haven't gotten around to putting together but may do so this weekend!

#388 OFFLINE   cab2

cab2

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
Joined: Mar 14, 2008

Posted 26 May 2008 - 09:31 AM

Not that this should be a surprise to anyone, since it's mentioned elsewhere in this thread, but the above setup is working fine for me. An MX-1 enclosure and the Western Digital WD Caviar GP Disk Drive 1 TB Green Power. I do wish the MX-1 enclosure was not so hard to get the screws back into. I did not have a magnetized screwdriver, so getting all 4 screws back in was a bit of a challenge.

Of course after I bought the drive at Fry's on Saturday, I found a couple places selling it on sunday for 50.00 less. That's the way my luck always seems to run. But the drive was already mounted and working, so was not about to return it.

I'm still relatively new to DTV. Does anyone know of a menu screen or something that says the size of the external drive or how much space is used / free? Yea, I know about in the play list where it says things like 95% free. I was hoping for something a bit more detailed with real numbers.

It does kinda suck that you can use the internal drive, or the external drive, but not both. I had to re-do all my season passes and stuff. Yup, that's mentioned here in the thread too, but just seems like a simple software problem for them to solve. Didn't realize it would have to redownload the guide data again, but I guess that makes sense. Had to wait a day before I could re-enter all of my SP's since the info was not in the guide. At least being new to DTV, my list of passes was not too huge. I'm coming from the Cable / Tivo S3 world and that box had a loooong list of stuff to record on it. :)

CAB

#389 OFFLINE   hookalakupua

hookalakupua

    New Member

  • Registered
  • 5 posts
Joined: Mar 30, 2008

Posted 27 May 2008 - 11:49 PM

Just received the 1 Terabyte External Drive from Cavalry and it's flawless!! Black case and blue light are an added bonus as it matches the HR21 perfectly!

#390 OFFLINE   cab2

cab2

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
Joined: Mar 14, 2008

Posted 28 May 2008 - 08:02 AM

as I noted above, I setup this drive over the weekend with an MX-1 enclosure. I'm wondering if anyone else has seen some freezes with this drive? I'm not sure if its the new drive setup, or if it's DTV itself.

I added a couple days to the long weekend, so have had some time to really enjoy the sat setup and the external drive. But I have noticed a few programs where the picture just freezes, or studders and the sound keeps going like it is in a sort of semi-fast forward mode. Nothing drastic, but certainly noticeable. I'd say i've seen this in about 3 or 4 out of the 15 to 20 programs I've watched since adding the drive. I don't remember having this problem prior to adding the external drive.

It's not enough yet for me to do anything about disconnecting the drive, but wanted to ask if anyone else with the same setup, has seen this issue?

#391 OFFLINE   cab2

cab2

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
Joined: Mar 14, 2008

Posted 30 May 2008 - 11:52 AM

just saw this at amazon. not a bad price if someone wants the drive.
Western Digital WD10EACS Caviar GP 1 TB SATA II 3.5-Inch Hard Drive

ugh. can't post a link. do a search on amazon and you should find it. $214.99

#392 OFFLINE   BudShark

BudShark

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,187 posts
Joined: Aug 11, 2003

Posted 30 May 2008 - 05:46 PM

I'm using a Simpletech 1TB (2x500GB) external. Got it at OfficeMax for a slickdeal when it was mispriced.

No issues (except for when I pulled it out to check the manufacturer - I pulled the cable and killed my kids show!)

Chris

#393 OFFLINE   mayo*1

mayo*1

    Mentor

  • Registered
  • 35 posts
Joined: Sep 06, 2007

Posted 02 June 2008 - 11:10 AM

would this one work on a HR-21?
http://www.costco.co...s=0F&lang=en-US

#394 OFFLINE   redram38

redram38

    Icon

  • Registered
  • 684 posts
  • LocationMillington Tn
Joined: Dec 06, 2005

Posted 02 June 2008 - 07:22 PM

would this one work on a HR-21?
http://www.costco.co...s=0F&lang=en-US


Yes bought mine at Buy.com. I have one on a HR21-100 and one on a HR20-700
both work great. The HR20 has been hooked up for aout 8 mths
Directv with 4 HDDVR's 3 HR24's and one HR21
Dish with Hopper/sling, Hopper/sling adapter and 4 joeys
 
Directv for 17 years, Dish for 1 month. Loving the Hopper and Primetime anytime so far.

#395 OFFLINE   aandjw

aandjw

    Mentor

  • Registered
  • 30 posts
Joined: Nov 29, 2005

Posted 03 June 2008 - 09:23 PM

HR21-700 with new Cavalry 1TB from newegg.com......working good so far.......

#396 OFFLINE   Eben

Eben

    Legend

  • Registered
  • 134 posts
Joined: Sep 10, 2007

Posted 04 June 2008 - 01:26 PM

Would a Vox Digital 500GB USB/eSATA Hard Drive work?

http://www.microcent...duct_id=0283335

Also, I have an HR21-100; would it be OK to disconnect the power to the internal drive to use the external one?

#397 OFFLINE   ncsercs

ncsercs

    AllStar

  • Registered
  • 57 posts
Joined: Oct 11, 2007

Posted 15 June 2008 - 12:56 AM

HR21-700 - Would this enclosure work with it? (Already have it but with no drive yet)

http://www.newegg.co...82E16817716035R
Nick

Every day I beat my own previous record for the number of consecutive
days I've stayed alive. - George Carlin - 1996

#398 OFFLINE   lmuehl

lmuehl

    Legend

  • Registered
  • 165 posts
Joined: Dec 18, 2007

Posted 15 June 2008 - 05:52 AM

I'm using the Calvary 1 tb esata drive model CAXM3701T0 on a HR21-700 its been working flawlessly for about 5 mos. so far.
SWMLine Dish
HR21-700/AM-21 1TB Calvary E-sata-->networked -->HDMI -->LG 42"LCD -->Optical Digital Sound-->Technics SA-DX930 Receiver
HR21-700/AM-21 networked -->Component Video-->Insignia 32" LCD & HDMI-->Insignia 27" LCD
HR22-100 HDMI-->Phillips 22" LCD located in RV

#399 OFFLINE   oenophile

oenophile

    Godfather

  • DBSTalk Club
  • 273 posts
  • LocationNorthern California
Joined: Dec 01, 2006

Posted 15 June 2008 - 10:48 AM

Thought folks might appreciate me posting this as an FYI. I've had a 1 TB Thecus N2050 eSATA RAID 0 w/2 WD Caviar SE16 500GB setup for about 15 months. It died last week. It worked great while it lasted (no errors, etc). But one of the two drives died and, as you probably know, when you're using RAID 0, if one drive dies, the whole array dies.

I lost about 70% of a TB of shows. (A fair amount.) :< (However, my wife and I seem....strangely....liberated by this. :>)

So, why did it die?

I'm not sure--but it always did run very hot. Only one of the drives died, and the enclosure appears fine. My guess is that the enclosure kept the temp too hot--it really is a cheap enclosure--and the drives just couldn't handle it.

Rather than try to replace the drive and start over I've gone out and bought a Cavalry CADA CADA002SA2-B 2TB 7200 RPM External Hard Drive -- running it in RAID 1 (safe/mirrored) setup. I bought it based on recommendations on this site (which said it was quiet and worked easily). Best part about it is that if one drive dies, the other should continue to work and I can replace the defective one.

So far I'm satisfied but not overjoyed with the Cavarly. It is a bit quieter with the fan than the Thecus (the fan is bigger and appears to cool it better). But, the drives themselves are louder -- I can hear them reading/writing in a quiet room. It isn't as quiet as the reviews here seem to indicate. It isn't loud by any stretch, but you can definitely hear it in a quiet room.

I also had some issues configuring it for RAID 1 -- the dial on the back is not easy to use (bad design) and had to tweak it using USB cable and the software (which didn't work well either). But I did get it working.

I'll post back with any additional info I get about the Thecus or the Cavarly. I'm going to cross post this in the other eSATA thread to ensure folks see it who are thinking about enclosures. Happy to answer any questions too.

D* Subsc. '99
HR34 Genie + Client; Onkyo TX-NR5008


#400 OFFLINE   Eben

Eben

    Legend

  • Registered
  • 134 posts
Joined: Sep 10, 2007

Posted 16 June 2008 - 01:58 PM

OK, I bought a SATA enclosure and SATA HDD. If I've properly installed the drive in the enclosure, do I have to first connect it to my home computer and partition it, format it, run diag, etc., or can I just connect it to the HR21-100?




Protected By... spam firewall...And...