Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Simple Caller ID Poll


  • This topic is locked This topic is locked
35 replies to this topic

Poll: HR20 0x17E Caller ID Peformance (181 member(s) have cast votes)

HR20 0x17E Caller ID Peformance

  1. Caller ID works fine (114 votes [62.98%])

    Percentage of vote: 62.98%

  2. Caller ID not working at all (12 votes [6.63%])

    Percentage of vote: 6.63%

  3. Caller ID is intermittent (33 votes [18.23%])

    Percentage of vote: 18.23%

  4. No phone connection. Don't care. (22 votes [12.15%])

    Percentage of vote: 12.15%

Vote

#1 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 11,686 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 04 August 2007 - 11:40 AM

It's been awhile since our last "scientific" poll regarding the HR20's Caller ID functionality. Let's see how things are looking as of 0x17E.
HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Michael D'Angelo

Michael D'Angelo

    Lifetime Achiever

  • Registered
  • 10,838 posts
Joined: Oct 20, 2006

Posted 04 August 2007 - 11:45 AM

CID as work perfect for me for the last 2+ months.

#3 OFFLINE   upnorth

upnorth

    Godfather

  • Registered
  • 375 posts
Joined: Jun 21, 2006

Posted 04 August 2007 - 11:49 AM

I have never had CID issues installed my HR20 in Sept 2006.;)
HR20-700 with MPEG-4 locals
H20
AT-9 dish
46" Samsung DLP

#4 OFFLINE   davring

davring

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 6,398 posts
Joined: Jan 13, 2007

Posted 04 August 2007 - 11:50 AM

Mine has always worked, most of the time. Sometimes it just plain does not show up, but the next call might. I never have tried to look for any pattern. When it works I'm happy, when it doesn't I read the screen on my phone. Nice feature, but I bought the HR20 to watch/record HD TV which it does very well.
HR20-700(2.0TB)>Sony XBR-55HX929
HR20-700>Sony KDL40V2500
OTA RS outdoor ant
Hardwire networked to Cysco Router 6.0 AT&T DSL
MRV enabled
R15-500>Samsung LNT2342H
DirecTV customer since 1997

#5 OFFLINE   MikeR

MikeR

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,157 posts
Joined: Oct 05, 2006

Posted 04 August 2007 - 11:57 AM

I haven't had problems until recently, with it not displaying calls on the menu or TV. I've just started troubleshooting, if I find anything I'll post it here. I deleted a few calls yesterday to see if it was related to the 25 call list (similar to the R15 a while back).
HR20-100S 2 lines | Sharp Aquos LC-32DA5U HDMI | Onkyo TX-SR 604 (digital coax) | Polk Audio RC85i
HR20-700S 1 line | Sony KP-51WS510 HDMI-DVI | Panasonic SC-HT95 | Polk Audio RC85i | Networked
R15-500 connected to an old Sanyo (1 line)
Vista Home Premium | BUFFALO WLI-TX4-G54HP | Comcast 6Mbps/Motorola SB5100 modem

#6 OFFLINE   billsharpe

billsharpe

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,285 posts
  • LocationSouthern California
Joined: Jan 25, 2007

Posted 04 August 2007 - 12:04 PM

Mine has always worked, most of the time. Sometimes it just plain does not show up, but the next call might. I never have tried to look for any pattern. When it works I'm happy, when it doesn't I read the screen on my phone. Nice feature, but I bought the HR20 to watch/record HD TV which it does very well.


Agree. Works fine, but not a required feature for the HR20.

Bill

#7 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Super Moderators
  • 36,878 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 04 August 2007 - 12:06 PM

Caller ID has always worked for me. I attribute this to having run a fresh line from the junction box to the DVR with no splits.
Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.

#8 OFFLINE   feets

feets

    AllStar

  • Registered
  • 68 posts
Joined: Jan 27, 2007

Posted 04 August 2007 - 12:13 PM

last couple national upgrades hr20 cid has been working without a hitch.....:D
MRV HR24-100 HR20-700 H24-200

#9 OFFLINE   cdc101

cdc101

    Godfather

  • Registered
  • 487 posts
Joined: Jan 08, 2007

Posted 04 August 2007 - 12:38 PM

Working great for me.

#10 OFFLINE   Spanky_Partain

Spanky_Partain

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,499 posts
Joined: Dec 07, 2006

Posted 04 August 2007 - 01:12 PM

So when I click on the Caller ID when it pops up, I get a little pixallation before the phone video syncs in all the way. Other than that, it works fine. :lol:

I know, it's lame...

-Mark-
"There's no place like 127.0.0.1 or ::127.0.0.1 or 0:0:0:0:0:0:0:1 or ::1!"
Support the DBSTalk forum, become a member, Click Here!
For Networking Help, Click Here!
For my setup, Click Here!
3/98


#11 OFFLINE   johnr9e

johnr9e

    Mentor

  • Registered
  • 42 posts
Joined: Nov 26, 2006

Posted 04 August 2007 - 02:27 PM

I voted "intermittent." My wife's verizon mobile always works, residential landlines seem to work consistently, but my sprint mobile phone never works (results in the you need to subscribe to caller-id message). Telemarketers also don't seem to work (things that appear as "800 service" on our regular phones).

#12 OFFLINE   mtnagel

mtnagel

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,015 posts
Joined: Sep 18, 2006

Posted 04 August 2007 - 02:46 PM

Caller ID has always worked for me. I attribute this to having run a fresh line from the junction box to the DVR with no splits.

Mine is the most ghetto setup you've ever seen and mine have been working perfectly lately. They did break it with a few releases for a month or so, but it worked very consistently from when it was installed in 10/06.
- Matt

#13 OFFLINE   HDTVsportsfan

HDTVsportsfan

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,746 posts
Joined: Nov 29, 2005

Posted 04 August 2007 - 02:49 PM

Both of mine have always worked since Sept.

So far my 2 week old -100 seems to be ok as well.
DBSTalk Chat Room Mod (I reserve the right to be wrong.)

AT9 to SWM16
LR: HR24-100 to Panasonic 50" w/ Sony HTIB/FR: HR20-700 to Samsung LN55B640
Office: HR34-700 to Panasonic 50" w/ HD-A2
Office: H21-200 to 36" SD TV/BR: HR21-200 to Samsung 32" LCD
My full setup in Visio: http://www.dbstalk.c...8&postcount=105

#14 OFFLINE   cygnusloop

cygnusloop

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,279 posts
Joined: Jan 26, 2007

Posted 04 August 2007 - 02:56 PM

I couldn't get mine to work for the first week I had my HR20 back in January, but it was because my DSL filter was installed backwards (Doh!:grin: ). Since then, Caller ID has worked flawlessly.

#15 OFFLINE   finaldiet

finaldiet

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,158 posts
Joined: Jun 13, 2006

Posted 04 August 2007 - 03:09 PM

Mine has never worked!! Everything is set-up and I've had everything checked, but no luck. I have SBC.:(

#16 OFFLINE   bradfjoh

bradfjoh

    Legend

  • Registered
  • 167 posts
Joined: Jul 17, 2007

Posted 04 August 2007 - 03:10 PM

Caller ID has always worked for me. I attribute this to having run a fresh line from the junction box to the DVR with no splits.


This is exactly what I have and thought it was the reason why I couldn't get Caller ID to show up on the screen. The Calls all show up in the messages section if I navigate there, but they never flash on the screen when the call arrives.


ETA: And actually, now that I look at the messages, I realize that I have not gotten a phone call according to my HR20 since 7/31 - so it's obviously not working properly.

#17 OFFLINE   MikeR

MikeR

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,157 posts
Joined: Oct 05, 2006

Posted 04 August 2007 - 04:09 PM

Looking back, it appears the problem started ~7/31 or 8/1. I deleted my call list, and unplugged/plugged in the phone line. The next call displayed on the screen and showed up in the list. I'll update after a few more calls.
HR20-100S 2 lines | Sharp Aquos LC-32DA5U HDMI | Onkyo TX-SR 604 (digital coax) | Polk Audio RC85i
HR20-700S 1 line | Sony KP-51WS510 HDMI-DVI | Panasonic SC-HT95 | Polk Audio RC85i | Networked
R15-500 connected to an old Sanyo (1 line)
Vista Home Premium | BUFFALO WLI-TX4-G54HP | Comcast 6Mbps/Motorola SB5100 modem

#18 OFFLINE   WashDCHR20

WashDCHR20

    AllStar

  • Registered
  • 97 posts
Joined: Apr 11, 2007

Posted 04 August 2007 - 04:29 PM

I got my HR20 last September. Until about 2 months ago, Caller ID never worked. Then on a software release (I forget which one) where in the release notes it did not mention any changes to Caller ID, mine started to work and since then it has worked perfectly. I do have DSL and thought maybe something with that was the problem, since other users on here reported problems with DSL and Caller ID on the HR20. Anyway, for about the last 2 months it has been working good for me, after I had about given up on it ever working on the HR20.

#19 OFFLINE   Milominderbinder2

Milominderbinder2

    Cutting Edge: ECHELON '08

  • Registered
  • 4,107 posts
Joined: Oct 08, 2006

Posted 04 August 2007 - 04:36 PM

Jim,

Thank you for running this poll again. It has been a while since you ran it but the complaint's have seemed to be much less.

So far we are up from less than 50% with Caller ID working to now having only 23% with problems!

We have never seen such a good response! We will have to wait as more replies come in...

- Craig

#20 OFFLINE   Fish Man

Fish Man

    Godfather

  • Registered
  • 440 posts
Joined: Apr 22, 2002

Posted 04 August 2007 - 08:56 PM

CID on my HR20-700 that I installed in April has always worked fine.

I just replaced my HR10 with an HR20-100 today and I haven't gotten a call yet!

I'll have to let you know how well it works. ;)

I voted "works fine".




Protected By... spam firewall...And...