Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Super Crop Bug: List of Affected TVs


  • This topic is locked This topic is locked
210 replies to this topic

#21 OFFLINE   code4code5

code4code5

    Godfather

  • Registered
  • 442 posts
Joined: Aug 29, 2006

Posted 24 September 2007 - 05:07 PM

Panasonic PT47WX51 via component.

HR20-100
0x18a

...Ads Help To Support This SIte...

#22 OFFLINE   69hokie

69hokie

    Icon

  • Registered
  • 716 posts
Joined: Sep 23, 2006

Posted 24 September 2007 - 05:09 PM

Have any of us actually tried disconnecting the HDMI or component cables when the SCB pops up? Worth seeing if disconnecting and reconnecting the inputs to the TV has any affect at all. I'll definitely try it the next time I see it.


Good idea...I will try that also next time it strikes. Since it usually strikes me while on component viewing, I will try to disconnect my HDMI connection first while viewing component to see if reconnecting HDMI clears up the bug. If that doesn't affect it, I will then try disconnecting the component connections while viewing component and reconnect.
Wayne
Go Virginia Tech....and "Hoo"ever is playing UVa!

My Setup

#23 OFFLINE   Z28Taxman

Z28Taxman

    Mentor

  • Registered
  • 34 posts
Joined: May 22, 2007

Posted 24 September 2007 - 05:36 PM

I've seen it on my Toshiba 42HL196 connected to an HR20-700 via hdmi.

It doesn't always happen and sometimes it'll start out ok then go supercrop on me if I hit the info button. :confused:

#24 OFFLINE   DogLover

DogLover

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,510 posts
Joined: Mar 18, 2007

Posted 24 September 2007 - 06:06 PM

RCA HD61LPW42 - via component, through slingbox. Running CE release 19d.
DogLover

My Setup

#25 OFFLINE   Racer88

Racer88

    Icon

  • Registered
  • 800 posts
Joined: Sep 12, 2006

Posted 24 September 2007 - 06:54 PM

Sony KV-30HS420

Never seen it even once on mine and I watch all the letterbox Sci-Fi and FX shows cropped.

#26 OFFLINE   thecrave

thecrave

    AllStar

  • Registered
  • 55 posts
Joined: Jan 11, 2007

Posted 24 September 2007 - 07:12 PM

Westinghouse LVM-42W2

It's becoming more annoying as more HD content comes online

#27 OFFLINE   Guitar Hero

Guitar Hero

    Godfather

  • Registered
  • 280 posts
Joined: Dec 13, 2005

Posted 24 September 2007 - 07:56 PM

Super Crop Bug here, too.

Read my sig for equipment.

#28 OFFLINE   jba115

jba115

    Godfather

  • Registered
  • 357 posts
Joined: Oct 06, 2006

Posted 24 September 2007 - 08:04 PM

Only issue (save DLBs) which I've had.

5 year old Mits 65857
White Sox Fan
Samsung PN50A450 Plasma
Mits WS65857
Both with HR20-100 (HDMI & Component) Also HR21-100 on Mits
Wireless network via Netgear WNR2000, two D* powerline adapters
Harmony 880

#29 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Topic Starter
  • Super Moderators
  • 36,832 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 24 September 2007 - 08:13 PM

Sony KV-30HS420

Never seen it even once on mine and I watch all the letterbox Sci-Fi and FX shows cropped.



Just upgraded to 0x19d, and the SCB seems to be gone. I have an HR20-700 connected via component to a Sony Wega KV-30HS420 CRT HDTV.



AHA!

Here's some real proof! Here's someone who doesn't have the bug, using the same television as someone who does!!!

Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.

#30 ONLINE   armophob

armophob

    Difficulty Concen........

  • DBSTalk Club
  • 6,886 posts
Joined: Nov 13, 2006

Posted 24 September 2007 - 08:16 PM

Sony KV-30HS420

Never seen it even once on mine and I watch all the letterbox Sci-Fi and FX shows cropped.


Now describe your video set-up in great detail, IE HDMI vs component, box to tv direct or through other stereo equipment?

#31 OFFLINE   davring

davring

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 6,378 posts
Joined: Jan 13, 2007

Posted 24 September 2007 - 08:24 PM

Any SD channel

Samsung LNT2342H
HR20-700(2.0TB)>Sony XBR-55HX929
HR20-700>Sony KDL40V2500
OTA RS outdoor ant
Hardwire networked to Cysco Router 6.0 AT&T DSL
MRV enabled
R15-500>Samsung LNT2342H
DirecTV customer since 1997

#32 OFFLINE   Racer88

Racer88

    Icon

  • Registered
  • 800 posts
Joined: Sep 12, 2006

Posted 24 September 2007 - 08:53 PM

Now describe your video set-up in great detail, IE HDMI vs component, box to tv direct or through other stereo equipment?


All of the above at one time or another.

Currently HDMI through a 5 port Better Cables switch.

#33 ONLINE   armophob

armophob

    Difficulty Concen........

  • DBSTalk Club
  • 6,886 posts
Joined: Nov 13, 2006

Posted 24 September 2007 - 09:04 PM

All of the above at one time or another.

Currently HDMI through a 5 port Better Cables switch.


So you had both HDMI and component hooked directly to your tv at one time and did not experience the bug?

#34 OFFLINE   davring

davring

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 6,378 posts
Joined: Jan 13, 2007

Posted 24 September 2007 - 09:09 PM

By the growing list of television sets I would begin to get very suspicious of the HR's, not the TV's.
HR20-700(2.0TB)>Sony XBR-55HX929
HR20-700>Sony KDL40V2500
OTA RS outdoor ant
Hardwire networked to Cysco Router 6.0 AT&T DSL
MRV enabled
R15-500>Samsung LNT2342H
DirecTV customer since 1997

#35 OFFLINE   gully_foyle

gully_foyle

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,288 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jan 17, 2007

Posted 24 September 2007 - 10:08 PM

"I use the FORMAT button to change from Pillar to Crop to Wide, I DON'T have the Super Crop Bug, and I DO have one of those TV's."

Well, actually I don't use it much as I most use the TV's format button. But testing just now with HR20-700 0x18a (non-native) on CNN with a Sony KDS-60A200 (via HDMI), I get a 1 second excursion into super crop in each of 480i, 720p & 1080i when I get to the Crop part of the cycle. Then it fixes itself.

Hard to call that actual Super Crop, more like a long transition time.
DirecTV since 1994 // 2014Q2 Setup here

#36 OFFLINE   K4SMX

K4SMX

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,433 posts
Joined: May 19, 2007

Posted 24 September 2007 - 11:17 PM

Mit LT-46131 and HR20-700 via HDMI
2 complete systems. Happens intermittently on both on any SD video, jumping back and forth every few seconds.
Mit Lt-37132 and HR20-700 same story
Stew in Florida

HR21-100 (eSATA: Seagate Barracuda 750gb/Antec MX-1), Mitsubishi LT-46131 (HDMI), Onkyo A/V (optical), Slingbox Pro/WLI-TX4-G54HP
HR20-700 (eSATA: FreeAgent Pro 750gb), Mitsubishi LT-46131 (HDMI), Pioneer A/V (optical)
HR20-700, Mitsubishi LT-37132 (HDMI), Sony A/V (optical)
HR20-700, Mitsubishi WD-65731 (HDMI)
H20-600 (x 2)

#37 OFFLINE   Coffey77

Coffey77

    Cutting Edge: ECHELON '07

  • Registered
  • 2,533 posts
Joined: Nov 12, 2006

Posted 25 September 2007 - 03:35 AM

Thank you all once again for this great information! Every little bit helps! :up:
- Andy
My Setup - (Computer Setup Included)
HR20-700 - / - / H20-100 -
PLEASE SUBSCRIBE<-- to DBSTalk.com and become a DBSTalk Club Member!

#38 OFFLINE   Mike Bertelson

Mike Bertelson

    6EQUJ5 WOW!

  • Moderators
  • 13,824 posts
Joined: Jan 24, 2007

Posted 25 September 2007 - 05:07 AM

Sometimes Crop works.

Most of the time it doesn't. Acutally, its rare to have it work but I have seen it.

I've had the HR20 since 02feb07 and this has been a problem in all the software versions I've had since then. Only NR, no CE.

I use component now but did use hdmi and crop doesn't work in either.

HR20-700 0x18a
Magnavox 42" plasma 42MF231D/37 via component

Mike

µß
Since it costs 2.4¢ to produce a penny, my 2¢ worth is really 4.8¢ worth.  That 4.8¢ is my own and not the 4.8¢ of DIRECTV, Dish, or anyone else for that matter.


#39 OFFLINE   jal

jal

    Icon

  • Registered
  • 761 posts
Joined: Mar 03, 2005

Posted 25 September 2007 - 05:28 AM

Panasonic th50px20u, using HR20-700. Crop bug was intermintient, but now its all of the time. I'm using HDMI and the box is on the national release.

#40 OFFLINE   Coffey77

Coffey77

    Cutting Edge: ECHELON '07

  • Registered
  • 2,533 posts
Joined: Nov 12, 2006

Posted 25 September 2007 - 08:11 AM

Another question - why does it seem to be getting worse/happening more often? I'm hearing more and more that even Resets aren't working as they used to.
- Andy
My Setup - (Computer Setup Included)
HR20-700 - / - / H20-100 -
PLEASE SUBSCRIBE<-- to DBSTalk.com and become a DBSTalk Club Member!




spam firewall