Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

1080i Only?


  • This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 OFFLINE   bodlfed66

bodlfed66

    AllStar

  • Registered
  • 72 posts
Joined: Mar 15, 2007

Posted 03 October 2007 - 06:37 PM

I bought my tv 3 years ago in a super going out of business sale. 55" panasonic for $350. Brand new, no refurb, in the box. What I did not know is that it will not do 720 i or p. So if a program is shown in 720 what happens. My dvr is set for 1080 only and if I am watching a show in hd and I switch to sd it makes a definate difference in picture even though the show is shown in 720. What is happening here?
Don't tell my wife I'm on the internet again.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   msmith198025

msmith198025

    Member of the Year

  • Registered
  • 1,259 posts
Joined: Jun 28, 2007

Posted 03 October 2007 - 06:40 PM

I bought my tv 3 years ago in a super going out of business sale. 55" panasonic for $350. Brand new, no refurb, in the box. What I did not know is that it will not do 720 i or p. So if a program is shown in 720 what happens. My dvr is set for 1080 only and if I am watching a show in hd and I switch to sd it makes a definate difference in picture even though the show is shown in 720. What is happening here?


I assume it will do 1080i??
If so set everything to output at 1080i on the hr-20 and you should be good to go

#3 OFFLINE   phat78boy

phat78boy

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,523 posts
Joined: Sep 12, 2007

Posted 03 October 2007 - 06:42 PM

Your DVR is upconverting(not really, but lack of better term) the signals to 1080i. So the 720P show is actually being shown in 1080i instead of how it was supposed to be shown, 720P. The DVR seems to upscale SD resolutions pretty well, but its not the best HD upscaler.

#4 OFFLINE   bodlfed66

bodlfed66

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 72 posts
Joined: Mar 15, 2007

Posted 03 October 2007 - 11:01 PM

Thanks phat. I was kinda wondering if that is what was happening but wasn't sure.
Don't tell my wife I'm on the internet again.




Protected By... spam firewall...And...