Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

2 remotes 2 Hr20-700 in the same room


  • This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 OFFLINE   lostman72

lostman72

    Legend

  • Registered
  • 134 posts
Joined: Nov 28, 2005

Posted 09 October 2007 - 06:41 PM

Does any one have two HR20-700 in the same room? I would like to have one remote control one unit and the other remote control the other. I know how to do this with Tivo but not on these DTV DVR's

Thanks in advance.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Michael D'Angelo

Michael D'Angelo

    Lifetime Achiever

  • Registered
  • 10,838 posts
Joined: Oct 20, 2006

Posted 09 October 2007 - 06:46 PM

You can actually use the same remote to control both.

On the 2nd unit press menu-->Help & Settings-->Setup-->Remote-->Receiver Mode-->Change it to AV1 or AV2-->Done.

Then press program remote and cover the IR sensor on the 1st DVR and program the 2nd unit to work in AV1 on the remote.

#3 OFFLINE   thekochs

thekochs

    Icon

  • Registered
  • 953 posts
Joined: Oct 07, 2006

Posted 09 October 2007 - 08:24 PM

Does any one have two HR20-700 in the same room? I would like to have one remote control one unit and the other remote control the other. I know how to do this with Tivo but not on these DTV DVR's

Thanks in advance.


Just a couple threads down........
http://www.dbstalk.c...ead.php?t=94875

As BMore said you can have it your way with two remotes working their respective HR20s or one remote controlling both depending
on slider position...DTV or AV1. Either way the How-to Thread above will walk you through the programming steps.
Input/Source Equipment
DirecTV Slimline 3-SWM Dish, (3x) HR23-700 w/DECA
Sony DVD DVP-NC85H/B Carousel
Samsung BDP1500 BluRay

Output Display Equipment
Sony VPL-HS20 PJ (1368x768) => Vutec 110" Screen
Samsung 63" Plasma HP-S6373 (1368x768)
Samsung 32" TFT LN-T3243H LCD TV (1368x768)
Sharp 37" TFT LC37D43U LCD TV (1368x768)

A/V Equipment
Yamaha RX-V650 Receiver
VideoStorm CMX84 8x4 Video/Audio Matrix Switch
http://www.video-sto....asp?prod=CMX84

#4 OFFLINE   JDB30

JDB30

    AllStar

  • Registered
  • 67 posts
Joined: Sep 06, 2007

Posted 10 October 2007 - 12:44 PM

Does any one have two HR20-700 in the same room? I would like to have one remote control one unit and the other remote control the other. I know how to do this with Tivo but not on these DTV DVR's

Thanks in advance.


Use the remotes in RF mode (make sure you have RF remotes). They are set up to only function with a specific unit.




Protected By... spam firewall...And...